EBS Brotherhood - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: EBS Brotherhood (/thread-1196.html) |
RE: EBS Brotherhood - obserwacja - 02-02-2013 Zdecydowanie na plus comeback do EBS Multidrive. Tego właśnie mi było trzeba. Słyszę doskonale charakter gitary i lampowy crunch. Brzmienia takie jak te w końcu zaczynają nabierać konkretnego zarysu. RE: EBS Brotherhood - herp - 02-02-2013 Nie wiem gdzie jest lampowy crunch w Multidrive, chyba ze mowisz o GenzBenzie i jego lampowym crunchu. RE: EBS Brotherhood - obserwacja - 02-02-2013 No a jak. Zawsze uważałem że te kostki to tylko jeden z elementów dobrego przesteru. Pewnie bez opcji "hi gain" i lamp telefunkena oraz NOSów Jugosłowiańskich wyglądałoby to inaczej. RE: EBS Brotherhood - herp - 02-02-2013 Dla mnie z tego byłby lampowy crunch dopiero, ale nie z MultiDrive RE: EBS Brotherhood - pbass - 02-02-2013 Kiedys mialem krotko MultiDrive, teraz mam ValveDrive i moge powiedziec, ze - delikatnie mowiac - za wiele one nie maja ze soba wspolnego. IMVHO wiecej lampoego crunchu a przede wszystkim reakcji na dynamike gry ma Boss BD2 niz MultiDrive. Zeby tylko ten Boss jeszcze mniej dolu cial. Chociaz i tak nie jest az tak zle. A ValveDrive i tak ich zjada na sniadanie RE: EBS Brotherhood - Alfik - 02-02-2013 (02-02-2013, 08:42 PM)herp napisał(a): Osobiście uważam ten wynalazek za niezbyt udany zamulacz. Multidrive stosuje na 24 V i muszę przyznać że po pewnych modyfikacjach sprawuje się całkiem nieźle RE: EBS Brotherhood - obserwacja - 02-02-2013 Z tym zjadaniem to raczej bym uważał bo to sprawa bardzo indywidualna. Mi po prostu siedzi i jestem mile zaskoczony jego charakterem, trochę tych zabawek w życiu miałem. Błażej co to za modyfikacje ? RE: EBS Brotherhood - zakwas - 02-02-2013 Ten multidrive to jakaś porażka tak szczerze. Zamula, plastikowi brzmienie, przesteru tam w nim też za wiele nie ma w sumie. Jedynie ustawienie "valvesim" odkręcone mocno skrajnie jako tako wnosi coś pozytywnego do brzmienia... RE: EBS Brotherhood - Alfik - 02-02-2013 (02-02-2013, 09:34 PM)obserwacja napisał(a): Z tym zjadaniem to raczej bym uważał bo to sprawa bardzo indywidualna. Mi po prostu siedzi i jestem mile zaskoczony jego charakterem, trochę tych zabawek w życiu miałem. Stosuje go tylko z maksymalnym poziomem drive. Ma więc zmienioną charakterystykę pokrętła output tak aby dało się go zrównoważyć głośnościowo przy tym poziomie zniekształceń. Ma dorobiony true bypass. Zmienione też są scalaki w środku tak, że wytrzymuje zasilanie na 24V traci wtedy muła i ma mniejszy S/N. RE: EBS Brotherhood - adazz - 02-03-2013 Bry! EBS Reidmar + EBS Neo 112 RE: EBS Brotherhood - low - 02-03-2013 nbr plz --- a tam, pierdolenie że zamulacz ;] RE: EBS Brotherhood - yacoob - 02-03-2013 Lista zaktualizowana chyba o wszystkich.. A ja sie pozbywam mojego multidrive'a.. Mam go od 2 lat a uzylem moze 3 razy.. Jednak nie potrzebuja efektow.. Jakby ktos sie zapatrywal na ta kostke w idealnym stanie to pisac RE: EBS Brotherhood - elvil - 02-03-2013 wiadmo ze nie ma ma co porownywac multidrive z lampowym . Jednak lampa robi swoje. Ale trzeba przynac ze multidrive tez brzmi zacnie ogrywal ktos ebsa metal drive ? jakaz zauwazalna roznica miedzy metaldrive a multidrive ? RE: EBS Brotherhood - groza - 02-03-2013 Tak, brzmią inaczej. Badałem je na stoisku ebsa na messe - w słuchawkach na żez basie jakimś. Metal podobał mi się dużo bardziej od multi, niestety nie powiem nic więcej, bo słuchawki to mi średnio prawdę mówią odnośnie przesterów RE: EBS Brotherhood - ralf-p - 02-03-2013 (02-03-2013, 12:09 PM)elvil napisał(a): wiadmo ze nie ma ma co porownywac multidrive z lampowym . Jednak lampa robi swoje. Ale trzeba przynac ze multidrive tez brzmi zacnie ogrywal ktos ebsa metal drive ? jakaz zauwazalna roznica miedzy metaldrive a multidrive ? ogrywałem oba z metaldrive wiecej szatana jest ale imo multidrive bardziej uniwersalny fajnie oba brzmią w słuchawkach i na cichym combie, niestety na full stacku przy koncertowej głośności oba przestery nie grają już tak ładnie :/ |