Music Man B-HOOD - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Music Man B-HOOD (/thread-236.html) |
RE: Music Man B-HOOD - solartron - 06-29-2011 (06-29-2011, 02:48 PM)groza napisał(a): Sądzę, że co drugi bas zamawiany w Polsce u lutnika to właśnie sny tego typu "dam 1/3 ceny, to zabrzmi 3 razy lepiej od oryginału" To prawda - zamawianie w Polsce kopii MM to porażka. Jednakże chciałem zwrócić uwagę, że niejaka firma o swojsko brzmiącej nazwie Nordstrand robi lepsze pickupy od oryginałów. W zeszłym roku trafił mi się typowy w polskich warunkach SR czyli - kołek, w którym miałem okazję zmienić pickup na produkt ww firmy. Po tym zabiegu dało się słuchać tego basu, choć kołkiem pozostał dalej. Oryginalną elektronikę łatwo można skopiować i poprawić ewentualne niedociągnięcia oryginału, ale tu trzeba ruszyć głową - ale po co ? Przecież w polskim lutniczym świecie łatwiej klientowi obiecać, że będzie 3 x lepiej od oryginału, a gdy kupiec wreszcie po czasie zrozumie, że dostał 1/3, kasa od lutnika już nie wróci RE: Music Man B-HOOD - jb90 - 06-29-2011 A niech se robi co chce ! RE: Music Man B-HOOD - OMSON - 08-17-2011 (04-12-2011, 01:57 PM)OMSON napisał(a):(04-12-2011, 12:57 PM)jetofuj napisał(a): Wygląda jak G&L L-1500. Work in progress RE: Music Man B-HOOD - OMSON - 09-07-2011 A EMG MM5CS widzieli? http://www.emgpickups.com/products/index/355/37/2 (wydaje mi się, że nie widziałem wcześniej wersji do piątki). Sample do wersji 4str (podoba mi się ta górka typowa dla EMG): RE: Music Man B-HOOD - jb90 - 09-07-2011 nie moje brzmienie za jasne jakieś :/ w klangu siedzi ale jeżeli chodzi o paluchy to niestety żal RE: Music Man B-HOOD - OMSON - 09-07-2011 (09-07-2011, 05:15 PM)jb90 napisał(a): nie moje brzmienie za jasne jakieś :/ w klangu siedzi ale jeżeli chodzi o paluchy to niestety żal Ale co masz na myśli - co Ci nie leży z paluchami? RE: Music Man B-HOOD - jb90 - 09-07-2011 tzn ze do klangowych spraw to brzmienie pasuje ale do grania palcami imo juz nie za bardzo ta barwa ogólnie jak dla mnie w SR-e dobrze oprócz oryginalnych MM-owych picków brzmią jeszcze SD - na pewno nie wymieniłbym swoich na te EMG RE: Music Man B-HOOD - OMSON - 09-08-2011 (09-07-2011, 07:56 PM)jb90 napisał(a): tzn ze do klangowych spraw to brzmienie pasuje ale do grania palcami imo juz nie za bardzo ta barwa Może EMG nie, ale Nordstrand lub Delano... Wielu ludzi woli je od oryginałów. Mnie, jak napisałem - podoba się charakter górki z EMG (dół i środek to inna kwestia - musiałbym porównać parę pickupów, żeby wyrobić sobie zdanie). RE: Music Man B-HOOD - miklo - 09-08-2011 Nie powala mnie te brzmienie, ale mógłbym mimo wszystko na takim grać. Pasuje i do funky i do bluesa i do jazzowatych rzeczy. Kwestia EQ, palca i tego, co masz w głowie jako wzór brzmienia. RE: Music Man B-HOOD - bratekr - 09-08-2011 Nostrad wypuścił kiedyś serię opartą o pierwsze przystawi MM z dodatkową cewką - brzmieniowo zbliżały się do pierwszych konstrukcji EB. RE: Music Man B-HOOD - citizenkane - 09-08-2011 Delano na ferro i pozamiatane! RE: Music Man B-HOOD - Viking - 11-13-2011 nie chce mi się przeglądać całego tematu więc pytam: jak się ma Stingray do Sterlinga ? Czym się różnią ? Prócz ceny oczywiście. będę bardzo dźwięczny za odpowiedzi i wyjaśnienia RE: Music Man B-HOOD - bratekr - 11-13-2011 Viki - sprawdz kanal Eda f. na jutubie. Robi tam test Sterlinga i mowi to i owo o nim. RE: Music Man B-HOOD - Viking - 11-13-2011 Sprawdziłem w pierwszej kolejności test od Eda przekonywujący. Na jebaju są Sterlingi nowe za 700$. Ale wolał bym jednak używkę RE: Music Man B-HOOD - kiluk - 11-14-2011 mam sterlinga 2001r podstawowa różnica (o ile się nie mylę) to taka, że sterling (4 str.) ma 3 pasmowy eq i przełącznik pickupa i jest ogólnie delikatnie mniejszy i lżejszy od SR (4 str.) na forum wd, pojawiały się opinie, że ma mniej basu w basie niż SR. . ale jak czuję za mało basu to podkręcam pota od niskich tuż nad próg i klękajcie narody ale nie miałem nigdy w rękach żadnego SR, więc jestem nieobiektywny. |