![]() |
|
Gallien Krueger B-HOOD - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Gallien Krueger B-HOOD (/thread-43.html) |
RE: Gallien Krueger B-HOOD - macius - 06-18-2012 Ale wielka ta 410 RE: Gallien Krueger B-HOOD - Hubert - 06-18-2012 2 zdjęcie rozpierdala! mega jest to combo! jesteś niedobrym użyszkodnikiem! RE: Gallien Krueger B-HOOD - ralf-p - 06-18-2012 Berec - pogratulować wierności jednej marce nagłośnienia \m/ fajne graty
RE: Gallien Krueger B-HOOD - Stasiu - 06-18-2012 (06-18-2012, 07:10 PM)macius napisał(a): Ale wielka ta 410 też się zdziwiłem, jak rbh wsadziłem do swojego pokoju RE: Gallien Krueger B-HOOD - macius - 06-18-2012 stasiu, a Ty nie na 212 grasz? RE: Gallien Krueger B-HOOD - Stasiu - 06-18-2012 gram, w dodatku na neodymach! RE: Gallien Krueger B-HOOD - obserwacja - 06-28-2012 próbował ktoś bawić się przesterowaniem głowy 700RB II za pomocą boosta. Jak na razie w warunkach domowych brzmi to znośnie a może za jakiś czas wypróbuję tą opcję na żywo ze składem. Jestem ciekaw jak będzie żarło rozkręcone, bo to w sumie sterowanie tranzystora RE: Gallien Krueger B-HOOD - Viking - 06-28-2012 Zawsze jak mam okazję grać na GK to gałkę Boost daję na maxa w prawo RE: Gallien Krueger B-HOOD - citizenkane - 06-28-2012 Mmniam! RE: Gallien Krueger B-HOOD - OMSON - 06-28-2012 (06-28-2012, 05:03 PM)Viking napisał(a): Zawsze jak mam okazję grać na GK to gałkę Boost daję na maxa w prawo Poza tym, bez 'Boost' na maxa brzmi G-K jakoś tak anemicznie, jak dla mnie A na wejściu siedzi PSA-1, który egzotyczny "valve effect' wprowadza na starcie. Całość nie brzmi jak typowa lampa, ale na pewno daleko temu do tranzystora (06-28-2012, 03:44 PM)obserwacja napisał(a): próbował ktoś bawić się przesterowaniem głowy 700RB II za pomocą boosta. Jak na razie w warunkach domowych brzmi to znośnie a może za jakiś czas wypróbuję tą opcję na żywo ze składem. Jestem ciekaw jak będzie żarło rozkręcone, bo to w sumie sterowanie tranzystora Ustaw sobie 'Volume' na 11-stą, resztę gałek na 12-stą, wciśnij 5-string voicing, a boost na maxa (woofer i treble wg uznania). Jak masz aktywny bas, to wduś guzik 'active', żeby Ci nie przesterowało bez sensu na starcie... Ja mam wciśnięty tłumik na treble (nie ma potrzeby syczenia powyżej 10k Hz jak dla mnie), woofer nie tłumię. W sekcji EQ czasem podbijam lekko niski środek (ale to zależy od nastroju i pogody) RE: Gallien Krueger B-HOOD - markuz - 10-09-2012 Panowie, szukuje się nagrywanie i niestety jedyna opcja to wpięcie w linię. Pytanie czy moge bas puscić przez GK 700rb bez podłączania paczki? chciałbym mieć brzemienie z head'a na nagraniu ale jeśli mam zjarać sprzęt to jednak odpuszczę... pozdr! RE: Gallien Krueger B-HOOD - mazdah - 10-09-2012 (10-09-2012, 02:59 PM)markuz napisał(a): Panowie, szukuje się nagrywanie i niestety jedyna opcja to wpięcie w linię. Pytanie czy moge bas puscić przez GK 700rb bez podłączania paczki? chciałbym mieć brzemienie z head'a na nagraniu ale jeśli mam zjarać sprzęt to jednak odpuszczę...Nic się nie stanie, można śmiało używać 700RB bez paczki. RE: Gallien Krueger B-HOOD - jasiugm - 10-09-2012 Robiłem tak wielokrotnie. Nic się nie stanie, tylko pamiętaj żeby wyciszyć obie końcówki RE: Gallien Krueger B-HOOD - markuz - 10-10-2012 dzięki serdeczne za pomoc! pozdrawiam RE: Gallien Krueger B-HOOD - SUVV - 10-10-2012 Pany... myślę nad sprzedażą swojego 800RB (ogłoszenie w bazarze)... |