P-BASS FANCLUB - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: P-BASS FANCLUB (/thread-264.html) |
RE: P-BASS FANCLUB - wtf - 09-02-2010 (09-01-2010, 08:35 PM)gsb napisał(a): Moj '77 P + Ampeg V4B + 810e Neonie, ja tu słyszę tylko palce, w której sekundzie kostką zaczynasz grać? I jaką grubością? RE: P-BASS FANCLUB - Krzysztof - 09-02-2010 gsb: brzmienie kozak! wtf: 00:15 ? RE: P-BASS FANCLUB - wtf - 09-02-2010 15 ale przed koncem Tak obstawiałem RE: P-BASS FANCLUB - bartek_wegorek - 09-02-2010 (09-01-2010, 10:05 PM)Bartek napisał(a): Podepnij go pod coś, przystawki ma pewnie nie od parady. Ładny gruw. Był podpięty tylko za blisko siedziałem i stąd ten sound RE: P-BASS FANCLUB - DEFENCE - 09-02-2010 (09-02-2010, 11:28 AM)Bartek napisał(a): Wy też widzicie na tym zdjęciu tylko jedno? wokalistka nie ma bielizny a poza tym jak popatrzałem 10 minut to zobaczyłem swój bas, nie przypominam sobie żebym fendera pożyczał RE: P-BASS FANCLUB - wtf - 09-02-2010 Vintydż Modifajd Precel Czy Wam też tak Audacity świruje? Jeśli dogrywam coś na basie do kawałka a kawałek puszczę z winampa i nagrywam na "Mix Stereo" to wszystko jest okej. Jeśli wrzucę kawałek do Audacity i dogrywam do niego scieżkę tylko samego basu na ustawieniu "głośność mikrofonu" to zawsze to się rozjeżdża. Czasem o ułamki sekundy jak tu, że wydaje się nierówno zagrane po prostu a czasem tak, że ścieżka wyprzedza bas o sekundę. Rada w sumie prosta - nagrywaj pan na mixie. Ale na mixie jest dupa bo muszę BARDZO Winampa ściszyć i bas żeby na Audacity nagrało się przyzwoicie bez pierdzenia, a wtedy siebie bardzo do dupy słyszę jak również muzykę i jest kicha. RE: P-BASS FANCLUB - zakwas - 09-02-2010 A suwać trackami nie umisz? Latencja normalna rzecz przy zintegrowanej karcie... RE: P-BASS FANCLUB - wtf - 09-02-2010 No własnie jeszcze nie rozkminiłem takich technik. Nie wiem jak sprawdzić o ile track przesunąć i w którym momencie się opóżnienie zaczyna. RE: P-BASS FANCLUB - JA_cek - 09-02-2010 Nie znam audacity, ale na pewno jest opcja włączenia kompensacji latencji, no po prostu must be, nie wierzę, że nie ma - poszukaj tego i wtedy nie będą się ścieżki rozjeżdżały. Nagrywanie przez mix to lipa a cha, tobie rozjeżdża się o stała wartość, czy np stale rośnie rozjazd? W tym wypadku sprawdź, czy oba tracki są w tej samej "rozdzielczości" RE: P-BASS FANCLUB - wtf - 09-02-2010 No własnie nie stale. Potrafi być powiedzmy początek kawałka równo, w środku 40 sekund rozjazdu i znowu ok do konca kawałka. Ale na nastepny raz poszukam tej kompensacji latencji Dzięki RE: P-BASS FANCLUB - gsb - 09-02-2010 (09-02-2010, 02:22 PM)wtf napisał(a): Neonie, ja tu słyszę tylko palce, w której sekundzie kostką zaczynasz grać? Palce ostro rwane przy mostku w 3/4 tej probki, pod koniec gram kostka dynlop nylon 0,88 lub 0,73 czyli miekka (nylony w ogole maja inna sprezystosc niz zwykle palstiki, ale to mi sie wlasnie w nich podoba). Wiem, ze roznica jest mala. Generalnie nie gram w ogole palcami, w zadnym zespole i w zadnym numerze nylony to jest to RE: P-BASS FANCLUB - wtf - 09-02-2010 Dzisiaj zamówiłem se 4 nylony boś tak zachwalał Przetestujemy RE: P-BASS FANCLUB - low - 09-02-2010 Chyba też się skuszę, ale nie zastąpi to takiej głowy i lodówy Ampega, oj nie :] RE: P-BASS FANCLUB - JA_cek - 09-03-2010 (09-02-2010, 06:58 PM)wtf napisał(a): No własnie nie stale. Potrafi być powiedzmy początek kawałka równo, w środku 40 sekund rozjazdu i znowu ok do konca kawałka. Kompensacja latencji pomogłaby gdyby tracki były rozjechane o stałą wartość, więc to nie to. Może to jakieś dropy? Procek się zatyka i w pewnym momencie nie wyrabia? Ładnie brzmi precel Gbsowy Zapuściłem sobie na FOHu w teatrze RE: P-BASS FANCLUB - SUVV - 09-03-2010 gsb fajnie gada... ja nie jestem fanem kostki, zresztą nie umiem nią grać więc brzmienie z palucha dla mnie najważniejsze |