Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu (/thread-965.html) |
RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - Kempes - 08-28-2011 Chyba, będzie ciężko... W razie czego, można samemu spróbować zrobić RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - herp - 08-28-2011 Czyzby jazz Ci nie brzmiał? http://www.musiciansfriend.com/accessories/groove-tubes-fatfinger-bass-sustain-enhancer Jest jeszcze taka opcja. RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - miklo - 08-28-2011 Jay Tee takiego używa i brzmi zacnie. Pewnie bez tego też byłoby super RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - Kempes - 08-28-2011 Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat tego fatheada. Żadnej oficjalnej strony, na eBay'u też nic. RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - Bolem - 08-28-2011 wyglada turboslabo RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - miklo - 08-28-2011 (08-28-2011, 06:11 PM)Bolem napisał(a): wyglada turboslabo Babami nie jesteśmy, to takie coś dla poprawy brzmienia moglibyśmy znieść O ile dobrze kojarzę taki patent likwiduje wilki - może warto? RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - maciek777 - 08-28-2011 Witam po przerwie, ważna uwaga- imadełko na główce faktycznie likwiduje wilki, potwierdzone na nawet tak zacnych markach jak Alembic RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - Bolem - 08-28-2011 (08-28-2011, 06:22 PM)miklo napisał(a):(08-28-2011, 06:11 PM)Bolem napisał(a): wyglada turboslabo najwyzej do studia, na scenie bym sie tak nie pokazal na pewno RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - miklo - 08-28-2011 A jednak baba jesteś Torebki też masz różne na rano i wieczór A tak serio: u siebie znalazłem jednego wilka. Mi nie przeszkadza, ale gdyby zaczął, bez wahania zakładam takie imadełko i mam w dupie, jak to wygląda. To ma grać a nie produkować kisiel obserwatorek. RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - Burning - 08-28-2011 +666 kisiel ma powodować to JAK się gra RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - Gustaw HBP - 08-28-2011 (08-28-2011, 06:09 PM)Kempes napisał(a): Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat tego fatheada. Żadnej oficjalnej strony, na eBay'u też nic. Wygląda na to, że teraz patent przejął Fender i po wpisaniu fender fat finger w google coś można znaleźć, też się ostatnio interesowałem tematem i próbowałem ze ściskami modelarskimi. Faktycznie działa na wilki, a jeśli chodzi o brzmienie, to mam wrażenie że dopiero przy przykręceniu dużego ciężaru (takie ze dwa albo i trzy standardowe fat fingery) "coś się dzieje" RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - Bolem - 08-28-2011 (08-28-2011, 06:55 PM)miklo napisał(a): A jednak baba jesteś Torebki też masz różne na rano i wieczór ba! BURN: w takim razie powinienes grac na gitarze albo perkusji. Obserwatorki i tak basu nie slysza, to przynajmniej trzeba dowyglądac! RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - miklo - 08-28-2011 Wystarczy, że bas zasunie jedno solo i jest już widoczny Ja mam jedną obserwatorkę, której zdanie mnie interesi. Reszta mnie nie obchodzi RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - maciek777 - 08-28-2011 Przestrzegam wszystkich przed Witwą mamiącym teoriami! Za dużo zioła, za dużo za usługi, terminy się nie kończą, wiele przykładów tłumaczeń o braku kości na mostki z powodu zwierzęcej osteoporozy, za dużo voo doo, za mało profesjonalizmu. Apeluję do wszystkich młodych basistów... Nie dajcie się nabrać RE: Lutnik Piotr Witwicki - patent z dociążeniem gryfu - Emte19 - 08-28-2011 (08-28-2011, 07:30 PM)maciek777 napisał(a): Przestrzegam wszystkich przed Witwą mamiącym teoriami! Za dużo zioła, za dużo za usługi, terminy się nie kończą, wiele przykładów tłumaczeń o braku kości na mostki z powodu zwierzęcej osteoporozy, za dużo voo doo, za mało profesjonalizmu. Apeluję do wszystkich młodych basistów... Nie dajcie się nabrać Masz jakieś złe doświadczenia z tym lutnikiem?Proszę poprzyj je konkretnym przykładem z życia jeśli możesz. |