Ewolucja sprzętowa - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Ewolucja sprzętowa (/thread-1092.html) |
RE: Ewolucja sprzętowa - Mr.Green - 03-20-2015 Basy: Santander Precision Bas Washburn X125B Warwick RB Corvette $$ Wzmaki: Regent 25 Laney RB4 Ashdown 330 Spyder Orange Terror Bass 500 Kolumny: Ashdown Mag Deep 410T NoisyBox 2x12 TF1225 Efekty: Behringer Chorus Behringer V-Tone BDI21 Electro-harmonix Bass Big Muff Pi Ashdown Envelope Filter Ashdown Compressor Digitech BP90 Boss GEB7 Behringer TP300 Ultra Tremolo/Pan Boss ODB3 Digitech XBC Bass Chorus RE: Ewolucja sprzętowa - DEEFsnk - 03-27-2015 Hej Hej, Ciekawy wątek. Basy: - "Coś jakby" Precel (jakiś samogon za 50zł, kupiłem od znajomego u którego leżał za szafą, fioletowy z przyklejonym koziołkiem ;-)) za drugie 50zł go uruchomiłem. - Ibanez GSR 205 (jak na początek spoko, ale w porównaniu z Cortem Action Bass 5 kumpla wypadł bardzo słabo). - Cort A5 GOL (Korea) - (Mam jakiś sentyment do tego basu... pierwsze w miarę dobre wiosło. Niesamowicie wygodna) - Cort GB75 (Korea) - (kupiłem za 800zł używkę, w tej cenie spoko, ale bardzo czuła na świeżość strun. Na nowych drutach super, ale po kilku dniach coraz trudniej było ukręcić fajny sound). - Yamaha TRB 1005 NT (Japan) - (Fajny, wygodny, ciepło brzmiący bas z jakimś charakterem... sam nie wiem dlaczego sprzedałem) - Yamaha TRB 1005J NT (Korea) - (W porównaniu do 10 lat starszej wersji japońskiej... niema porównania. Już nie to brzmienie, wykonanie i dobór drewna. Po pół roku grania zaśniedział mi mostek i klucze. Oddałem na gwarancji i dostałem zwrot kasy dziwna historia). - Warwick Thumb BO 5 Broadneck (z 2000 roku) - (Ciężki instrument, ale brzmieniowo mi siadł idealnie. Nie zamierzam się z nim rozstawać :-). - Santana Jazz Bass (lata '80 Japan) - (Kupiłęm za śmieszne pieniążki włożyłem trochę pracy i serca. Podoba mi się). Wzmaki: - LDM BA100 - (Pierwszy, więc super ;-)). - Gallien-Krueger 700RB-II + SWR WorkingPro 4x10 - (Z Cortem A5 i Yamahami grał dobrze). - Hughes&Kettner BassKick 707 + Laboga 410 (na Eminence Legend) - (dobry zestaw za małą kasę. 707 kupiłem za 800zł a Labogę od jakiegoś dziadka za 200zł ;-)). - Hughes&Kettner BassKick 707 + SWR GOLIATH IV 8Ohm - (Z Warwickiem super agresywne połączenie. Jedyny minus to za mała moc wzmaka - Poluje no BassBase600. Moje brzmienie). Pedalboard: - Tech 21 SansAmp Bass DI - (Fajnie z Cortem A5. Później z Yamahą go nie używałem bo zamulał i sprzedałem). - BOSS GEB-7 - (Dobry EQ, nie mam zastrzeżeń) - BOSS CEB-3 - (Świetny Chorus, Ociepla troszkę brzmienie, wielu to się podoba mi nie do końca. Ale porównywałem 1:1 z 2x droższym Taurusem Vechoor i BOSS nie gubi się w miksie a Taurus znika). - Behringer BTR2000 Rack Tuner - (Jeśli chodzi o strojenie basu pięciostrunowego to lipa straszna... ale jak pięknie świecił i mrugał) - KORG DT-10 - (Najlepszy tuner jaki próbowałem a próbowałem dużo ;-) no i ma dobry bufor). - T-REX SQUEEZER - (Świetny basowy kompresor lampowy) - T-REX TONEBUG CHORUS/FLANGER - (Ładny czerwony ;-) brzmi super jako flanger, ale troszkę za mało gałek. jako chorus z basówką marnie). - T-REX TONEBUG REVERB - (Szukam zastosowania... czuły na gały... łatwo przesadzić i studnia). - MXR Phase 90 Script (DIY klon) - (Dobry i prosty w obsłudze Phaser... Muszę porównać z Oryginałem). - A/B Switch (DIY) - (Działa ;-)) RE: Ewolucja sprzętowa - Ukasz - 03-27-2015 Basy: - Vision PJ - Spector Performer IV - Yamaha BBG5S - Flame CS4 - Silvertone P-Bass Fretless - Squier VM 5 JB - Tokai Hard Puncher 1984 - Sandberg JM 5 Ash/Maple - Edwards JB MIJ 90’s - Fender JB USA 1978 Wzmacniacze i kolumny: - Taurus BL300H - HandMade 215 - Noisy Box 410 - SWR SM400 - Hartke HA5500 - SWR Goliath III - Aguilar DB112 White Hot x2 - Markbass Little Mark III - EBS TD650 - Aguilar DB410 - Thunderfunk 550 - Hartke LH 500 Efekty: - Tech21 SansAmp Programmable - TC Electronic Flashback Delay - EBS MultiComp - Harley Benton PowerPlant Junior - Korg Pitchblack - Digitech Bass Synth Wah - TC Nether Octaver - TC Tube Pilot - Polish Love - Zoom B1on Roscoe - Ukasz - 10-28-2015 Pomyłka xxxxx do usunięcia RE: Ewolucja sprzętowa - crazy - 10-28-2015 Basy: -Cort C4 -Rockbass Corvette 5 -lutnicza kopia Fender Jazz Bass5 - by Roter -Musicman Stingray5 -Mayones Be4 on Bartolini -OLP Tony Levin -Yamaha TRB4II -GMR Custom on Bartolini -Cort A6 -Fender Marcus Miller -Fender Jazz Bass American Deluxe V -Yamaha TRB JP -Musicman Bongo HS5 -Ibanez RoadGear 505 -Fender Jazz Bass FMT5 Wzmacniacz: -Kustom Grove 210C -TC Electronic BG500/210 -Markbass CMD 103H Pedałboard/Effect -Bass Pod XT live -Bass Pod XT Pro -Pod x3 live -Preamp MicrobassII EBS -Zoom B9.1ut -Korg Pandora Stomp -Zoom B3 -Boss GT 10B RE: Ewolucja sprzętowa - hubertDRI - 10-28-2015 Basy: -Defil Orlik -Defil Luna 2 -Defil Baston -GMR Majestic -Chickenbacker -Squier JB V -Fender pb 555 boxer -lutniczy PB[/b] -Ligman 35" -Fender PB 62 -Fender JB 75 RI [/b) -GMR Bassforce V -LTD EC 401 Baryton -Chiński "Gibson" LP Wzmacniacze i kolumny: - Taurus BL 15 -Ampeg SVT III pro -NoisyBox 2x12 TF1225 -[b]Vision B-40[/b] -SWR Headlite -[b]Ampeg CL[/b] -[b]Ampeg SVT 410 HLF[/b] -Ampeg BA108 Efekty: [b]Zoom B3[/b] Metal Muff Digitech Trio Od czterech lat używam tylko Fendera JB 75 i chińskiego gibola a do nagłośnienia małego Ampega - tyle tylko sprzętu udało mi się ściągnąć na Kubę. Reszta sprzętu zabunkrowana czeka na mój powrót do Polski ? RE: Ewolucja sprzętowa - SUVV - 12-11-2015 