![]() |
prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy (/thread-112.html) |
RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - jabłecznik - 06-04-2010 Gruby, dla mnie jazz jesion klon to powinien brzmieć jak rasowy przecinak :] To jest amerykaniec? RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - Gruby - 06-04-2010 Lechoo80 Luz i tak nagród nie było ![]() jabłecznik To seria Metro. Czyli składany w USA, produkowany w Japonii. Chyba. Nie wiem, nie znam się. Może ktoś kompetentny napisze coś o Sadowskich? To było zagrane żeby było miękko, poza tym preamp Sadowskiego ma tendencję do robienia misia, a nie przecinaka ![]() RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - goly - 06-04-2010 Ja ciagle nie slyszalem tego Sadowskiego - wracam do sluchawek w niedziele ![]() Ale z tym misiem to moze byc duzo prawdy - Andrzej Stagraczynski przywiozl takiegoz Sada na warsztaty bluesowe w pulawach i bezskutecznie uchem szukalem jazzbassowego dzwona. Wlasnie misiowato bylo. RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - miklo - 06-04-2010 Znaczy muł? ;-) Posłucham w domu, bo w pracy mam wrzutę blokniętą. RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - Gruby - 06-04-2010 Nie muł, miś kurwa ![]() Można odłączyć preamp i robi się zwykły Jazz. RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - jabłecznik - 06-04-2010 Czyli nie jestem głuchy, że słyszałem taki lekko preclowy mułik (tfu, miśś) ![]() RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - mieszko - 06-05-2010 Moje cudeńka: Fender am dlx jazz bass ash bez preampu, stare elixiry: http://w706.wrzuta.pl/audio/8l5NOfuWIhj/brandy_jazz Fender Custom Shop Precision Bass '59 NOS, flaty ernie ball: http://w706.wrzuta.pl/audio/3QZhsyGq0RH/brandy_p Oba nagrywane z linii z orendża, przed orendżem bonusowo submarine, smacznego ![]() RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - wajzner - 06-05-2010 (06-05-2010, 09:23 PM)mieszko napisał(a): Moje cudeńka: Jak dla mnie to jb lepiej się klei. Preclowi brakuje tego ciepła, które tak pasuje do tego numeru. pozdrawiam wajzner RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - miklo - 06-05-2010 (06-04-2010, 02:36 PM)Gruby napisał(a): Nie muł, miś kurwaZ zębami ten miś - fajnie warkota. Bomba. RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - yarzenioova - 06-06-2010 O kurde.Gruby gralem na 4 strunowejwersji tego instrumentu. Chyba kazdy kto gral na tym Sadowskim wie ze ten bas brzmi najlepiej na zywo, nie da sie odczuc mocy i glebi jaka ten jazz emituje w probkach. Mysle ze to samo tyczy sie Alembicow. Tak czy inaczej to najlepiej brzmiacy i jeden z najwygodniejszych,z tych wybitnie ladnych instrumentow, na jakim mialem kiedys mozliwosc grac. Doskonaly strzal milordzie ![]() RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - unclefucker - 06-06-2010 (06-04-2010, 09:50 AM)Paweł Wszołek napisał(a): Kadzy kto kupil sadowskiego to raczej sie z nim nie rozstaje.. Święte słowa ![]() No i jeszcze raz gratulacje Gruby, że w końcu kupiłeś prawdziwą bass gitarę :p Co do tego co oferuje Sadowsky na żywo: ...prawdziwą głębię basu, jaką ciężko jest uzyskać na innych instrumentach. Świetność Sadów leży nie tylko w ich drewnie, ale też w elektronice. Śmieszną sprawą jest fakt, że na CLce zawsze gram w trybie aktywnym i jest mioood, a na AD200 na pasywnym, bo po prostu generuje taki głęboki bas, że aż się boję ![]() RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - Basstard - 06-06-2010 Jest to tylko dowodem na to, jak dobrym drewnem dysponuje i jak dobrze je struga... Warmoth :p RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - Gruby - 06-06-2010 (06-06-2010, 10:22 AM)Basstard napisał(a): Jest to tylko dowodem na to, jak dobrym drewnem dysponuje i jak dobrze je struga... Warmoth :p Jarku zazdrość to paskudna przywara oraz jeden z grzechów głównych. Wstydź się! ![]() ![]() ![]() I.Q. Ano brzmi. Póki co wszystko mi się zgadza, ale ja potrzebuję trochę czasu żeby dobrze poznać wiosło. unclefucker Dzięki ![]() Czekam aż mój Jazz wróci ze Szwecji, to zrobię porównanie na żywo. Generalnie jestem zadowolony z tego basu ![]() (06-04-2010, 09:50 AM)Paweł Wszołek napisał(a): Kadzy kto kupil sadowskiego to raczej sie z nim nie rozstaje Na szczęście nie każdy, bo inaczej ten by nie trafił do mnie ![]() RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - Basstard - 06-06-2010 (06-06-2010, 12:03 PM)Gruby napisał(a): Jarku zazdrość to paskudna przywara oraz jeden z grzechów głównych. Ja już swój wymarzony bas mam więc nie muszę zazdrościć :p Tak czy owak - gratulatoryka! Ciekawe, kiedy zaczniesz szukać czegoś jeszcze innego :p RE: prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy - Krzysztof - 06-06-2010 Gruby: Gratki ![]() Gdybyś kiedyś znalazł chwilę to nagraj próbke w trybie pasywnym. Ciekaw jestem jak wypadły by jazzy od np Lulla i Coppoli przy Sadowszczaku... |