basscity.eu
Fender B-HOOD - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Fender B-HOOD (/thread-19.html)

RE: Fender B-HOOD - Basstard - 02-09-2013

(02-09-2013, 09:56 PM)DEFENCE napisał(a): Kupujesz fendera z lat `70 który nie ma progów

Piękny stary fretless! mrgreen

(02-09-2013, 09:56 PM)DEFENCE napisał(a): Żałosne.

Pewnie ktoś się włamał.

Tongue

RE: Fender B-HOOD - dr_kciuk - 02-10-2013

(02-09-2013, 11:08 PM)Burning napisał(a): no dobra, ale mój jest oryginalny, nawet poty oryginały (i nie trzeszczą!)
a grany na flatach, więc progi całe..
a i tak nie idzie :S

Burn:wydaje mi się,że precla trudniej sprzedać...starych jazzów jest na rynku wtórnym dużo mniej niż precli...ja kupuje w USA tylko jazzbasy

RE: Fender B-HOOD - Burning - 02-10-2013

panuje nieprawdziwa opinia, że precel to precel i nie warto przepłacać za dobrą sztukę :S

Niebawem będę miał 1978 i 79...zobaczymy czy pójdą tak gładko...właściwie 78 już mam,tylko jeszcze zastanawiam co z nim zrobić...te jazzy z lat siedemdziesiątych mają to coś,że aż szkoda się z nimi rozstawać...znajomy powiedział mi ostatnio ,że to jak handel dziećmiWink

RE: Fender B-HOOD - Mateusz - 02-10-2013

To też, sie za handel zabrałeś widzęWink

Bez obaw Mateusz ja to robię sporadycznie,kupuję jazzy MIA,poluję na starsze roczniki i nie zamierzam robić Tobie konkurencji..najbardziej kręci mnie w tym możliwość pomacania zaebistych basów.Wink

RE: Fender B-HOOD - Mateusz - 02-10-2013

nie robisz mi konkurencji, ja potrzebowalem tylko jednego staruszka sprzedac zeby miec kase na rozkrecenie biznesu, z resztą nie zarobiłem na nim prawie nic. Imo mało kogo w Polsce stać na gitary za 10k, nawet się w To nie pakuje

RE: Fender B-HOOD - adazz - 02-14-2013

Joł!

Krótko - na przestrzeni 20 lat ... może więcej ...od 1990 r. do dnia dzisiejszego posiadałem niewiele, bo dwa Jazz Basy, dziś kupiłem trzeciego w Poznaniu Smile Fender Jazz Bass American Standard, zrobiłem mu setup, poodkręcałem wszystkie śrubki, dałem porządne struny, ot Fender Cool Sam się śmieje z siebie, bo kupuję Fendera JB i ..sprzedaję by kupić jakąś "wyścigówkę" to znów wracam do Fendera .....

ps. chce ktoś się zamienić na tę masakryczną skrzynkę dodawaną do gitary? Chcę coś sensownego/lekkiego, najlepiej na plecy....

[Obrazek: 4qhmio.jpg]

RE: Fender B-HOOD - Dex - 02-14-2013

(02-14-2013, 08:00 PM)adazz napisał(a): Joł!

Krótko - na przestrzeni 20 lat ... może więcej ...od 1990 r. do dnia dzisiejszego posiadałem niewiele, bo dwa Jazz Basy, dziś kupiłem trzeciego w Poznaniu Smile Fender Jazz Bass American Standard, zrobiłem mu stup, poodkręcałem wszystkie śrubki, dałem porządne struny, ot Fender Cool Sam się śmieje z siebie, bo kupuję Fendera JB i ..sprzedaję by kupić jakąś "wyścigówkę" to znów wracam do Fendera .....

ps. chce ktoś się zamienić na tę masakryczną skrzynkę dodawaną do gitary? Chcę coś sensownego/lekkiego, najlepiej na plecy....

[Obrazek: 4qhmio.jpg]

Canto spider? Ile bym Ci musiał dopłacić?

RE: Fender B-HOOD - Burning - 02-15-2013

adazz - polecam miękki pokrowiec fendera od maczosa
używam go na codzień "na plecy", a skrzynka jest przydatna do podróży busem z kapelą Smile

RE: Fender B-HOOD - adazz - 02-15-2013

(02-15-2013, 11:39 AM)Burning napisał(a): adazz - polecam miękki pokrowiec fendera od maczosa
używam go na codzień "na plecy", a skrzynka jest przydatna do podróży busem z kapelą Smile

Yo!

Wystawiłem na allegro case, chcę skórzany z Presto Wink)
Co do jazdy busem, to zawsze gitę mam "przy dupie" Wink po za tym zespół jazzowy więc ekscesy nie odchodzą Emotka_2497

RE: Fender B-HOOD - crazy - 02-15-2013

(02-15-2013, 11:49 AM)adazz napisał(a):
(02-15-2013, 11:39 AM)Burning napisał(a): adazz - polecam miękki pokrowiec fendera od maczosa

Yo!

Wystawiłem na allegro case, chcę skórzany z Presto Wink)
Co do jazdy busem, to zawsze gitę mam "przy dupie" Wink po za tym zespół jazzowy więc ekscesy nie odchodzą Emotka_2497

nie to co wesela Wink

RE: Fender B-HOOD - DEFENCE - 02-15-2013

Czym się różni precel fendera MIA za 6000+, od MIJ za powiedzmy 2500

klucze MIA z logiem F, MIJ duże ala schaller, powiedzmy 1:0
gryf jednoczęściowy klon w obu 1:1
body MIA 3pcs jesion, MIJ 2pcs jesion 0:1
pickup MIA w obu 1:1
most blacha w obu 1:1
poty podejrzewam w obu takie same 1:1
rocznik MIA `80s MIJ `90 0:0 bo jakie to ma znaczenie
wykonanie w obu przypadkach jest tak jak powinno być 1:1

W czym tkwi ta różnica 3500+? Magia napisu?

RE: Fender B-HOOD - Bolem - 02-15-2013

lakier?

RE: Fender B-HOOD - bratekr - 02-15-2013

Jakość wykonania, sezonowanie drewna, dobór tegoż?
Nie wiem.