basscity.eu
Absolutnie wszystko o STRUNACH - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Absolutnie wszystko o STRUNACH (/thread-21.html)

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - Krulik - 08-08-2014

(08-08-2014, 10:18 AM)zakwas napisał(a):
(08-08-2014, 08:13 AM)Krulik napisał(a): Potrzebuję na jeden koncert flatów na Precisiona. Na jeden, bo to okazyjna sprawa, sam takiego soundu nie lubię, ale skoro jest takie muzyczne zadanie, to się nie dyskutuje, tylko się gra.

A zatem - flaty, tanio? Znalazłem jakieś GHSy dedykowane do Precelka za 85 złotych, da się taniej? Ktoś może ma coś używanego?

Mam chromesy, ale przycięte do główki 2+2...

Bawwwww, przymierzałeś do fenderoskiej skali i nie da rady? Sad

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - mazdah - 08-08-2014

A może LaBelle chcesz? Struny-legenda, sound się zgadza bo mają kilka lat Big Grin

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - Krulik - 08-08-2014

Mi jest wszystko jedno, potrzebuję na jeden gig brzmienia Precelka na flatach, jeśli:

a) Labelle tak brzmią
b) Chciałbyś się ich pozbyć...

... to chcę zdecydowanie Wink

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - low - 08-08-2014

ps. jeszcze się spytaj czy stroją Wink

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - mazdah - 08-08-2014

(08-08-2014, 05:30 PM)low napisał(a): ps. jeszcze się spytaj czy stroją Wink

Nie stroją, a co? Big Grin

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - zakwas - 08-08-2014

(08-08-2014, 10:21 AM)Krulik napisał(a):
(08-08-2014, 10:18 AM)zakwas napisał(a):
(08-08-2014, 08:13 AM)Krulik napisał(a): Potrzebuję na jeden koncert flatów na Precisiona. Na jeden, bo to okazyjna sprawa, sam takiego soundu nie lubię, ale skoro jest takie muzyczne zadanie, to się nie dyskutuje, tylko się gra.

A zatem - flaty, tanio? Znalazłem jakieś GHSy dedykowane do Precelka za 85 złotych, da się taniej? Ktoś może ma coś używanego?

Mam chromesy, ale przycięte do główki 2+2...

Bawwwww, przymierzałeś do fenderoskiej skali i nie da rady? Sad

Przypomnij mi jutro na PW to sprawdzę.

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - Mateusz - 08-08-2014

kto gra na flatach powyzej 12 progu hehe

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - 3cina - 08-09-2014

ja ;- (

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - miklo - 08-09-2014

Trzeba se było coś krótką menzurą kupić, jak dalej nie sięgasz Tongue

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - 3cina - 08-09-2014

sięgam bez problemu :O

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - low - 08-09-2014

EB Hybrid Slinky.
Pierwsze dobre struny jakie zalozylem na swoj dawny bas (7 lat temu) i choć przerobiłem Dunlopy, Fendery, DRy, Dean Markleye, Rotosy i cośtam pewnie jeszcze, nie ma dla mnie lepszych strun, niezależnie od basu. Chwała Smile

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - Viking - 08-20-2014

Struny na sztuki - znacie kogoś kto sprzedaje i posiada większy wybór niż np Taniestruny.pl ?

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - Husky - 08-22-2014

Mam pewien problem, w EB-0 siodełka na mostku są bardzo blisko zaczepów na struny przy prawidłowo ustawionej menzurze, a większość kompletów strun jest opleciona dodatkową osłonką tak z centymetr od kulki na końcu struny, bądź też owijka jest tam grubsza i nie równa - w moim przypadku to włazi na "drgającą" powierzchnię i dobre w skutkach to to nie jest. neutral2 Ma ktoś może doświadczenie z takim problemem i zna jakąś firmę strun która ma normalną owijkę jak najbliżej kulki? Wink

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - sledz - 08-22-2014

(08-22-2014, 02:12 PM)Husky napisał(a): Mam pewien problem, w EB-0 siodełka na mostku są bardzo blisko zaczepów na struny przy prawidłowo ustawionej menzurze, a większość kompletów strun jest opleciona dodatkową osłonką tak z centymetr od kulki na końcu struny, bądź też owijka jest tam grubsza i nie równa - w moim przypadku to włazi na "drgającą" powierzchnię i dobre w skutkach to to nie jest. neutral2 Ma ktoś może doświadczenie z takim problemem i zna jakąś firmę strun która ma normalną owijkę jak najbliżej kulki? Wink

Nigdy na końcówkę owijki nie zwracałem uwagi, więc nie wiem, ale pomyśl może o jakichś taperowanych strunach, tzn. w ogóle bez owijki w okolicy mostka - struna opiera się rdzeniem na siodełkach, np. Dean Markley SR2000.

RE: Absolutnie wszystko o STRUNACH - low - 08-24-2014

Ewentualnie pomyśl nad zmianą strun na grubsze - menzura powinna być ustawiona wtedy 'krócej' i może problem zniknie.