basscity.eu
Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci (/thread-81.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - OMSON - 12-11-2013

Nie polecam: http://www.sgd-lutherie.com/

Więcej tutaj:

http://basscity.eu/thread-4369-post-359063.html#pid359063

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - Zbychoo - 02-16-2014

Jak się zmieni sytuacja to wyedytuję, ale tymczasem:

Nie polecam użytkownika forum o nicku wawrzonJG
dnia 9 stycznia kupilem na allegro Polish Lova, jak sięokazało od ww użytkownika forum,
do dnia 15 stycznia miał kasę na koncie i adres do wysyłki
16 stycznia stwierdizl ze moze jednak paczkomat, spoko dostał adres paczkomatu i wszystkie dane potrzebne do tego
20 stycznia po moim dopytywaniu stwierdzil ze nie było go i już wysyła.
na kolejny mail z 26 stycznia odpowiada 3 lutego i zwala winę za niewysłanie efektu na żonę O_o??wtf??
4 lutego odpisuję ze nie ma problemu.
11 lutego piszę, że 17tego wchodzę do studia i przydałby mi sie ten efekt.
do dziś żadnej odpowiedzi.

Jak rozwinie się sytuacja, będe informował/edytował, ale póki co skrajnie nie odpowiedzialny użytkownik.

E: po wielu perturbacjach pod koniec lutego efekt w koncu do mnie dotarł. Prawie 2 miesiące od daty zakupu na allegro. przynajmniej finał pozytywny.

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - obserwacja - 02-16-2014

To nie pierwsza jego akcja.
Daję link do profilu na FB bo kogoś naciął na giełdzie w grupie na fb
https://www.facebook.com/wawrzonekm89

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - Buger - 02-17-2014

(02-16-2014, 11:29 PM)Zbychoo napisał(a): (...)
Jak rozwinie się sytuacja, będe informował/edytował, ale póki co skrajnie nie odpowiedzialny użytkownik.

Nawet się nie waż! Nie wiem co to za głupia moda edytowania postów, które smarują cwaniaczków, którzy ewidentnie lecą w uja. Nawet jak już ta kostka dojdzie do Ciebie, to i tak wątpię, abyś cokolwiek u niego zakupił następnym razem... Tak więc NIE POLECASZ. I od tego jest ten wątek.

Ze swojej strony trzymam kciuki za to, abyś dostał swojego Lova Emotka_2497

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - Burning - 02-17-2014

[Obrazek: 6qctv8.png]

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - obserwacja - 02-17-2014

Ja bym mu napisał że wyślę do jego znajomych z FB link z tym wątkiem, może jakby się trochę wstydu najadł to by mu przeszło kręcenie.

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - Burning - 02-17-2014

a ja jestem uprzejmym człowiekiem i najpierw dałem mu do myślenia - czekamy na reakcję.
W razie jej braku podejmę bardziej dosadne środki.

Bardzo dobre podejście. Można sobie tylko życzyć by więcej ludzi miało tyle odwagi cywilnej.

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - Zbychoo - 02-17-2014

woah, ale żeście nagonke zrobili, poki co jest mail i nadzieja na efekt!

Ja tu nie widzę nagonki, raczej wsparcie i odstraszenie potencjalnych naśladowców.