Basy: - Stag BC300 - lutnicza zabawka za grosze - Ibanez GSR 200 - Cort C5Z - Ibanez SR 705 - Ibanez BTB 675 (<- miałem wrażenie że brzmi jak głuchy telefon) - Mayones Be Exotic custom V (<- nie pomogło nawet EMG) - Fender Precision bass 2008 MIA - Fender Am. DLX JB V 98' - Fender Am. DLX JB V 07' - Fender Tony Franklin 08' MIA (<- na ten moment dożywocie) - Fender Jazz Bass Custom Shop Closet Classic 1964 06' MIA - Lakland Joe Osborn V (<- lżejszy od IV) - Lakland Daryll Jones V (<- biała perełka, tęsknię za nim) - Lakland Joe Osborn IV (<- trochę ważył) - Lakland 55-64 (<-najwredniejszy precel jaki w życiu śłyszałem - warkot okrutny) - Yamaha TRB 6 JP (<- cholernie wygodny i rewelacyjnie brzmiący bas, sprzedałem tylko z racji potrzeby $$) - Fender Roscoe Beck V 97' MIA - Sandberg California PM5 (<- fajny bas, niestety nie leżał mi gryf w łapie) - Fender Jazz Bass S1 06' MIA (orange sunset) - Maruszczyk Elwood custom V(<- wizualnie na 6+, niestety po 3 próbach usunięcia przez producenta pewnych niedociągnięć bas oddałem, duży + za podejście Adriana do tematu) Nagłośnienie: - Vermona Regent - Warwick ProFet 3.2 - Gallien Krueger 700 RBII - Gallien Krueger 1001 RB - Ampeg SVT 3 PRO - Markbass LM Rocker - Markbass LM 250 BL - Gallien Krueger 800RB - BBE sonic maximizer (rack) - Korg DTR2(rack) - Sansamp RBI (rack) - Ampeg SVP-CL preamp - Fruman M-10Lx E - Ampeg SVT 410 HLF - NoisyBox 212 - Epifani UL2 310 - TC RS212 - TC RS112 - Gallien Krueger 410RBH Inne: - BBE optostomp - VT bass (obydwie generacje) - Sadowsky preamp - EBS compressor - Pitchblack - ISP Decimator RE: Ewolucja sprzętowa - yarzenioova - 12-11-2015 Ural 510G Samick LBJ21/SS Ibanez BTB WBR Mensinger Pike Poplar Custom Maruszczyk Elwood X5a Musicman Stingray 5 Alembic Essence 5 Ldm 120 Hartke HA3500 Taurus SL-1010 Zeskanowane i zaszyfrowane przez perlator RE: Ewolucja sprzętowa - sad - 12-13-2015 (12-11-2015, 11:38 PM)yarzenioova napisał(a): ******* ****** * Za miało gwiazdek w drugej części RE: Ewolucja sprzętowa - yarzenioova - 12-13-2015 Oczko mu się odlepiło, temu misiu.Poprawiwszy. Zeskanowane i zaszyfrowane przez perlator RE: Ewolucja sprzętowa - Sobass - 12-14-2015 Basy: Jolana Galaxis pożyczona Precel Encore z domu bez kultury - państwowy Mensfeld Fingertip (kopia Kramera) Mensfeld Menslik 5 strun (??? Taki sam jak miał Janerka) Yamaha RBX 200 GMR Bassforce 5str Jamawi 5 strun Jamawi 5 strun fretles Ibanez BTB 515 Harley Benton Beatle Bass Fretless Musicman Stingray 5 HH Godin Shifter 4 Ampy: Vermona Regent państwowa Eltron 30 Constans (samoróba z Gorlic) LDM BA 100 kąbo. Hughes & Ketter Basskick 505 Ampeg BA 115 Ashdown MAG 600 Hartke 3500 czorne + Ampeg Classic 200W 4x8" Warwick CL Mark Bass Little Mark + 102 HF Hartke 2500 + TP410 na alufelgach Taurus Qube 450 + GK Neo 212 Taurus Qube 300 czorny Tarus Qube 300 bioły + GK Neo 112 Gallien Krueger MB-112 Zabawki: Digitech BP 200 Korg AX1B Tone Works Zoom B2.1u Digitech Jamman Boss oktawer OC 3 Looper Nux Zoom b1 Boss limiter enhancer LMB 3 Strasznie mnie ciekawi, co się mogło podziać z takim basem Jamawi, który mi kolega w Gorlicach wystrugał. 