![]() |
Chmielowski Basses - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Chmielowski Basses (/thread-5476.html) |
RE: Chmielowski Basses - Burning - 04-22-2015 Im dłużej gram na mahoniowym G&Lu, tym większą mam ochotę na mahoniowego Precla.. RE: Chmielowski Basses - Zenek Spawacz - 04-22-2015 W nastepnych miesiacach beda mial jeszcze korpusy z innych drewien. Narazie byla tylko jequitiba i andiroba. Dojdzie napewno mahon khaya ,tauari , peroba , marupa , moze sapeli , Brazylijczycy z D'alegria buduja basy z tych drewien z duzym sukcesem , warto by je wiec wyprobowac. Fajnie gdyby byl jakis sensowny showroom w Polsce mozna by te basy bezposrednio ograc i skomentowac. RE: Chmielowski Basses - Alfik - 04-22-2015 (04-22-2015, 08:39 PM)Zenek Spawacz napisał(a): W nastepnych miesiacach beda mial jeszcze korpusy z innych drewien. Narazie byla tylko jequitiba i andiroba. Dojdzie napewno mahon khaya ,tauari , peroba , marupa , moze sapeli , Brazylijczycy z D'alegria buduja basy z tych drewien z duzym sukcesem , warto by je wiec wyprobowac. Możesz je wysłać do mnie show room się znajdzie. RE: Chmielowski Basses - Zenek Spawacz - 04-22-2015 (04-22-2015, 08:40 PM)Alfik napisał(a):(04-22-2015, 08:39 PM)Zenek Spawacz napisał(a): W nastepnych miesiacach beda mial jeszcze korpusy z innych drewien. Narazie byla tylko jequitiba i andiroba. Dojdzie napewno mahon khaya ,tauari , peroba , marupa , moze sapeli , Brazylijczycy z D'alegria buduja basy z tych drewien z duzym sukcesem , warto by je wiec wyprobowac. No wlasnie trzeba by to przemyslec. Jest troche mozliwosci i moze warto by je wykorzystac. Tymczasem "Baleron" dokonuje juz inspekcji.... ![]() RE: Chmielowski Basses - Alfik - 04-22-2015 (04-22-2015, 10:36 PM)Zenek Spawacz napisał(a):(04-22-2015, 08:40 PM)Alfik napisał(a):(04-22-2015, 08:39 PM)Zenek Spawacz napisał(a): W nastepnych miesiacach beda mial jeszcze korpusy z innych drewien. Narazie byla tylko jequitiba i andiroba. Dojdzie napewno mahon khaya ,tauari , peroba , marupa , moze sapeli , Brazylijczycy z D'alegria buduja basy z tych drewien z duzym sukcesem , warto by je wiec wyprobowac. ![]() "inspektor" musi uważać ![]() p.s.czemu ten precel nie jest czerwony albo Cherry SunBurst ![]() RE: Chmielowski Basses - Stasiu - 04-22-2015 niebieski w macie?!?!?! ![]() RE: Chmielowski Basses - Zenek Spawacz - 04-22-2015 (04-22-2015, 10:39 PM)Alfik napisał(a):(04-22-2015, 10:36 PM)Zenek Spawacz napisał(a):(04-22-2015, 08:40 PM)Alfik napisał(a):(04-22-2015, 08:39 PM)Zenek Spawacz napisał(a): W nastepnych miesiacach beda mial jeszcze korpusy z innych drewien. Narazie byla tylko jequitiba i andiroba. Dojdzie napewno mahon khaya ,tauari , peroba , marupa , moze sapeli , Brazylijczycy z D'alegria buduja basy z tych drewien z duzym sukcesem , warto by je wiec wyprobowac. Juz schowalem inspektora... Niebieski kolor zazyczyl sobie klient , ale w nastepnych instrumentach beda kolorki rozne. Moze byc czerwony typu "Fiesta red" albo zotly w stylu "Bahama Yellow" , wszystko jest mozliwe.... W kolorach nie ma ograniczen.... (04-22-2015, 10:49 PM)Stanislav. napisał(a): niebieski w macie?!?!?! Jutro bede go lakierowal poliuretanem ,zeby sie blyszczal , dzisiaj juz jest za pozno. Czas na wieczorne piwo. Ale ogolnie mam opcje mat rowniez wiec niebieski matowy nie jest problemem RE: Chmielowski Basses - Stasiu - 04-22-2015 mnie kręci bardzo, nie wiem jakby rynek zareagował ![]() RE: Chmielowski Basses - Zenek Spawacz - 04-29-2015 Na wykonczeniu dzisiaj nastepny "jazzowski". Tutaj zagruntowany , jeszcze przed szlifowaniem. ![]() RE: Chmielowski Basses - Zenek Spawacz - 05-08-2015 Tym razem czarno to widze.... ![]() RE: Chmielowski Basses - Zenek Spawacz - 09-21-2015 Strugam bas "Zebrano"... ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Chmielowski Basses - Basstard - 09-21-2015 O, koniecznie pochwal się efektem końcowym! RE: Chmielowski Basses - paluch1986 - 09-22-2015 Też jestem ciekaw efektów końcowych ![]() RE: Chmielowski Basses - zwinny - 09-22-2015 super! chociaż bardziej podobał by mi się gdyby nie miał tego dzyndzla przy górnym rogu ![]() fajnie by było, gdybyś zrobił jakąś dechę w alembicowskim stylu (Series I, Brown) RE: Chmielowski Basses - Basstard - 09-22-2015 Ta główka zapowiada się genialnie. |