basscity.eu
próbki waszych basów - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: próbki waszych basów (/thread-5.html)

RE: próbki waszych basów - Doman - 08-24-2014

Pamiętam jak chodziła opinia że Wale dołu nie mają. mrgreen

RE: próbki waszych basów - WoRW - 08-24-2014

jo, poważnie.
Kojarzy mi się z tym - niestety próbki już nie działają, ale może ktoś jeszcze pamięta co było na tej próbce.

RE: próbki waszych basów - yarzenioova - 08-24-2014

(08-24-2014, 01:18 PM)Doman napisał(a): Pamiętam jak chodziła opinia że Wale dołu nie mają. mrgreen

Znakomite,no ja muszę być głuchy,bo te próbki na ten bas mnie nakręcają bardziej niż granie na nim live wczoraj.Sorry, takie Wal ma próbki.

RE: próbki waszych basów - Doman - 08-24-2014

(08-24-2014, 01:21 PM)WoRW napisał(a): jo, poważnie.
Kojarzy mi się z tym - niestety próbki już nie działają, ale może ktoś jeszcze pamięta co było na tej próbce.

[Obrazek: 1f931aK.gif]

RE: próbki waszych basów - JAACA - 08-24-2014

Ile ludzi tyle opinii Smile Na forum raczej jest chyba tendencja do innego typu brzmienia więc nie każdemu musi się podobać Wink Poza tym myśmy raczej ustawiali dość wysoką górkę co słychać na próbkach. Szkoda, że kostki nie nagraliśmy.

RE: próbki waszych basów - miklo - 08-24-2014

Mnie ciekawi, jak Wal brzmi z brydża lekko grany. Tutaj mam wrażenie, że może urywać dupę z jajami.

RE: próbki waszych basów - Mateusz - 08-24-2014

no srodka to zdaje sie nie miec w ogole;d

RE: próbki waszych basów - Maciejeq - 08-24-2014

(08-24-2014, 02:48 PM)Mateusz napisał(a): no srodka to zdaje sie nie miec w ogole;d

Ale to raczej ze sposobu nagrania wynika. Na k240 aż się przestraszyłem tą ilością dołu, nigdy mi się to nie zdarzyło Smile

tez tak mysle, czym to nagrane?

Wyciąłem środek na Taurusie moim,ale raczej górno środkowe pasmo.Nagrywałem przez pojemnościówkę Neumanna w interfejs Motu.

gorny srodek jest brakuje dolnego srodka i srodka srodka jakolwiek glupio to brzmi. Na nagraniu jest subbass, potem dziuuuura i gorka.

Ustawilismy brzmienie,ktore najbardziej mi odpowiadalo,majac taki instrument dluzej,bawiac sie brzmieniami pewnie bym poszukal wiecej środka i nagrywał w innych warunkach.Może mikrofon traci jakieś pasma,może salka,a na pewno kabel baaaardzo dużo zabrał,bo nie mogłem skorzystac z DieHardow,wejscie jack jest gleboko w Wal'u i trzeba miec wąski plug,a jedyny emergency kabel jaki był jest w ciul słaby.Ale to i tak nie umniejsza wielkości brzmienia w tej basówce.Zdecydowanie mnie przekonała.
A Jackowi chcę podziekowac za fajne spotkanie i okolicznosc ktora do zakupu tego basu by mi sie nie trafila.
PS Wal jest bardzo wygodny manualnie,ten potrzebuje tylko troche setupu zeby zyskac jeszcze fretbuzzu i wiecej naturalnego wykopu z drewna,ale to i tak najbardziej energetyczny bas na jakim gralem.

Na luzaku polecam sie na przyszłośćSmile co do wyższej akcji-ja gram kostką więcej wiec struny mi mocniej pracują-dlatego tez nie mam jeszcze niższej akcji strun.

Sorki,potrzebowalby jakby byl moj,na moje koślawe granieSmile Źle sie wyrazilem.

Grasz lepiej niż ja wiec luzWink