![]() |
Pękniety magnes w przetworniku - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Pękniety magnes w przetworniku (/thread-1186.html) |
Pękniety magnes w przetworniku - jjb - 01-11-2012 Hej! Jakis czas temu moj bas troszke oberwal i w przetworniku (Seymour Duncan smb 4d) pekl magnes (ten od spodu). Nie wiecie, forumowicze, czy w ktoryms zakatku internetu takowy magnes mozna nabyc? Sprawa jest dosc pilna i za wszelkie odpowiedzi dziekuje z gory. Pozdrawiam! ![]() RE: Pękniety magnes w przetworniku - Burning - 01-11-2012 merlin? RE: Pękniety magnes w przetworniku - jjb - 01-11-2012 Dzięki, Burn! Napisałem miala, oby udało się z nimi dogadać. RE: Pękniety magnes w przetworniku - Mateusz - 01-11-2012 a pikap dziala? jak mocno oberwal? RE: Pękniety magnes w przetworniku - jjb - 01-11-2012 Pikap dziala, nawet z tym peknietym magnesem, no ale jednak rozdzielony magnes, to juz zupelnie inna biegunowosc, a co za tym stoi - inne brzmienie. Mam jeszcze stary pickup OLP i zastanawialem sie, czy nie wziac magnesu z niego, ale ten na 99% jest rozny od tego Seymour'owego. PS Dostalem odpowiedz od Merlina. Niestety, samych magnesow nie sprzedaje. I jeszcze jedno pytanie - dobrze wydedukowalem, ze te dwa magnesy sa ceramiczne? Przyszedl mi do glowy inny pomysl, czyli sklepy specjalizujace sie sprzedaza magnesow. RE: Pękniety magnes w przetworniku - bratekr - 01-11-2012 (01-11-2012, 04:24 PM)jjb napisał(a): Pikap dziala, nawet z tym peknietym magnesem, no ale jednak rozdzielony magnes, to juz zupelnie inna biegunowosc, a co za tym stoi - inne brzmienie. Mam jeszcze stary pickup OLP i zastanawialem sie, czy nie wziac magnesu z niego, ale ten na 99% jest rozny od tego Seymour'owego. Jest jeszcze Wertey na basoofce - on się bawi w zawijanie przewtorników i ma jakieś informacje o sklepach, gdzie można dostać takie zabawki. RE: Pękniety magnes w przetworniku - jjb - 01-11-2012 Znalazlem w sieci ferrytowy magnes o podobnych rozmiarach, natomiast nie wiem, czy ferrytowy magnes ferrytowemu magnesowi rowny. O to sie teraz rozchodzi w zasadzie. RE: Pękniety magnes w przetworniku - Mateusz - 01-11-2012 duzo tego ferrytuu odpadlo? faktycznie zmienilo sie brzmienie mocno? RE: Pękniety magnes w przetworniku - ratkill - 01-11-2012 mnie również pękł, a raczej nadkruszył się magnes. spowodowało to słabszy sygnał i dziwna sprawa, że pokrętło tone ścisza ten pikap do zera. dlatego czekam na paczkę z nowym przetwornikiem ![]() RE: Pękniety magnes w przetworniku - Maciejeq - 01-11-2012 Tak z ciekawości- w jaki sposób uszkodziliście te magnesy (Jjb i ratkill)? RE: Pękniety magnes w przetworniku - ratkill - 01-11-2012 nie powiem bo wstyd ![]() ![]() RE: Pękniety magnes w przetworniku - Mateusz - 01-11-2012 spadł Ci słup na bas tak jak mi ![]() RE: Pękniety magnes w przetworniku - ratkill - 01-11-2012 za mocno chwyciłem kombinerkami ![]() RE: Pękniety magnes w przetworniku - jjb - 01-12-2012 Pijany techniczny i niedopiety case, that's all. U mnie magnes pekl na pol, a pan Zbyszek 'Merlin' zaradzil sklejenie tegoz za pomoca super glue. Sprobuje, ale cholera wie. ![]() RE: Pękniety magnes w przetworniku - Mateusz - 01-12-2012 no tez mi sie wydaje ze t powinno zalatwic sprawe bo chyba pole magnetyczne ma takie samo? |