basscity.eu
EMG HZ opinie - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: EMG HZ opinie (/thread-1053.html)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: EMG HZ opinie - Asmo - 09-30-2011

(09-30-2011, 09:20 PM)Alfik napisał(a): spadek praktycznie do zera popularności min tak uwielbianego przed moim pojawieniem się tutaj spectora
No nie, i jak ja teraz sprzedam mój bas? :C

RE: EMG HZ opinie - Burning - 09-30-2011

Alfik: taka prawda, że to co wtedy nagrałeś ni chuja mi nie podeszło Big Grin
a to, że zawsze się jarałem soundem Commerforda to inna sprawa Tongue

i tak wszyscy wiemy, że sound jest z palca - ja nagrałem dobre partie na Specu, a basmanowi Pyorrhoea bardziej podszedł jakis customowy broadneck z głębszym dołem.
a Jazza siennę kupiłem, bo lubię pedalskie kolory Wink

RE: EMG HZ opinie - Alfik - 09-30-2011

(09-30-2011, 10:30 PM)Burning napisał(a): Alfik: taka prawda, że to co wtedy nagrałeś ni chuja mi nie podeszło Big Grin
Dobrze - przyjmijmy, że to przez Commerfolda Big Grin

Z resztą nie raz dyskutowaliśmy o rodzajach przesteru typu szkło i wysoki środek ala domiksowane Sound City, Hiwatt czy marshall kontra bulgoczący ampeg... Każdy ma co lubiSmile Ja się jaram Wettonem i Geddym Lee chyba jednak bardziej... Z resztą jak będę miał chwilkę to wrzucę tamte sample (10 śladow basu) na zasadzie zmiksuj to sam może się komuś przyda taka wiedzaSmile

RE: EMG HZ opinie - Burning - 09-30-2011

Alfik: podrzuć mi kiedys to 10 śladów, to Ci zmiksuję takiego gruzina, że Geneleci wywali Wink
kwestia gustu - ja lubię tłusto, a Geddy imho sam nie wie czego chce ;P
a jaram się... hmm... własnym podejściem?

wracając do tematu - HZtek nie polecam. Z EMG to układ P/J albo P/CS
a jak nie to Simura Dankany, bo mniej gainu na wzmaku dasz, a więcej kurwy dostaniesz Smile

RE: EMG HZ opinie - low - 10-01-2011

(09-30-2011, 10:28 PM)Piotrek napisał(a):
(09-30-2011, 09:20 PM)Alfik napisał(a): spadek praktycznie do zera popularności min tak uwielbianego przed moim pojawieniem się tutaj spectora
No nie, i jak ja teraz sprzedam mój bas? :C

Trzeba było koniunkturę na rynku wyczuć i spekulantów 'instrumentalnych', cośtam z ekonomią chyba masz wspólnego Wink

A, no i bez przemalowania się nie obejdzie Wink

RE: EMG HZ opinie - dr Szelma - 10-01-2011

(09-30-2011, 10:53 PM)Alfik napisał(a):
(09-30-2011, 10:30 PM)Burning napisał(a): Alfik: taka prawda, że to co wtedy nagrałeś ni chuja mi nie podeszło Big Grin
Dobrze - przyjmijmy, że to przez Commerfolda Big Grin

Z resztą nie raz dyskutowaliśmy o rodzajach przesteru typu szkło i wysoki środek ala domiksowane Sound City, Hiwatt czy marshall kontra bulgoczący ampeg... Każdy ma co lubiSmile Ja się jaram Wettonem i Geddym Lee chyba jednak bardziej... Z resztą jak będę miał chwilkę to wrzucę tamte sample (10 śladow basu) na zasadzie zmiksuj to sam może się komuś przyda taka wiedzaSmile

Wetton nie ma plytki w preclu! DO WANT!

Burning - mimo, ze Cie lubie i szanuje, jak ustawiles sobie sound na CL Deathmanu i Specu wyszedlem wtedy z pomieszczenia, nie moglem sluchac tego soundu... ;/ Commerford wiem jak brzmi, pasuje mi ten sound, ale to co Ty wtedy ustawiles to zupelnie nie ten kierunek... to nie jest absolutnie najazd na Ciebie!

RE: EMG HZ opinie - Burning - 10-01-2011

była zupa i bulgot, oraz tona żwiru
takie miałem założenie na nadchodzący album Sphere i taki sound chyba wyszedł Smile
w miksie na płycie siadło (ustawienia dokładnie identyczne):
http://www.youtube.com/watch?v=eDG5-NQhK_0

RE: EMG HZ opinie - socool_bass - 10-02-2011

(10-01-2011, 11:28 PM)Burning napisał(a): była zupa i bulgot, oraz tona żwiru
takie miałem założenie na nadchodzący album Sphere i taki sound chyba wyszedł Smile
w miksie na płycie siadło (ustawienia dokładnie identyczne):
http://www.youtube.com/watch?v=eDG5-NQhK_0

Tu jakiś instrument oprócz podwójnej stopy gra? Tongue
</żart>

RE: EMG HZ opinie - OMSON - 10-02-2011

(10-02-2011, 09:39 AM)socool_bass napisał(a): Tu jakiś instrument oprócz podwójnej stopy gra? Tongue
</żart>

Gitara Emotka_2403

RE: EMG HZ opinie - mazdah - 10-02-2011

przez chwilę słychać też coś jakby barytonową albo coś Wink

RE: EMG HZ opinie - groza - 10-02-2011

Gitara czy nagranie kosiarki albo innego miksera puszczone przez dual rectifier z ds-2 na max?

RE: EMG HZ opinie - Criswell - 10-02-2011

Bas "podgłośta kurwa, 15 tys za sprzęt dałem" słychać, sola ni ma, etos gitarzysty leży i kwiczy a Chuck S. kręci się w grobie jak śruba okrętowa.

RE: EMG HZ opinie - Burning - 10-02-2011

Criswell, posłuchaj nowego Hate Wink
a za sprzęt dałem mniej i prosiłem ciszej w miksie, coby kleił, a nie się przecinał Emotka_2755

na szczęście nie umiem grać, bo inaczej bym płakał, że mnie jedziecie Big Grin

RE: EMG HZ opinie - mazdah - 10-02-2011

Hehe, dobra dobra Burning weź nie p***ol. Bardzo ładnie brzmi. Nie tak jak ja bym zabrzmiał, ale naprawdę bardzo ładnie :] I bardzo ładne granie.

RE: EMG HZ opinie - groza - 10-02-2011

"bardzo ładne granie"

to pasuje na hasło promocyjne kapeli death metalowej Smile