basscity.eu
Ampeg B-HOOD - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Ampeg B-HOOD (/thread-18.html)

RE: Ampeg B-HOOD - mazdah - 05-19-2014

(05-19-2014, 08:42 AM)Burning napisał(a): nie rozumiem po co wam 2pro, skoro najfajniej brzmi, póki się nie tknie gałki drive Wink

W samym preampie można tknąć, na godzinę 9 maksymalnie, ale za to jak ładnie chrumka samym gainem Big Grin Kumplowa CLka bardzo długo pozostaje czysta...

RE: Ampeg B-HOOD - Burning - 05-19-2014

kwestia lamp
Alfikowy 2pro gruził z moim przy gainie na 6, mój już zaczyna poniżej 5 i niższych ustawieniach master

RE: Ampeg B-HOOD - Mateusz - 05-19-2014

CL to był najslabszy ampeg wczoraj i chyba najslabszy piec lampowy do napierdalania.

Do u2, coldplay jako ciepły misiek jest super, tak samo jak sound city 120.

RE: Ampeg B-HOOD - Bjorn - 05-20-2014

Dobra panowie. Taka kwestia.
Moje SVT III PRO przesterowuje się przy niskich głośnościach. Wydaje mi się, że świeżo po włączeniu mniej było to słyszalne, ale po kręceniu gałami etc. i drugim włączeniu już bardziej rzuciło się w uszy, ale tego nie jestem pewien.

Co to może być? Lampa któraś czy coś powazniejszego? Da się na oko stwierdzić czy jakaś lampa ma już dość etc?
Przechowywałem go w case w pozycji pionowej (postawiony na boku), możliwe, że przenosząc go lekko uderzyłem o coś (przenosiłem w case) no i przesyłany był kurierem, więc nie wiadomo czy tam po dupie nie dostał. Jakieś pomysły?

RE: Ampeg B-HOOD - Doman - 05-20-2014

Jest tam w środku takie małe pokrętełko od ustawiania czegoś bardzo ważnego. W moim potrafiło się samo przestawiać (dopóki Markus nie zalakierował). Markus może rozwinąć temat.

Objawiało się to ogólnym brzydkim przesterowywaniem wzmacniacza. To może być to.

RE: Ampeg B-HOOD - Aval - 05-20-2014

(05-20-2014, 07:20 PM)mgr inż. Jan Domański napisał(a): Jest tam w środku takie małe pokrętełko od ustawiania czegoś bardzo ważnego.

mrgreen mrgreen mrgreen mrgreen

RE: Ampeg B-HOOD - Doman - 05-20-2014

mrgreen mrgreen mrgreen

Nie chce mi się sprawdzać co to robi, mam chłopakowi nakłamać? mrgreen mrgreen mrgreen

RE: Ampeg B-HOOD - Bjorn - 05-20-2014

To je regulacja biasu.

RE: Ampeg B-HOOD - bartoshek - 05-20-2014

(05-20-2014, 04:21 PM)Bjorn napisał(a): Przechowywałem go w case w pozycji pionowej (postawiony na boku), możliwe, że przenosząc go lekko uderzyłem o coś (przenosiłem w case) no i przesyłany był kurierem, więc nie wiadomo czy tam po dupie nie dostał. Jakieś pomysły?

Tak z innej beczki: udało mi się ostatnio wywrócić stack 2 kolumn (niestabilne były, no mrgreen) z casem ze wzmakiem na górze. Case zleciał z metra osiemdziesięciu paru torem nie do końca prostym, uderzając w ziemię. Odpalił bez problemu. Tak więc to nie transport mrgreen
(05-20-2014, 04:21 PM)Bjorn napisał(a): Da się na oko stwierdzić czy jakaś lampa ma już dość etc?

Tak. Podmienić na nową, sprawną. Każdą po kolei, jeżeli chcesz iść tą drogą. W sumie niezła opcja mrgreen Na inwerterze jest inna

RE: Ampeg B-HOOD - groza - 05-20-2014

(05-20-2014, 09:28 PM)bartoshek napisał(a): Tak z innej beczki: udało mi się ostatnio wywrócić stack 2 kolumn (niestabilne były, no mrgreen) z casem ze wzmakiem na górze. Case zleciał z metra osiemdziesięciu paru torem nie do końca prostym, uderzając w ziemię. Odpalił bez problemu. Tak więc to nie transport mrgreen

[Obrazek: jest_kurwa_cios_2014.jpg]

RE: Ampeg B-HOOD - bartoshek - 05-20-2014

(05-20-2014, 09:51 PM)groza napisał(a): [Obrazek: jest_kurwa_cios_2014.jpg]

Dziękuje. Dodam tło do historii: do heada (stał na pakach) podpiąłem 2 swoje. Po próbie ciągnąłem paki na właściwe miejsce. Poczułem opór. Przełamałem. Opór znikł. Jebło. mrgreen

RE: Ampeg B-HOOD - zakwas - 05-20-2014

(05-20-2014, 09:51 PM)groza napisał(a):
(05-20-2014, 09:28 PM)bartoshek napisał(a): Tak z innej beczki: udało mi się ostatnio wywrócić stack 2 kolumn (niestabilne były, no mrgreen) z casem ze wzmakiem na górze. Case zleciał z metra osiemdziesięciu paru torem nie do końca prostym, uderzając w ziemię. Odpalił bez problemu. Tak więc to nie transport mrgreen

[Obrazek: jest_kurwa_cios_2014.jpg]

mrgreenmrgreenmrgreenmrgreenmrgreen

RE: Ampeg B-HOOD - groza - 05-20-2014

(05-20-2014, 09:58 PM)bartoshek napisał(a): Poczułem opór. Przełamałem. Opór znikł. Jebło. mrgreen

Patrz, to tak samo jak ja regulowałem pręt w patriocie Wink

RE: Ampeg B-HOOD - Bjorn - 05-21-2014

Tak pomyslalem, jesli to zle ustawiony bias, to na wyjsciu liniowym powinno byc czysto, tak? Sprawdze to dzisiaj, jesli z samego preampu bedzie juz przesterowywac, to bardziej trzeba patrzec w strone lamp?

RE: Ampeg B-HOOD - Burning - 05-21-2014

(05-19-2014, 09:21 AM)Mateusz napisał(a): CL to był najslabszy ampeg wczoraj i chyba najslabszy piec lampowy do napierdalania.
CL na Ruby vs. 2pro na Harma - trochę jak Golf III TDi vs Golf IV GTI i stwierdzenie, że III dużo gorsza Wink