RE: Zdjęcia Sprzętu! - cuniek - 07-13-2011
Fabian, podpuszczają cię a ty dajesz się podpuścić Markbass to nie jest ampeg, i nigdy nie będzie, nie jest to też TE ani SWR ani Eden. Jest tyle czynników decydujących o upodobaniach, że nie da się ustalić jaki sprzęt jest najlepszy. Ciężko będzie mi to wytłumaczyć kolegom, którzy słyszą różnicę w brzmieniu basu z płytką i bez, bo przyznam szczerze, że nie mam tak dobrego ucha jak oni i tej różnicy nie słyszę. Mam maluśkie combo markbassa bo pasowała mi cena, brzmienie MI w zupełności odpowiadało i (dla mnie najwazniejsze) combo jest malutkie. Gdyby jeden z drugim na każdy koncert musiał znosić 4x10 albo lodówę po moich drewnianych schodach (bardzo stromo, bardzo wąsko, i jeszcze trzeszczy ) w kanciapie (budynek z XVII wieku) i nikt by tego za niego nie zrobił, to zrozumiałby, że DLA MNIE i paru innych osób jest to istotne żeby sprzęt był mały Jak zwykle doszło tu do nieporozumienia bo cześć (np. fabian ) broni ogólnej "fajności" marków bo stosunek wielkość/cena/jakość/brzmienie jest zadowalający, a część jest w stanie poświęcić wszystkie inne cechy dla jednej idealnej - brzmienia, bo oni słyszą różnice której normalny odbiorca i przeciętny basista taki jak ja nie słyszy Pozdrawiam i się nie spinajcie tak
ps.
Boję się linczu więc dodam, że mobilność jest dla mnie ważniejsza nawet jeśli różnica w brzmieniu wzmaka nie bedzie tak subtelna jak basu z plytka i bez
RE: Zdjęcia Sprzętu! - jetofuj - 07-13-2011
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Asmo - 07-13-2011
To ja może się jednak pochwalę moim nabytkiem i następcą Spectora, którym jest... kolejny Spector Co jak co, ale Wasze klony mogą się pochować, podstrunnica jest obłędna
Uploaded with ImageShack.us
http://imageshack.us/photo/my-images/88/pict0045jj.jpg/
RE: Zdjęcia Sprzętu! - lasheen - 07-13-2011
Śliczny!
Co to za top?
RE: Zdjęcia Sprzętu! - zakwas - 07-13-2011
Na bank muli...
RE: Zdjęcia Sprzętu! - herp - 07-13-2011
(07-13-2011, 09:19 PM)asmo napisał(a): To ja może się jednak pochwalę moim nabytkiem i następcą Spectora, którym jest... kolejny Spector Co jak co, ale Wasze klony mogą się pochować, podstrunnica jest obłędna
ODDAWAJ
(07-13-2011, 09:21 PM)lasheen napisał(a): Śliczny!
Co to za top?
Sekwoja
(07-13-2011, 09:22 PM)zakwas napisał(a): Na bank muli...
Twoja stara muli
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Bisq - 07-13-2011
O Jezu, ale paskud niemiłosierny
tak, wiem, chuja się znam, w nogach śpię
RE: Zdjęcia Sprzętu! - herp - 07-13-2011
Asmo. Nienawidzę Cię.
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Viking - 07-13-2011
podstrunnica fajna
reszta chujowa, co to za Spector który nie jest NTB
poza tym, to gratki
RE: Zdjęcia Sprzętu! - artur - 07-13-2011
jak sie ma do euro?
dla mnie ładniejszy EURO (zielony naprzykład )
RE: Zdjęcia Sprzętu! - groza - 07-13-2011
(07-13-2011, 09:19 PM)asmo napisał(a): To ja może się jednak pochwalę moim nabytkiem i następcą Spectora, którym jest... kolejny Spector Co jak co, ale Wasze klony mogą się pochować, podstrunnica jest obłędna
Kawał zacnego drewna na podstrunnicy! Badałem ostatnio żabbę w mayonesie z takim samym topem - pięknie to wygląda.
Viki:
(07-13-2011, 10:07 PM)artur napisał(a): jak sie ma do euro?
dla mnie ładniejszy EURO (zielony naprzykład )
Mam jeszcze niebieskiego euro, imho jednak usa wygrywa
Jak się mają między sobą?
Wizualnie, mimo, że euro jest już (imho) bardzo starannie wykonany, usa jest zauważalnie nie wiem, bardziej dopieszczony? Jeśli chodzi o wygodę, szybszy gryf, krótsza skala w porównaniu do tego, co mam u siebie. Jest cięższy, a krzywizna korpusu nie jest tak drastyczna jak u eurosa, chyba jest też ciut lepiej wyważony. No i kurrrr, mostek jest rewelacyjny, ustawienie akcji i menzury to dosłownie kilka chwil. Co do brzmienia, porównam jutro na próbie, przez kompa jest naprawdę fajnie. Przystawki to TW, a oznacza to, że naprawdę mogę sobie pokombinować Na ten temat skrobnę coś, jak znajdę wolną chwilę po jutrzejszej próbie.
EDIT: Post numer 666
RE: Zdjęcia Sprzętu! - Burning - 07-13-2011
fapuśny
RE: Zdjęcia Sprzętu! - mazdah - 07-13-2011
Dawnom nie wrzucał gratów swoich, a że dzisiaj robiliśmy małe przemeblowanko na próbowni to wrzucam.
Dostałem zaszczytne miejsce obok pralki
|