![]() |
|
Jałosiński Basses - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Jałosiński Basses (/thread-2814.html) |
RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - Sebastian-J - 10-16-2013 No niestety, frezarka wyrwała kawałek drewna, rozwaliła szablon, jednym słowem masakra. Najlepsze jest to, że nie wiem jak to się stało, tzn. wiem bo frezarka była w kieszeni i przy rozruchu jej zaczęła obijać się o drewno... RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - papkin - 10-16-2013 (10-16-2013, 04:57 PM)Sebastian napisał(a): No niestety, frezarka wyrwała kawałek drewna, rozwaliła szablon, jednym słowem masakra. Najlepsze jest to, że nie wiem jak to się stało, tzn. wiem bo frezarka była w kieszeni i przy rozruchu jej zaczęła obijać się o drewno... jeśli chcesz uratować ten korpus i pozostać przy opcji JJ.. to naklej fornir i spróbuj jeszcze raz, bądz też ,wyszpachlować i pomalować... RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - Sebastian-J - 10-17-2013 Picki już kupione. RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - Tommi - 10-17-2013 Z ciekawości, w czym projektowałeś program na frezarkę? RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - Sebastian-J - 10-19-2013 Sklejka + wydruk z corela 4xA4 + Frezarka + Ręce. Ot całe programowanie. PS. Dziś zakończyłem struganie. Jutro wrzucę fotkę. Zostało tylko szlifowanie i lakierowanie, składanie i lutowanie. RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - dudi999 - 10-19-2013 (10-19-2013, 04:36 PM)Sebastian napisał(a): Sklejka + wydruk z corela 4xA4 + Frezarka + Ręce. Ot całe programowanie. Czyli została Ci najgorsza czynność - lakierowanie. Życzę powodzenia, na razie wszystko wygląda naprawdę fajnie. Mogę Ci poradzić abyś przed lakierowaniem zmontował cały bas do kupy i sprawdził czy wszystko jest ok. Wtedy możesz jeszcze wprowadzić jakieś poprawki. Można się też przekonać jaki wpływ na brzmienie gitary ma lakier. RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - Sebastian-J - 10-20-2013 Dokładnie tak zrobię. Muszę poprawić lekko kieszenie na pickupy, i składam do kupy. Ustawienie, i niech drewno "osiada". Po jakimś czasie lakierierowanie. Teraz muszę postudiować trochę schematów elektorniki i znaleźć kolor : ![]() Czarny osprzęt + pickupy bez nadbiegunników. Mniam. RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - Sebastian-J - 11-03-2013 Strasznie ciężka jest po złożeniu, nie leci na główkę. No dobra mostek jest krzywo.
RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - Tommi - 11-03-2013 Gryf się wydaje strasznie wąski. Fajna gitarka. RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - artur - 11-03-2013 wygląda elegancko! RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - bartoshek - 11-03-2013 Zacność. Chwalić RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - groza - 11-03-2013 Elegancko, gratuluje! RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - bratekr - 11-03-2013 Piękność! Gratuluję! Jakieś próbki poproszę i specyfikację? RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - Sebastian-J - 11-03-2013 Próbki to na razie trzeba się w cierpliwość uzbroić. Specyfikacja: Korpus - Olcha Gryf - Klon Podstrunnica - Klon Osprzęt - Sung Il + WSC + Jin Ho Przetworniki - Tesla Corona-B1 + Corona-B3 Elektronika - Vol J + Vol M (switch:gryfowa/obie/mostkowa) + Master Tone ![]() I jest poważnie zainteresowany pierwszym ogrywaniem. RE: Polak potrafi czyli relaks z drewnem - paluch1986 - 11-04-2013 Gratulacje, jak wrażenia kota po ograniu? |