Chmielowski Basses - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Chmielowski Basses (/thread-5476.html) |
RE: Chmielowski Basses - Mateusz - 08-16-2014 A nie ma opcji dla Alfika? RE: Chmielowski Basses - Basstard - 08-16-2014 Nr 1 albo bez. RE: Chmielowski Basses - Alfik - 08-16-2014 czarny hardware i bez!!!! RE: Chmielowski Basses - paluch1986 - 08-16-2014 Namówić klienta do grania palcami, wtedy pickguard nie ma przed czum chronić RE: Chmielowski Basses - Sebastian-J - 08-16-2014 (08-15-2014, 09:27 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Taki jadowity czerwony mi wyszedl... Bardzo ładna czerwień. RE: Chmielowski Basses - Kempes - 08-16-2014 (08-16-2014, 10:59 AM)Alfik napisał(a): czarny hardware i bez!!!! +1 Też mi się wydaje, że bez płytki + czarnym hardware będzie robiło robotę. Jakieś ciemne drewno na podstrunnice i ew. matching headstock RE: Chmielowski Basses - Zenek Spawacz - 08-16-2014 Nastepne bodys dostaly podklad.... RE: Chmielowski Basses - sledz - 08-16-2014 Śliczne, nawet nie próbuj ich obkładać płytkami. RE: Chmielowski Basses - Basstard - 08-16-2014 Ależ one są ładne. RE: Chmielowski Basses - Zenek Spawacz - 08-16-2014 Jeszcze jeden... W tym i tak plytki nie pasuja. RE: Chmielowski Basses - Zenek Spawacz - 08-17-2014 (08-16-2014, 10:28 AM)Mateusz napisał(a): A nie ma opcji dla Alfika? Opcja dla Alfika nie bedzie lakierowana bo on uznaje tylko Fullerplast , ktorego ja niestety nie mam. Mam kilka pomyslow i kilka zaczetych basow na tester do pickow. Tutaj jeden , ktory wydaje mi sie wystarczajaco elastyczny.Wbrew pozorom wymyslec cos sensownego w tej materii nie jest latwo. W srodku otworu na przetworniki jest szczelina przez ktora przebiega sruba pozwalajaca unieruchomic wozek do ktorego mocujemy pickupa. Tutaj wersja dla typu jazz bass. Mozna go przesuwac od gryfu do mostka ustawiajac pochylenie i wysokosc. Wozkow moze byc kilka ich kostrukcja jest prosta... RE: Chmielowski Basses - herp - 08-17-2014 Zajebista sprawa! I to jest bardzo sensowny bas do testowania pikapów. Z czego jest deska? RE: Chmielowski Basses - yarzenioova - 08-17-2014 Pytanie laika: ten wyfrezowany brak drewna nie bedzie przekłamywał brzmienia pickupow, w odniesieniu do basu z pelna faktura drewna? RE: Chmielowski Basses - Kempes - 08-17-2014 (08-17-2014, 06:22 PM)yarzenioova napisał(a): Pytanie laika: ten wyfrezowany brak drewna nie bedzie przekłamywał brzmienia pickupow, w odniesieniu do basu z pelna faktura drewna? Właśnie miałem o to pytać. Skoro drewno ma wpływ na brzmienie, czy taki basen nie będzie działał na niekorzyść? RE: Chmielowski Basses - yarzenioova - 08-17-2014 Tak mi się właśnie wydaje, żę ten kawałek drewna ma najistotniejszy wplyw na brzmienie instrumentu "z dechy" i miarodajne okreslenie brzmienie pickupow, które skądś brać się musi, gęstość drewna powinna mieć znaczenie decydujące. Nie wiem na ile będzie trzeba sobie dowyobrażać co faktycznie dana konfiguracja pickupow daje, majac taka strate gestosci dechy, ostatecznie nie wiem czy takie przedsiewziecie ma w ogole jakis sens, ale jak mowie lutnikiem nie jestem i moze dużo mi się tylko wydaje. Zdecydowanie Zenek spokojnie nas tu z błędu wyprowadzi. |