RE: Zdjęcia Sprzętu! - low - 04-25-2011
Gdybyś miał Basstard jakiekolwiek pojęcie o tym co piszesz, to byś nie mylił prawa autorskiego z prawem własności przemysłowej (do znaku towarowego).
Obywatel Kane podsunął już stosowny paragraf, więcej dodawać nie trzeba.
A ten argument o tym, że brzmi zajebiście to jakiś śmiech na sali - na pewno tak jest, ale co to ma do rzeczy.
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Kempes - 04-25-2011
Chodziło mi o to, że wartość tego instrumentu odzwierciedla jego możliwości, a nie jest spowodowana naklejką na główce.
RE: Zdjęcia Sprzętu! - low - 04-25-2011
Ok, nie wątpię że brzmi rewelacyjnie i nawet Fender może byłby z niego dumny - ale paragraf to paragraf.
RE: Zdjęcia Sprzętu! - jetofuj - 04-25-2011
Paragraf, paragrafem, ale to straszna wiocha jest, normalnie
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Misio - 04-26-2011
How about zdjęcia sprzętu?
RE: Zdjęcia Sprzętu! - solartron - 04-26-2011
(04-26-2011, 07:34 AM)Misio napisał(a): How about zdjęcia sprzętu?
No nie wiem ... myślałem, że Ty coś zapodasz ...
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Misio - 04-26-2011
Ja się tam nie znam.
RE: Zdjęcia Sprzętu! - WFoltynski - 04-26-2011
Panowie, i tak wszystko sprowadza się do lansu - taniego czy drogiego - nie mnie oceniać.
Faktem jest, że jak ktoś gdzieś kiedyś za siedmioma rzekami i w pewnym mieście kupił sobie taki instrument (podkarpacką Foderę) to poszła fama wszem i wobec, że ma Foderę i rewelacja. I to nie publiczność ceniła muzyka bardziej, tylko nasze środowisko, które jest łase na lans i logo.
Znam niejednego muzyka, który ma lutniczy instrument z logo Fendera- argument jest prosty - "muzycy często słuchają nie uszami, a oczami"
Argument z nietrafioną ceną oryginalnych Foder jest nie na miejscu - 20-30 tysięcy za mistrzowski, świetnie brzmiący, wymarzony instrument nie jest dla mnie wygórowaną ceną. Klasycy płacą pięć tysięcy za sam smyczek do wiolonczeli a wydanie 50 tys. na dobrej jakości klasyczny instrument nie jest niczym nowym.
jakoś wszyscy wydają kupę kasy na samochody (wystarczy się rozejrzeć wokół) a dla mnie wymarzony instrument jest znacznie bardziej wartościowy, niż dupowóz, czyli AGD do przewożenia tyłka
więc to wszystko jest naprawdę relatywne, abstrahując od kwestii prawnych oczywiście.
Inna sprawa, że "podFodera" nie jest już takim lansem, odkąd pół podkarpackich wesel jest obgrywanych na tych, skądinąd bardzo dobrze brzmiących instrumentach
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Brylant - 04-26-2011
Myszor:
Dlatego wartościowo, mój bas jest 6x droższy, niż mój samochód
RE: Zdjęcia Sprzętu! - zwinny - 04-26-2011
RE: Zdjęcia Sprzętu! - bratekr - 04-26-2011
Pierwszy, pierwszego poproszę...
Ten biały bardzo fajny Ten na górze, za bardzo wygląda jak mahoniowy kredens w jakiejś rezydencji... i jeszcze ten złoty osprzęt: paskudny.
RE: Zdjęcia Sprzętu! - wtf - 04-26-2011
Ja bym drugiego pogwałcił slapem troche
Ciekawe ile facet ma wzrostu, bo ten Sadowszczak wygląda na nim jak zabawka
RE: Zdjęcia Sprzętu! - zwinny - 04-26-2011
co do sandbergów - ten drugi to model "rayman". ktoś wie dlaczego przestali go produkować?
|