Tradycyjny J-BASS B-HOOD - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Tradycyjny J-BASS B-HOOD (/thread-277.html) |
RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - the777 - 06-24-2011 "Fender micro tilt adjustment trochę teorii" Mateusza Piotrowskiego rozbawił mnie potężnie A konkretnie ton w jakim jest napisany, bo o ile w gruncie rzeczy z tym artykułem się zgadzam, to spodziewałem się raczej artykułu a nie felietonu. A przy tagach "szajs" i "bubel" to już nie wyrobiłem P.S. Ja bym się micro-tilta pozbył od razu. Między innymi dlatego, że lubię czasem zrobić vibrato za pomocą neck-benda, a z micro-tiltem czułbym hmm... niepokój RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - herp - 06-24-2011 (06-24-2011, 11:26 AM)Fabian napisał(a): aha, mam jazzbassa. Pokaaaaaa RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - herp - 06-24-2011 Myślę, że już za późno RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - solartron - 06-24-2011 (06-24-2011, 11:38 AM)Fabian napisał(a): nie chwale sie na forum, mowilem czy to ten? Bo jeśli tak to słabo go ukrywasz na forum RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - Burning - 06-24-2011 dołączyłem dziś do B-hoodu jest paskudny, ale po wymianie maskownicy zyska trochę uroku (oby!) mocowanie na 4 wkręty z tiltem - taki koszmarek z początku lat 80 to samo mam w P natomiast piękną sprawą są progi prosto w gryf, bez udziału podstrunnicy a jeśli chodzi o kombinowanie z wiosłem - gdy kupuję blisko 30letnie wiesło odkręcam maskownicę, mostek, gryf.. czyszczę dokładnie, solidnie skręcam, robię ekranowanie i jazda. Nikogo do takich zabiegów nie zmuszam, tak samo jak nikomu nie zabronię wymiany pickupów. Wyluzujcie RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - Hubert - 06-24-2011 jest piękny! it's bjutiful!!! załóż czarną maskownicę RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - macius - 06-24-2011 Zostaw jak jest!! śliczny *___* kremowe pickupy są zajebiste! myślicie, że dobrze by wyglądały z zielonym lakierem? RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - solartron - 06-24-2011 (06-24-2011, 06:04 PM)Burning napisał(a): dołączyłem dziś do B-hoodu Jeden z najładniejszych fenderkowych kolorów i jak dla mnie bardzo słuszna konfiguracja drewna. Ja założyłbym blachę, bo te płytki one-pice są trochę dziwne. No i okazuje się, że można grać "ciężko" i oczekiwać od instrumentu więcej, niż dała fabryka Gratulki RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - Burning - 06-24-2011 macius: to są BIAŁE pickupy fendera, a nie kremowe DiMarzio solartron: ja wiele nie grzebię, a SienaBurst faktycznie do jazza wybitnie pasuje żeby było śmieszniej to ten sam rocznik, co mój Precelek, więc mam parkę może sie rozmnożą RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - gsb - 06-24-2011 mało szatana burn ale piękny RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - jb90 - 06-24-2011 (06-24-2011, 06:33 PM)solartron napisał(a):(06-24-2011, 06:04 PM)Burning napisał(a): dołączyłem dziś do B-hoodu Tak na pierwszy rzut oka myślalem że to SR ! RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - Burning - 06-24-2011 gsb: z blachą i czarnymi gałkami zacznie wyglądać normalniej.. i może wreszcie się przekonam do klonu zamiast palisandru radość niewiele mniejsza niż z córy RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - motyx - 06-24-2011 Przepiękny ! Nie waż się zmieniać maskownicy na czarną. RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - Burning - 06-24-2011 motyx: całe szczęście jest mój, a nie Twój oryginalna na pewno wyleci, bo one-piece wali dla mnie tandetą.. a jaki kolor tu wejdzie to już sie okaże RE: Tradycyjny J-BASS B-HOOD - groza - 06-24-2011 Bur - zajebisty! Najlepszy fender na jakim grałem miał też białe pickupy - ten plastik to na pewno ich sekret i twój MUSI być równie dobry. |