![]() |
G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? (/thread-208.html) |
RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - paka - 07-02-2010 z tego co slysze na prupkach to zupelnie inne wiosla RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - mazdah - 07-03-2010 Cenowo też się różnią i to sporo RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - Mateusz - 07-03-2010 No różnica jest o prawie tysiaka, ale moim zdaniem to wiosła tej samej klasy, z tym, że w tym laklandzie są kiepskie pikapy i wypadałoby je wymienić na np jakieś aero. Tam są najtańsze bartki jakie w ogóle są, dobre pikapy montują dopiero od 02-jek, mimo to moim zdaniem to obecnie najlepsze wiosła w tych przedzialach cenowych, moze i będą wymagały drobnej kosmetyki (szlif progów, setup), ale o tym możemy się cieszyć zawodowym wiosłem! G&L dla mnie to idealny bas do grania rocka, a lakland jest bardziej popowy - taki bas dla sidemanów, ale myśle, że oba basy jakoś sobie poradzą w różnych sytuacjach muzycznych. RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - Lechoo80 - 07-03-2010 Tu próbki nagrane przez grozę: http://fatbellyfamily.pl/downloads/gl_l2000_tribute.mp3 moim zdaniem ten bas urywa jaja!!!! RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - Mateusz - 07-03-2010 zajebisty ma pomruk w dole, weź tu się nie słysz na próbach;d RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - Kyszmon - 07-03-2010 cholera.. gas... ![]() RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - mazdah - 07-03-2010 A mój GAS trochę odpuścił. Maczos nie odpisuje i za dużo ludzi się jara tym wiosłem ![]() RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - goly - 07-03-2010 Ja gasuje na ta maszyne od... nie pamietam kiedy. Najpiekniejsze, ze dzieki zastrzykowi finansowemu jestem o krok od kupna. Ale nie kupie, jak nie bede mogl wziac w rece chocby czterostrunowca! Mialem Munchowego ( ![]() ![]() Chlopcy, ma ktos z was pieciostrunowca? Leci na leb? Mazdah - a preclami ilu sie jara? ![]() RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - motyx - 07-03-2010 Ja się tym wiosłem od dawna interesowałem, ale gdzieś na talkbassie wyczytałem, że są w cholerę ciężkie i odpuściłem. Nie wiem jak z tym naprawdę bo w łapach nigdy nie miałem. RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - miklo - 07-03-2010 @goly: musimy się ustawić u Basstarda. Umawiam się z nim i z Pendim już miesiąć ;/ Muszę się w końcu zebrać i podskoczyć. RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - Sebastian-J - 07-03-2010 (07-03-2010, 06:32 AM)Lechoo80 napisał(a): Tu próbki nagrane przez grozę: No própka jest pierwsza klasa, zajebiste zuo - chrumka do tego niemiłośernie. ![]() ![]() RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - mazdah - 07-03-2010 Ale czy mnie się wydaje, czy jest podcięty górny środek w EQ na tej prupce? RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - groza - 07-03-2010 Nicht. Żadnego eq. Prosto w linię, lekki kompresor (1,8:1) działający jako limiter - trochę z głośnością przesadziłem i słychać clip tu i tam, ale to nie zmienia za dużo. Generalnie te pickupy brzmią bardzo specyficznie - nikt inny chyba takich nie robi - MFD. Olbrzymi poziom sygnału - emg aktywne prawie dotykające strun to są przy nich po prostu cichutkie - i nie przesadzam to pisząc. Różnica w poziomach jest kolosalna. Bez preampu te MFD są bardzo ciemne, vintage, zero górki, ale z buforem już normalniej. Niemniej marcusowej szklanyi to ten bas sam z siebie nie ma i raczej nie o to w nim chodzi. Inna sprawa, że on nawet na sucho jest bardzo dynamiczny, taki nie wiem skoczny - dobre drewno dali, to nie gra samym pickupem, jakby nie był zajebisty. Tu niech się nowy właściciel wypowie też - ma go od wczoraj to pewnie już pograł ![]() Dla porównania Jabba przy nim rezonuje pełniej, mocniej czuć w ręce wibracje gryfu, ale bez takiego ataku, a be5 brzmi dużo równiej i ma więcej do powiedzenia w górnych rejestrach. W gęstym miksie (gtarul + klawisze obaj pełnym pasmem jadący) jaki mam zazwyczaj w FBF wolę mayo, ale do rzeczy gdzie jest więcej miejsca na bas to z pewnością sprawdzi się bardzo fajnie. Ja sobie odkładam właśnie na l2500, korci mnie może by do usa dozbierać używki jakiejś. RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - mazdah - 07-03-2010 Faktycznie taki mroczny, z lekko zdławionym wysokim środkiem ten basik. Mój precel to przy nim żyleta, a mam teraz założone ponad dwuletnie Hi-Beamy... chociaż może to GK tak rozjaśnia. RE: G&L Tribute L-2500 - co sądzicie? - Jigsaw - 07-03-2010 Mazdah, jak jakimś cudem znajdziesz się na Śląsku to w centrum Katowic powinny wisiec jeszcze 3 G&L . Podpiołem swojego czasu SB-2 tribute do zestawu Hartke ha3500 i paki hydrive hartke 410. G&L wydał mi się przede wszystkim bardzo równy, czytelny nie za ciężkawy w dole, pracujący sporo niskim środkiem, coś jak mój jesionowy Ibanez Blazer. Gitara wypadła też bardzo solidnie moim zdaniem w kwestii wyglądu, ładnie dopracowana w każdym szczególe, aczkolwiek to tylko skromne testy były |