Zdjęcia Sprzętu! - raku - 04-05-2017
Ja się w przewidywalnej przyszłości zaopatrze w parę 1176, produkcji Yucca Audio
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Alfik - 04-05-2017
Panowie, a co wy tak lubicie w 1176...
To znaczy zacznijmy inaczej... kto z was pracował na oryginalnym 1176 i w jakiej rewizji.
Kopie większości firm nie mają z oryginałem nić wspólnego. Moim zdaniem najlepszą współczesną wersję robi nasz polski IGS. Porównywałem z kilkoma staruszkami i IGS ma to "coś" co mają oryginały. Nowe Universal Audio jest zdecydowanie zbyt sterylne w porównaniu do staruszków. Oczywiście nie muszę dodawać, że każdy egzemplarz 1176 brzmi nieco inaczej...
Ten kompressor ma pewne określone bardzo specyficzne zastosowania, ale wymaga bardzo sprawnego operatora. Łatwiej nim popsuć niż poprawić To nie jest pudełko z magiczną gałką lepiej
Z ciekawostek mało kto wie, że distressor działa na bardzo podobnej zasadzie i pozwala przy odpowiednim ustawieniu na bardzo podobne - dla niektórych nawet lepsze brzmienie.
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Burning - 04-06-2017
Imho Disstressor > 1176, ale np. Warm Audio robi świetny przester na roommiku bębnów.
Chociaż szczerze to i tak byłby daleko na mojej liście planowanych wydatków.
Pokazałem jako przykład radiobuttonów
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Alfik - 04-06-2017
(04-06-2017, 06:02 AM)Burning napisał(a): Imho Disstressor > 1176, ale np. Warm Audio robi świetny przester na roommiku bębnów.
Chociaż szczerze to i tak byłby daleko na mojej liście planowanych wydatków.
Pokazałem jako przykład radiobuttonów
176 słynie z tego, ze należy wcisnąć je wszystkie na raz
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Burning - 04-06-2017
Dokładnie!
A jakby ktoś chciał tanio i wersji software'owej to mogę polecić Stillwell Rocket.
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Maciejeq - 04-07-2017
To ja tak trochę nietypowo zmienię temat:
Zanabyłem gitarę firmy Muzyczny Facet, model Szabla. Gitara została wyprodukowana w roku 1979 i była przez blisko 10 lat używana przez niejakiego osobnika zwanego Matys, który grał w zespole Wielka Gruba Mama a gra teraz w zespole Ma. Gitara jest bardzo fajna, chociaż używana i ściorana, dostarcza mi ostatnio dużo uśmiechu na twarzy.
Tak tylko chciałem się podzielić, bo od dawna chciałem właśnie taką gitarę mieć.
Let the hate begin
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Ramcel - 04-07-2017
(04-07-2017, 03:22 AM)Maciejeq napisał(a): Let the hate begin
A może byś tak pospierdalał?
A poważnie to gratulacje, niechaj służy!
RE: Zdjęcia Sprzętu! - ANTonio - 04-07-2017
(04-07-2017, 03:22 AM)Maciejeq napisał(a): To ja tak trochę nietypowo zmienię temat:
Zanabyłem gitarę firmy Muzyczny Facet, model Szabla. Gitara została wyprodukowana w roku 1979 i była przez blisko 10 lat używana przez niejakiego osobnika zwanego Matys, który grał w zespole Wielka Gruba Mama a gra teraz w zespole Ma. Gitara jest bardzo fajna, chociaż używana i ściorana, dostarcza mi ostatnio dużo uśmiechu na twarzy.
Tak tylko chciałem się podzielić, bo od dawna chciałem właśnie taką gitarę mieć.
Let the hate begin A to był on! O Ty chuju!
Gratuluję!
RE: Zdjęcia Sprzętu! - paluch1986 - 04-07-2017
Niech służy, gratulacje
RE: Zdjęcia Sprzętu! - dr_kciuk - 04-07-2017
Fajny ten Sabre Mnie od pewnego czasu kusi taki, tylko z palisandrem
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Burning - 04-07-2017
Fajna szabla. Prawie jak mój gieniek
RE: Zdjęcia Sprzętu! - groza - 04-07-2017
(04-07-2017, 03:22 AM)Maciejeq napisał(a): To ja tak trochę nietypowo zmienię temat:
Let the hate begin
Grałem na tym basie wielokrotnie
Słabo nie brzmi
RE: Zdjęcia Sprzętu! - tapczan - 04-07-2017
(04-07-2017, 07:13 AM)groza napisał(a):
Słabo nie brzmi
Boxer słabo brzmieć nie umi
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Doman - 04-07-2017
Omatkobosko znów się szrotami podniecają
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Dex - 04-07-2017
Dziwny ten precel.
|