5 strun, klon na podstrunnicy, pikap EMG DC45. Jakby ktoś wiedział, niech da cynk RE: Ewolucja sprzętowa - haraszo - 12-14-2015 Basy: J&D JD-100 Hohner B Bass V Proffesional Greco Jazz Bass 70's GMR Soundboard 4 Fender Precision MIJ 90's Fender Jazz Bass MIA 75/78 Fender Geddy Lee MIJ Nagłośnienie: LDM VBA-160 Eden WT-405 Deathmanufacture EBS Drome 12 Trace Elliot Boxer 15 Ampeg SVT 3-Pro SWR Goliath III Trace Elliot 1028H Taurus SLT300H EBS Drome Classic 12 Ampeg V4BH Mesa Boogie Powerhouse 2x10 Matamp GT-200 Efekty: electro-harmonix Bass Big Muff MXR M80 Planet Waves CT04 Sansamp VT Bass electro-harmonix Polychorus electro-harmonix Small Stone tc electronic Flashback Delay Way Huge Pork Loin Overdrive Boss Octave OC-2 Bypass Looper by Pinio Tomanek - różne tc electronic Polytune mini MXR phase 90 MXR bass octave deluxe MXR bass envelope filter MXR carbon copy delay Igor/FuTube bass Fuzz Face electro-harmonix Bass Micro Synthesizer G-Lab Bass Wowee-Wah aguilar Tone Hammer Mark L True Bypass Loop 08 Yankee PS-M2 RE: Ewolucja sprzętowa - MrJ - 01-18-2016 U mnie bidnie Gitary: - Ibanez PF 100 DENT... czy jakoś tak? - akustyk, moja pierwsza gitara kupiona w roku bodaj 1998, cały czas na chodzie Ojciec sobie czasami pogrywa, - Hohner Birmingham - pierwszy elektryk, miał same wady ale i tak go uwielbiałem Obecnie w stanie rozczłonkowanym - Yamaha RGX 420 - super wygoda, jakość i brzmienie, - Epiphone SG Custom GX - chyba najlepszy SG w tych pieniądzach, - Washburn Paul Stanley PS10 - przyjemna gitarka o ile lubimy takie klimaty, - Ibanez ARZ307 - wariacja na temat LP w 7 strunach. Nieszczególnie udana niestety, - Jackson SLATXMGQ3-7 Soloist - nie lubiłem superstratów, nie lubiłem siódemek, a tymczasem po tym jak ją kupiłem to sprzedałem wszystko inne Basy: - Epiphone EB-0 - Cort C5H - Cort GB35 - Epiphone Thunderbird Goth - Cort Curbow 5 z pierwszej serii. Kiedyś niebieski, obecnie w okleinie z Tytusa, Romka i A'tomka i fogle modzony pisiont razy. Loffam go. Na stanie i z dożywociem Wzmaki: - jakiś gitarowy Crate w stanie agonalnym. Jeden jedyny jakiego miałem na własność, od chyba 10 lat kupuję coś porządnego i do tej pory nie kupiłem RE: Ewolucja sprzętowa - zakwas - 01-18-2016 Jak wątek odkopany, to updateuję. (10-26-2011, 10:35 PM)zakwas napisał(a): Basy: RE: Ewolucja sprzętowa - Doman - 01-18-2016 Ojjjj |