basscity.eu
Fender B-HOOD - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Fender B-HOOD (/thread-19.html)

RE: Fender B-HOOD - Mateusz - 02-21-2013

no ale nie bedzie to przypominalo fretlessa z zadnym stopniu

RE: Fender B-HOOD - low - 02-21-2013

(02-21-2013, 07:15 AM)Basstard napisał(a): A ja słyszałem o kontrabasie. Podobno najbardziej zbliżony brzmieniowo instrument do kontrabasu.

mrgreen

(02-21-2013, 12:20 AM)Andrzejoff napisał(a): taka sobie wizualizacje strzelilem, mysle jeszcze w tym roku taki lifting wizualny rzeźbasowi walnac. byloby, nie?

[Obrazek: wieslo.jpg]

Bardzo zacnie! Ale główkę jak na razie zostaw - zakrycie loga może drastycznie zmniejszyć tzw. resale value...

Racja. Główkę zostawić, reszta zajebista.

ew. mostek na czarny Badass czy coś Gotoha.

RE: Fender B-HOOD - herp - 02-21-2013

ANTonio miał takiego Spawaczowego easy-fretla z rowkami zamiast progów ztcp

RE: Fender B-HOOD - crazy - 02-21-2013

(02-21-2013, 12:20 AM)Andrzejoff napisał(a): taka sobie wizualizacje strzelilem, mysle jeszcze w tym roku taki lifting wizualny rzeźbasowi walnac. byloby, nie?

[Obrazek: wieslo.jpg]

Po kluczach wnoszę aby go nazwać Bat-Fender

Fender B-HOOD - Alfik - 02-21-2013

(02-19-2013, 08:37 PM)Burning napisał(a): Jakie są najcięższe klucze do Fendera 83, będące "direct replacement" i występujące w kolorze czarnym?

Nie ma do niego direct replacement

RE: Fender B-HOOD - Burning - 02-21-2013

Damn, trzeba będzie oksydować..
dzięki za info \m/

RE: Fender B-HOOD - unclefucker - 02-21-2013

....Burn, a nie masz kredek córki w domu? przemaluj w paincie.

RE: Fender B-HOOD - Andrzejoff - 02-21-2013

ja sie wlasnie zastanawiam co na co zamienic most, chodzi mi po glowie badass 2, albo babicz, ale na temat tego drugiego slyszalem rozne opinie.. jak ktos jest zorientowany - sugestie bardzo mile widziane Smile

klucze na pewno zostawiam gotoh, zmieni sie tylko kolor, plytka bwb. glowke raczej tez zamaluje + gryf od drugiej strony tak samo. ta blache kolo potencjometrow tez mozna dokupic chyba?

tzw resale value mnie nie interesuje, raczej zapowiada sie dokupienie drugiego wiosla na backup niz wymiana Smile

(02-21-2013, 01:56 PM)Burning napisał(a): Damn, trzeba będzie oksydować..
dzięki za info \m/

co robic? da sie przemalowac hardware? Big Grin moze nie bede musial wymieniac czesci Big Grin

Blachę można kupić, mostek bierz pan Hipshot - mam w rzeźbasie i robi robotę jak betoniara. Do strojenia B zjada złedupy w ciężkim graniu. Do tego jest dostępny czarny i z odpowiednim rozstawem strun i śrub (najtaniej chyba w bestbassgear).

PS: porządne oksydowanie chromu może wyjść drożej, niż nowe klucze Wink

RE: Fender B-HOOD - Frytas - 02-21-2013

Tak, da ale nie polecam oksydy na zimno (sama schodzi w palcach).
Fakt, nie robiłem tego z osprzętem basowym, ale z replikami ASG, ale zasada powinna byc taka sama

Na zimno to nawet masło ciężko rozsmarować Wink
Zastanawia mnie, czy można przyciemnić chrom (do takiego efektu jak w Aerodyne), zamiast zdzierać klucze "do żywego" (bo mostek i tak do zmiany - mosiądz oksyduje się na zielono Wink ) i oksydować sodą kaustyczną.

RE: Fender B-HOOD - DEFENCE - 02-21-2013

(02-21-2013, 02:08 PM)Andrzejoff napisał(a): ja sie wlasnie zastanawiam co na co zamienic most, chodzi mi po glowie badass 2, albo babicz, ale na temat tego drugiego slyszalem rozne opinie.. jak ktos jest zorientowany - sugestie bardzo mile widziane Smile

elteha ma oba ale w różnych basach :/

babicz sucksWink

Sprawdzałem go u siebie.

RE: Fender B-HOOD - obserwacja - 02-21-2013

Polecam do Fendera. Mosiężny hipshot b-style.
[Obrazek: 35c0n7q.jpg]

Wygląda bardzo elegancko, ale to w zasadzie zwykły blaszak z ramką, jest duża różnica?