![]() |
P-BASS FANCLUB - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: P-BASS FANCLUB (/thread-264.html) |
RE: P-BASS FANCLUB - Bartek - 09-01-2010 (08-31-2010, 10:03 PM)bartek_wegorek napisał(a): W nagraniu mój Fender Precision Japan '93.Podepnij go pod coś, przystawki ma pewnie nie od parady. Ładny gruw. ![]() gsb- kozackie, brudne brzmienie, typowy Ampeg, cholera. Gladzilla napisał(a):Cieszy mnie, że masz poczucie humoru Zaprawdę smutne życie mają ludzie bez poczucia humoru. Sound jest celowo ukręcony dość twardy, do takiego grania jak znalazł. Mam w pokoju combo Acoustic 122. ![]() Co do oceniania grania- każdy może to z powodzeniem robić. Może się podobać albo nie, prosta sprawa. Nie trzeba być świetnym aktorem żeby stwierdzić, że Gajos daje radę a np. Izabela Trojanowska niezbyt. RE: P-BASS FANCLUB - Viking - 09-01-2010 (09-01-2010, 08:35 PM)gsb napisał(a): Moj '77 P + Ampeg V4B + 810e osz ty w dupe, grzmi, w chuj, grzmi RE: P-BASS FANCLUB - low - 09-02-2010 (09-01-2010, 10:24 PM)Viking napisał(a):(09-01-2010, 08:35 PM)gsb napisał(a): Moj '77 P + Ampeg V4B + 810e No, można się pałować przy brzmieniu, nie powiem. Ale gsb - czemu sprzedajesz tego Blue Mikey? Za słaby? Wydaje mi się, że bardzo dobrze zbiera, przynajmniej po tej próbce. RE: P-BASS FANCLUB - Burning - 09-02-2010 Precel z Ampegiem.. co tu duzo gadać - zuo jak xuj ![]() RE: P-BASS FANCLUB - gsb - 09-02-2010 low - mam 3 sztuki. Czyli jedą dla siebie, 2 na sprzedaż. Troche mnie denerwuje ze w iPodzie Nano moge nagrywac tylko w m4a (niby w ipod touch i phone jest WAV), no ale ta probka to jest tylko m4a przerobiona na mp3 bez zadnego upiększania. Mikrofon fajniutko zbiera proby, a jeszcze lepiej koncerty klubowe/plenerowe. Co do prob- w pomieszczeniu nie moze wzbudzac sie bas, bo wtedy delikatnie sie przesterowuje (i nie jest to wina glosnosci, tylko wlasnie pewnej wzbudzajacej sie czestotliwosci basu/gitary). Ten efekt jednak mialem na kazdym sprzecie typu przenoscnego (np. minidysk + mikrofon stereo elektretowy) Zeby nie byl off, KOCHAM SWOJEGO PRECLA I NIE ODDAM ZA NIC. Najajniejsze w tym ampegu jest to, ze jak mam korekcje na zero to jest TEN SOUND o ktory mi chodzi. To jest zajebiste.. Koryguje delikatnie tylko na koncertach, gdzie zmienia się sala... no ale to są i tak wyhylenia typu -2 -> +2 maksymalnie... RE: P-BASS FANCLUB - JA_cek - 09-02-2010 Popieram korekcję na zero ![]() Mimo, że mam innego ampega, innego precla i inny gust, to sound na moim ampegu z całkowicie zerowa korekcją jest tym, co mnie najbardziej przekonuje. Inna sprawa, że struny czas zmienić, bo górka mi zniknęła. RE: P-BASS FANCLUB - gsb - 09-02-2010 No, ale to roznie bywa. Ja nie jestem przeciwnikiem korekcji. PRzeciez kazdy dąży do swojego soundu więc pokręcic musi ![]() ![]() RE: P-BASS FANCLUB - Dante - 09-02-2010 mnie precel przekonał do "plug & play", na swoim piecu nawet sansamp przestał się przydawać, jeno na kanciapowych różnościach czasami muszę to podkreślić, tamto wyciąć ![]() RE: P-BASS FANCLUB - szczegut - 09-02-2010 zgadzam się, mój precel tez jest plug'n'play. Na próbach używam gównianego fendera rumble 100 i kręcę tylko głośnością. Jak kiedyś mój kumpel z kapeli (były basista) przyszedł wcześniej na próbę i grał na moim basie, po moim przyjściu oznajmił że wykręcił genialne brzmienie - rzeczywiście solo grało ciekawie. Jednak jak zaczęliśmy próbę, przerwaliśmy pierwszy numer, pokrętła wróciły na "0" i znów było pięknie ![]() RE: P-BASS FANCLUB - Bartek - 09-02-2010 Wy też widzicie na tym zdjęciu tylko jedno? ![]() RE: P-BASS FANCLUB - Burning - 09-02-2010 Bartek - tak, wokalistka nie ma stanika ![]() RE: P-BASS FANCLUB - SUVV - 09-02-2010 ... i majteczek ![]() RE: P-BASS FANCLUB - barabas - 09-02-2010 Co to za piecyk basowy? ![]() RE: P-BASS FANCLUB - Bartek - 09-02-2010 ![]() RE: P-BASS FANCLUB - gsb - 09-02-2010 wyglada troche jak Fedner Showman - w latach 60-tych uzywali to do basu... tylko zawsze mi sie wydawalo ze to byla glowa i head 2x12, a tu jest combo ![]() |