basscity.eu
P-BASS FANCLUB - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: P-BASS FANCLUB (/thread-264.html)

RE: P-BASS FANCLUB - Alfik - 03-18-2011

(03-18-2011, 02:48 PM)allman napisał(a):
(03-17-2011, 05:04 PM)gsb napisał(a): Piękny precel Allman, tak trzymać

PS: Swoją drogą ciekawi mnie lakier ktory dziwnie odprysł - czy aby to nie jest refin na slabym podkladzie?

Nie jestem fachowcem. Jednak tak organoleptycznie lakier na preclu jest w moim odczuciu dość grubo położony coś jak w jazzie japońskim ,którego sprzedałem. To otarcie było już gdy go kupiłem i jest pociągnięte jakimś bezbarwnym lakierem. natomiast na moim jazzie lakier jest zdecydowanie cienszy i jakby to powiedzieć delikatniejszy. Więc do tej pory sądziłem, że na preclu to jakiś poliureatnowy...ale to Wy jesteście znacznie bardziej doświadczeni w tej materii. Więc bacznie śledzę Waszą dyskusjęSmile

Zwykle to wygląda tak, że lakier bezbarwny pouliretanowy + fullerplast zostaje po prostu pod spodem a zewnetrzny kolor się ściera od łokcia. Jeśli to S8 to większość z nich była istotnie grubiej lakierowana niż te z początku lat 70 siatych. na jazzie masz prawdopodobnie fullerplast + nitro a na preclu fullerplast + pouliretan + nitro na wierzch. Ale póki nie obaczym na żywo to nie stwierdzim... Tak czy inaczej oba basy są Prześliczne łamane na zajebiste. Chętnie bym je usłyszał w Twoich rękachSmile

Jade na święta do Wrocławia Smile Zabrać basówki ???

RE: P-BASS FANCLUB - allman - 03-18-2011

A ja jutro w Żyrardowie będę...daleko nie maszSmiletakże zapraszam. W każdym razie możemy się faktycznie gdzieś spotkać w święta ja mieszkam w Lubinie 70km od wrocka coś sie da wymyslećSmile

(03-18-2011, 03:05 PM)allman napisał(a): A ja jutro w Żyrardowie będę...daleko nie maszSmiletakże zapraszam. W każdym razie możemy się faktycznie gdzieś spotkać w święta ja mieszkam w Lubinie 70km od wrocka coś sie da wymyslećSmile
Weż basy please - z Piaseczna to rzut beretem - albo to ja zapraszam do studiaSmile

RE: P-BASS FANCLUB - unclefucker - 03-18-2011

PS: Swoją drogą ciekawi mnie lakier ktory dziwnie odprysł - czy aby to nie jest refin na slabym podkladzie?

Nie jestem fachowcem. Jednak tak organoleptycznie lakier na preclu jest w moim odczuciu dość grubo położony coś jak w jazzie japońskim ,którego sprzedałem. To otarcie było już gdy go kupiłem i jest pociągnięte jakimś bezbarwnym lakierem. natomiast na moim jazzie lakier jest zdecydowanie cienszy i jakby to powiedzieć delikatniejszy. Więc do tej pory sądziłem, że na preclu to jakiś poliureatnowy...ale to Wy jesteście znacznie bardziej doświadczeni w tej materii. Więc bacznie śledzę Waszą dyskusjęSmile

U mnie w preclu '77 w kolorze ala czarnym, też mam wytarcie i faktycznie jest identycznie jak opisałeś, wytarty jest kolor a drewno jest jakby zakonserwowane mimo to jakąś powłoką, to jest ten fulerplast?

[Obrazek: precel.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

(03-18-2011, 03:57 PM)unclefucker napisał(a):

U mnie w preclu '77 w kolorze ala czarnym, też mam wytarcie i faktycznie jest identycznie jak opisałeś, wytarty jest kolor a drewno jest jakby zakonserwowane mimo to jakąś powłoką, to jest ten fulerplast?

[Obrazek: precel.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

Dokładnie tak

RE: P-BASS FANCLUB - unclefucker - 03-18-2011

O dobrze wiedzieć Emotka_2755

RE: P-BASS FANCLUB - allman - 03-18-2011

Alfik wezmę w razie czego dwa wiosła jak dasz radę podjechać to świetnie. będziemy gdzies około 17 a zaczynamy koncert o 19. Chetnie wybrałbym się do ciebie do studia ale jak znam zycie to raczej będzie lipa z czasem.

RE: P-BASS FANCLUB - gsb - 03-18-2011

U mnie wyciera sie podobnie do unclefuckera + mam ten dodatkowy kolor pod spodem.
Jak bedziesz we wro to mam nadzieje sie spotkamy na jakis browar + z basami. Aczkolwiek moj tele bass jest u Borsa i chyba nie uda mi sie go zabrac z powrotem. Mam za to Epiphone Jack Casady.

RE: P-BASS FANCLUB - Alfik - 03-19-2011

(03-18-2011, 05:56 PM)allman napisał(a): Alfik wezmę w razie czego dwa wiosła jak dasz radę podjechać to świetnie. będziemy gdzies około 17 a zaczynamy koncert o 19. Chetnie wybrałbym się do ciebie do studia ale jak znam zycie to raczej będzie lipa z czasem.

Mamy brak kontaktu - mam wrażenie, że privy nie dochodzą wyślij mi swój numer na bassalf@z.pl please

RE: P-BASS FANCLUB - Xoov - 03-19-2011

(03-19-2011, 03:54 PM)Alfik napisał(a):
(03-18-2011, 05:56 PM)allman napisał(a): Alfik wezmę w razie czego dwa wiosła jak dasz radę podjechać to świetnie. będziemy gdzies około 17 a zaczynamy koncert o 19. Chetnie wybrałbym się do ciebie do studia ale jak znam zycie to raczej będzie lipa z czasem.

Mamy brak kontaktu - mam wrażenie, że privy nie dochodzą wyślij mi swój numer na bassalf@z.pl please

Masz wyłączone PW Tongue

RE: P-BASS FANCLUB - Alfik - 03-19-2011

(03-19-2011, 05:28 PM)Xoov napisał(a):
(03-19-2011, 03:54 PM)Alfik napisał(a):

Masz wyłączone PW Tongue
o fuck - komunikowałem się przez PW tylko z różowymiSmile - dzięki

RE: P-BASS FANCLUB - Kempes - 03-22-2011

Fender Precision Bass 1957 Reissue Made In Japan 1989

[Obrazek: 31498248.jpg]

zapisuje się Smile

RE: P-BASS FANCLUB - barabas - 03-22-2011

Jest piękny, it's Bjutiful slina Kupiłeś od kogoś z forum?

RE: P-BASS FANCLUB - Wilbass - 03-22-2011

1 strona Wink

RE: P-BASS FANCLUB - JA_cek - 03-22-2011

Gratuluję wiosła, świetny wygląd.
Uwielbiam precle Big Grin