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - Maciejeq - 03-16-2014

Nie polecam sklepu Music Express.
Opinia moja jest trochę rozbita, gdyż w czasie trwania całej akcji zamówiłem u nich słuchawki przez allegro i wszystko przebiegło jak należy, tak jednak jedna transakcja nie do końca się udała.
Pinio kompletował zamówienie z Thomann'a, dorzuciłem się do niego z pickupem do jazz bass'a. Zamówienie było wykonywane przez owe Music Express.
Trwało ile trwało, pickup dostałem. Niestety okazało się, że ma przerwany zwój i odesłałem go na gwarancję.
Pickup został nadany do Music Express 20 listopada 2013r. Myślałem że sprawą zajmą się expresowo, jako rzecze nazwa ich sklepu... Minęły 2 tygodnie od wysyłki, cisza jak była, tak jest. Zaangażowałem w sprawę Pinia, pomógł mi dotrzeć do ''głów'', okazało się, że pickup rzekomo nie doszedł. Na szczęście cudownie się odnalazł, gdy podałem im numer przesyłki. Został wysłany do Thomann'a na reklamację. I znów cisza mrgreen
O sprawie trochę zapomniałem, upominałem się o jakieś informacje średnio co tydzień/dwa, aż na początku marca, gdy moje mail'e z zapytaniem o status realizacji naprawy gwarancyjnej zaczęły być olewane. Wystosowałem do nich mail'a z groźbą zrobienia dymu gdzie się da, pod warunkiem uzyskania naprawionego przedmiotu lub zwrotu kasy. Wybrali tą drugą opcję, 2 dni później miałem kasę na koncie (równowartość samego produktu, szkoda że zapomnieli, że wydali mi sprzęt wadliwy i eleganckim zachowaniem z ich strony byłoby pokrycie transportu przedmiotu do nich, co pokryłem z własnej kieszeni).
6 marca zamówiłem sobie pickup z USA, jutro prawdopodobnie dojdzie.
Szkoda że rodzimy handel nie chce wsparcia ze strony klientów, którzy za niewielki wysiłek i nieolewanie kupujących mogliby liczyć na pozytywne opinie.

Jednocześnie chcę pochwalić Pinia, bo za każdym razem gdy prosiłem, przypominał im się i wydzwaniał, dopytując jak się sprawa ma.
Emotka_2755

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - gawor - 03-24-2014

Nie polecam sklepu Music Expres...
Zakupiłem u nich dwie rzeczy za ,ktore miałem zaplacic za jedna przesyłkę,no tak uzgodniłem w rozmowie telefonicznej z miła Panią
niestety dostalem jedną przesyłke i meila zebym okreslil rodzaj wysyłki za drugą rzecz... PORAŻKA...albo maja bałagan albo nie kompetetnych pracowników
NIE POLECAM

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - haraszo - 04-21-2014

Cholera wie gdzie wrzucić takie cudo.
Przed świętami kupiłem wzmaka z tablicy od urzytkownika Marek z Słubic.
Już po pierwszych rozmowach wiedziałem że coś jest z gościem nie w porządku więc zdecydowałem się na wysyłkę za pobraniem.

Sprzedający miał się zająć zorganizowaniem wysyłki. Poinformował mnie że wysyłka będzie kosztowała 40 zł - w przypadku większych kosztów ja miałem zająć się zamówieniem kuriera.

Po kilku dniach odkładania wysyłki w końcu jego żona/dziewczyna wysłała wzmacniacz. Okazało się że sama wysyłka kosztowała mnie jednak 99 zł. Stan w jakim wzmacniacz do mnie dotarł nie przypominał tego na zdjęciach. A poniżej zdjęcia jakbyście się chcieli trochę pośmiać
Pierwszy obrazek po otworzeniu przesyłki
[Obrazek: 20140418_163303.jpg]

Kobieta która wysłała wzmacniacz, napisała że zwrócą mi koszty wysyłki, później przesłałem im te same zdjęcia które Wam pokazałem i zero odzewu. Po świętach spróbuję się skontaktować i zobaczę czy wysłali pieniądze.
Nawet jeśli sprawa się dobrze zakończy to za CHLEW w kartonie, który mi wysłano sprawa od razu trafia tutaj.

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - jetofuj - 04-22-2014

Ja pierdolę... To przebija nawet słynnego MUZYKA, czy jak mu tam...

RE: Niegodni polecenia kontrahenci z sieci - Kapral - 04-24-2014

Nie przebija - Muzyk21 za krytykę chciał nas bić.