![]() |
|
Tajna Melina of Spector B-hood - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Tajna Melina of Spector B-hood (/thread-26.html) |
RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Burning - 07-12-2012 ale zbliżona do tej z 2005/6r (czyli spadła, uwzględniając inflację) RE: Tajna Melina of Spector B-hood - dr_kciuk - 08-25-2012 Mam pytanie do specjalistów od spectorów.Od pewnego czasu zdarza mi się w euro (tone pump),że gałka potencjometru od tonów wysokich przestaje działać ,jest "na full".Tzn.tony wysokie są na full.Pozostałe działają poprawnie.Potem wszystko wraca do normy.Nic nie trzeszczy.Czy to może być usterka preampu ,czy tylko potencjometr pada?Dziwne ,że zmienia się to tak nagle,skokowo. RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Burning - 08-26-2012 wywal preamp ![]() pozwalasz malutkim scalaczkom miażdzyć sound między cewką, a lampą tutaj masz LXa nagrywanego prosto w linię z preampem (ustawionym na brak korekcji) i bez: http://burning.wrzuta.pl/audio/7ZcvTLv3Kxp/spector_z_preampem posłuchaj co się stało z dynamiką RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Asmo - 08-26-2012 O, mój stary bas RE: Tajna Melina of Spector B-hood - dr_kciuk - 08-26-2012 Dzięki Burn...rzeczywiście różnica kolosalna...Mniej więcej taka jak granie zajebistym jazzem na cyfrowym tecampie i na full lampie Ten preamp już od dawna mnie mierzi ,nie podoba mi się ten rozmyty dół i druciana, strasznie podbita górka. Muszę poszukać kogoś w okolicy kto mi to przerobi....Chociaż nie wiem czy ten spec u mnie zostanie.Choruję ostatnio na jakiegoś pasywnego humba przy mostu RE: Tajna Melina of Spector B-hood - OMSON - 08-26-2012 (08-26-2012, 03:27 PM)dr_kciuk napisał(a): Dzięki Burn...rzeczywiście różnica kolosalna...Mniej więcej taka jak granie zajebistym jazzem na cyfrowym tecampie i na full lampie Nie wywalaj broń boże preampu - tym bardziej jak planujesz sprzedać ten bas! Na basscity przeszła swego czasu fala chorobliwego entuzjazmu objawiającego się wywalaniem preampów a potem co niektórzy żałowali Ja mam Spectora z dodanym push-pullem jako volume - po wyciągnięciu, odcina to preamp i zostają same pickupy (u mnie z dodatkowym balansem jeszcze). Proste? RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Burning - 08-26-2012 dr_kciuk: operacja zajmie Ci 5-10min z lutownicą a preamp włóż do szuflady, bo przyda się przy zmianie właściciela\ uzyskane miejsce w komorze możesz przeznaczyć na drugą baterię - przy 18V uzyskasz z EMG większy headroom (o ile Ci potrzeba) RE: Tajna Melina of Spector B-hood - OMSON - 08-26-2012 (08-26-2012, 06:54 PM)Burning napisał(a): dr_kciuk: operacja zajmie Ci 5-10min z lutownicą No tak - 18V to dobry pomysł (też tak zrobiłem), ale nadal nie kumam - po co namawiasz go do wylutowania preampu, skoro zwykły push-pull załatwia sprawę (nie martw się - z push-pullem jest tak samo bypass jak po wylutowaniu preampu)? RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Burning - 08-26-2012 przy sprzedaży uważam, że 'keep it original' ale do grania.. w Mayo push/pull mnie wkurzał, bo ciągle zahaczałem o wyciągniętą gałkę ja tam uznaję 'less is more' RE: Tajna Melina of Spector B-hood - OMSON - 08-26-2012 (08-26-2012, 07:31 PM)Burning napisał(a): przy sprzedaży uważam, że 'keep it original' W NS i Rex5 gały są w tym samym miejscu. Ja u siebie jeszcze nigdy nie zawadziłem RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Burning - 08-26-2012 oczywiście, że trv ortodox fakow \m/ RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Bolem - 08-26-2012 (08-26-2012, 07:27 PM)OMSON napisał(a):(08-26-2012, 06:54 PM)Burning napisał(a): dr_kciuk: operacja zajmie Ci 5-10min z lutownicą +1 RE: Tajna Melina of Spector B-hood - dr_kciuk - 08-31-2012 Miał ktoś do czynienia ze specem z orzecha? RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Asmo - 08-31-2012 Byłoby ciężko, jeśli chodzi Ci o basy z korpusem z orzecha. Masz albo bardzo (naprawdę bardzo) stare i rzadkie spectory, ze skrzydłami z orzecha i szyjką z klonu, nech-thru, albo nowe, równie rzadkie i do tego drogie, amerykańskie bolt-ony z orzechowym korpusem... RE: Tajna Melina of Spector B-hood - DEFENCE - 09-11-2012 Spectorowcy ma ktoś z okolicy Katowic, Chorzowa, Bytomia (powiedzmy +/- 15km) spectora euro, rebopa albo ns? |