![]() |
Zakupy w thomann.de.pl - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Zakupy w thomann.de.pl (/thread-612.html) |
RE: Zakupy w thomann.de.pl - wahrocker - 02-19-2011 ichnie w D,czyli dochodzą jeszcze opłaty bankowe w Millenium to jest jakieś 50zł za przelew zagraniczny i jeszcze jakaś opłata.nie pamiętam RE: Zakupy w thomann.de.pl - Karol - 02-19-2011 Nawet żeby 100 zł miało kosztowac to i tak sie opłaci. wahrocker dzięki RE: Zakupy w thomann.de.pl - ziggor - 02-19-2011 sprawdź czy Twój bank oferuje przelew europejski kupując w thomann lub gdzie indziej zawsze wybieram przelew na ichnie zagraniczne konto + w moim banku opcja przelewu europejskiego (SHA to się chyba nazywa) - koszt 5zł RE: Zakupy w thomann.de.pl - crop - 02-19-2011 Wydaję mi się, że najtaniej wychodzi użycie Paypala. Sam przelew free, jedynie za przewalutowanie płacisz (kurs przeliczania zawiera w sobie opłate wysokości 2,5%). Ja tak zrobiłem i nie załuje:] RE: Zakupy w thomann.de.pl - gsb - 02-21-2011 Najgorszą opcją jest wplata na konto lub PayPal. Najlepszą ta najprostsza - platnos kartą platniczą. RE: Zakupy w thomann.de.pl - Karol - 02-21-2011 ale najgorszą w sensie, że przelew długo idzie? RE: Zakupy w thomann.de.pl - crop - 02-21-2011 Gsb , w jakim sensie najgorszą opcją? RE: Zakupy w thomann.de.pl - baton - 02-21-2011 Wypukła karta płatnicza i tyle, żadnych głupich prowizji ![]() RE: Zakupy w thomann.de.pl - Karol - 02-21-2011 5 zł przelew 65 zł przewalutowanie chuj ...i tak mi sie opłaca ![]() RE: Zakupy w thomann.de.pl - Popi - 02-21-2011 Multibank Kwota 282 EUR opłata: 5pln prowizja : 20pln ....Paka: WARWICK WCA 411 PRO - dotarła w ciągu 2 tygodni ;-) Polecam RE: Zakupy w thomann.de.pl - Bisq - 02-21-2011 A ja polecę opcję "za pobraniem". Kupowałem combo do gitary i efekt, łącznie za zamówienie wyszło jakieś 204 euro z groszami, zapłaciłem kurierowi niecałe 800 złotych (zamawiałem na początku lutego). Wzmacniacz niecały tydzień od zamówienia był już u mnie. RE: Zakupy w thomann.de.pl - abstraktus - 02-21-2011 potwierdzam, zamówienie na pedała zrobiłem po 17 a po 18 już wysłali do mnie, w sumie szło 4 dni ;-) RE: Zakupy w thomann.de.pl - Karol - 02-21-2011 Też nastepnym razem wezmę pobranie Mam nadzieję, że to szybko dojdzie do mnie, Pewnie sam przelew z PL do DE 3 dni idzie... A dostałem info jeszcze, że Polak pracujący w Thomannie własnie zachorował i żebym pisał do nich tylko po niemiecku lub angielsku bo po naszemu to oni teraz ni kuta nie rozumieją ![]() Jak tylko zrobiłem przelew to wysłałem im potwierdzenie, może będzie szybciej. RE: Zakupy w thomann.de.pl - Bohen - 02-21-2011 (02-21-2011, 06:33 PM)Floyd napisał(a): Też nastepnym razem wezmę pobranie Nie będzie. Czekają aż kasa będzie na ich koncie. Możesz to wszystko śledzić na ich stronie jak się zarejestrowałeś. RE: Zakupy w thomann.de.pl - gsb - 02-21-2011 (02-21-2011, 10:30 AM)baton napisał(a): Wypukła karta płatnicza i tyle, żadnych głupich prowizji Nie tylko wypukła. Każda inna ktora posiada kod CVC (3 cyfry z tyłu) czyli np. zwykla platnicza nie-kredytowa, nie-debetowa karta Inteligo. PRzelicznik mniej wiecej ten sam co kurs sredni na wp.pl A ktos pytal dlaczego zle przelew? Dlatego, ze prowizja + przewalutowanie. |