basscity.eu
Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) (/thread-7471.html)

Strony: 1 2 3

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Sobass - 03-10-2016

Generalnie jedynym basem Godina, na jakiego miałbym gas, zanim niechcący stałem się posiadaczem Shiftera było takie cuś:

[Obrazek: 33645_a4_fretless.jpg]

No ale to w detalu jakoś 5 tysi, więc nie miałem śmiałości.

I tak jest dobrze. Myślę, że zagości u mnie na dłużej. Zobaczymy.

Chociaż takiego bym wolał Wink

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Basstard - 03-10-2016

(03-10-2016, 04:43 PM)Sobass napisał(a): Generalnie jedynym basem Godina, na jakiego miałbym gas, zanim niechcący stałem się posiadaczem Shiftera było takie cuś:

[Obrazek: 33645_a4_fretless.jpg]

No ale to w detalu jakoś 5 tysi, więc nie miałem śmiałości.

O, i takiego bym chciał. Tylko piątkę.

Hehe. Wiedziałem Jarku, że się odezwiesz Wink. No miałem kiedyś fraglesa piątkę, i w zasadzie stwierdziłem, że czwórka wystarczy. Ale ten Godinek nie dość że ładny, to jeszcze musi kopać dupsko. Nie ma wyjścia.

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - groza - 03-10-2016

Nie pogardziłbym takim, tylko z jakiegoś powodu pickup jest bliżej mostka a przecież powinien być bliżej gryfu lub - w najgorszym przypadku - gdzieś w połowie drogi. Podobny babol jest w fretlessie mayo na którego choruję od lat.

Ale tak to śliczne.

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - yarzenioova - 03-10-2016

(03-10-2016, 08:39 PM)groza napisał(a): Nie pogardziłbym takim, tylko z jakiegoś powodu pickup jest bliżej mostka a przecież powinien być bliżej gryfu lub - w najgorszym przypadku - gdzieś w połowie drogi. Podobny babol jest w fretlessie mayo na którego choruję od lat.

Ale tak to śliczne.
Od dawna takie babole strzelaja w Stingrayach,a ciemny lud to kupi mrgreen

Zeskanowane i zaszyfrowane przez perlator

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - groza - 03-10-2016

To jest wyjątek potwierdzający regułę. To, ze głównie gram na basie z pickupem w odległości takiej jak w sr5 to jest czysty przypadek i nie podważa tego, co napisałem.

Widzi mi się, że elektrownia tam jest na tyle fajna, że parę centymetrów wte czy wewte nie zrobi Wink.

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Stasiu - 03-10-2016

(03-10-2016, 09:04 PM)Sobass napisał(a): Widzi mi się, że elektrownia tam jest na tyle fajna, że parę centymetrów wte czy wewte nie zrobi Wink.

mrgreenmrgreenmrgreen będzie pan zadowolony...

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Basstard - 03-10-2016

(03-10-2016, 08:39 PM)groza napisał(a): Nie pogardziłbym takim, tylko z jakiegoś powodu pickup jest bliżej mostka a przecież powinien być bliżej gryfu lub - w najgorszym przypadku - gdzieś w połowie drogi. Podobny babol jest w fretlessie mayo na którego choruję od lat.

Ale tak to śliczne.

Ależ we fraglesie takie ustawienie przystawki właśnie jest najśpiewniejsze. Próbowałem grać na pickupie bliżej gryfu - no ni-chu-ja.

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Alfik - 03-11-2016

Ale tak to śliczne.

zdaje się, żeś na Pan fretlessie to za bardzo w życiu nie pograł skoro Pan takie herezje prawi...

P.S w dobrym basie z bridgeowej przystawki można wyciągnąć dowolną ilość dołu... tylko trzeba wiedzieć jak artykułować.

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Doman - 03-11-2016

Zdaje się żeś Panu dowcipu nie złapał tak jak Herp dzisiaj. mrgreen

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Sobass - 03-11-2016

(03-11-2016, 01:32 AM)Doman napisał(a): Zdaje się żeś Panu dowcipu nie złapał tak jak Herp dzisiaj. mrgreen

Ale za to kurwa jak zwykle jest najmondzejsy. Dar niebios.

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - yarzenioova - 03-11-2016

groza mówił serio, bo się pomylił. Po to jest forum żeby każdy mógł głosić swoją ewan... yyy opinię nawet błędną. Nie zawsze można mieć rację.

A teraz calkiem poważnie bardzo interesujący ten powyższy Godin. Chetnie bym go ogral.

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - groza - 03-11-2016

Nie mieszajcie mnie do tego, że firma popełniła taki błąd oczywisty! To ich problem, nie mój.

Smile

RE: Godin basses - co warto wiedzieć i kto ma ;) - Alfik - 03-11-2016

(03-11-2016, 07:59 AM)Sobass napisał(a):
(03-11-2016, 01:32 AM)Doman napisał(a): Zdaje się żeś Panu dowcipu nie złapał tak jak Herp dzisiaj. mrgreen

Ale za to kurwa jak zwykle jest najmondzejsy. Dar niebios.

załapałem tylko, ze był czerstwy...