![]() |
|
Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood (/thread-2062.html) |
RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - herp - 08-28-2012 (08-28-2012, 01:28 PM)Frytas napisał(a): I ja bardzo chetnie dolacze, ale sadze ze ten BH bardziej do dzielnicy ogolnej sie nadaje. Nie (08-28-2012, 01:47 PM)bartoshek napisał(a): Golonkę marynować, Tubasa z ogólnego zwabić (chyba że gotowaną nad pieczoną stawia) Deklaracja + czyny RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - WoRW - 08-28-2012 Herpuś, myślałem, że jak ma się coś w dupie to się na to nie reaguje już nie oftopuje - panowie drodzy RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - bartoshek - 08-28-2012 Cytat:Deklaracja + czyny Mniemniejszym proszę o dopisanie Motywuję powrotem do podstaw po 11 latach oraz filozofiom RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - herp - 08-28-2012 O co mi chodzi? Chcę powalczyć o to, by z tego forum poza faktem, że sobie popierdolimy o sprzęcie i o tym na co GASujemy będzie można wyciągnąć coś pożytecznego. CM jest martwe, nikt tam nie pisuje, nikt się nie udziela. W dzielnicy basowej jest więcej zdjęć typu 'kiedyś sobie kupię tego Spectoraa' niżli jakiegoś sensownego kontentu. Chciałbym, żeby forum było bardziej merytoryczne i by można było załapać więcej konkretnej, specjallistycznej wiedzy nie tylko o sprzęciie, ale także o muzyce, o tym jak grać, jak improwizowaćć, jak rozwijać sposób wypowiedzi na instrumencie, jak aranżować etc. RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - Kowal - 08-28-2012 W końcu coś dla mnie Poproszę o numerek, na wczoraj! RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - herp - 08-28-2012 Proszę RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - Paweł Wszołek - 08-28-2012 Herp: wg mnie fajnie ze chcecie ruszyc CM. Ale żeby: (08-28-2012, 02:03 PM)herp napisał(a): załapać więcej konkretnej, specjallistycznej wiedzy nie tylko o sprzęciie, ale także o muzyce, o tym jak grać, jak improwizowaćć, jak rozwijać sposób wypowiedzi na instrumencie, jak aranżować etc. to niestety forum jako takie nie pomoże imo. Tutaj pomoże praktyka, studia specjalistyczne, lekcje u pedagogow znajacych klimat, warsztaty, wlasna wnikliwosc sluchania muzyki opartej na improwizacji. Myślę, że CM ma pomoc nadac jakis kierunek, ale nie powie nam jak nauczyc sie improwizowac itd RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - herp - 08-28-2012 (08-28-2012, 02:34 PM)Paweł Wszołek napisał(a): Herp: wg mnie fajnie ze chcecie ruszyc CM. Paweł, owszem, chodzzi o to, by CM było miejscem gdzie można zasięgnąć porady gdzie takich gości czy warsztatów szukać. Bo na razie to tam nic się nie dzieje. RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - mazdah - 08-28-2012 Poproszę numerek. Nie wiem czy będę miał coś ciekawego do powiedzenia w CM, ale chętnie poczytam, RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - zakwas - 08-28-2012 (08-28-2012, 01:43 PM)goly napisał(a): http://basscity.eu/thread-27.html Patrzta go! Herp moderator wątki dubluje! ![]() RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - herp - 08-28-2012 Ja zadam pytanie: jak myslicie czemu groza czy Władek Foltynski z tego forum się wypisali. Weźcie to pod rozwagę. RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - jb90 - 08-28-2012 ja też się zastanawiam nad tym, że na forach zagramanicznych jest jakiś poziom porad/wypowiedzi i w ogóle a u nas zawsze pierdolenie o szopenie i wklejanie fotek. Prziecież jak to się czyta to się odechcewa rejestrowac :/ RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - miklo - 08-28-2012 Z drugiej zaś strony, to będzie troszkę jak tańczenie o architekturze. Sam kiedyś chciałem więcej rozmów o teorii itp. na forum, ale w sumie doszedłem do wniosku, że szukający sam znajdzie. W sieci jest tyle materiałów, że można się nauczyć bardzo wielu rzeczy. Reszta, to ćwiczenia, jamowanie itp. Jednocześnie nieco się boję bojowników prawdy objawionej. Podobnie, jak w rozmowach o badassach i tu może dojść do wypaczenia idei. Kto będzie trzymać nad tym merytoryczną piecze? Kto jest na tyle wykształcony i świadomy? RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - zakwas - 08-28-2012 A zauważyliście, że w większości nie ma też zapotrzebowania na taką wiedzę, bo ludzie zwyczajnie nie pytają w takich tematach? Jak bodaj Majek pytał o granie szesnastkami, to mu rozpisałem ćwiczenie, Mazdah chyba pytał o śpiew i grę podsunąłem ćwiczenie, które znam. Z chęcią bym się poudzielał w takich tematach, ale ich po prostu nei ma, bo ludzi bardziej interesuje jaki głośnik do paki pod Ampega czy Trejsa. RE: Brak płytki w jazz bassie nie czyni Cię lepszym muzykiem czyli wolę ćwiczyć B-hood - herp - 08-28-2012 To też boli właśnie. Że ludzie nie mają parcia na rozwój i na wiedzę. |