Hardware Wilkinson - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Hardware Wilkinson (/thread-1312.html) |
Hardware Wilkinson - Mateusz - 04-26-2012 Chciałem poznać opinię osób mających styczność z osprzętem tej firmy. Ja bardzo często montowałem do basówek klucze i mostki wilkinsona i uważam, że jest to osprzęt bardzo dobrej jakości. Ciężkie klucze wymiarami 1:1 jak hipshoty czy shallery są dużo lepsze niż standardowe mniejsze klucze w np. japońskich fenderach. Mostek z mosiężnymi siodełkami robi swoje, czasem nawet po prostu przekładałem same siodełka. Właśnie kupiłem body starego precla w którym jest pikap wilkinsona i będzie u mnie za jakiś tydzien. Jestem ciekaw właśnie jak pikapy.... Nie wiem czego się spodziewać. RE: Hardware Wilkinson - depravedsouls - 04-26-2012 Australijska firma gaskell uzywa wiele czesci hardwaru wilkinsona.I jak kojaze to basy firmy vintage tez maja ich szpej. RE: Hardware Wilkinson - buli - 04-26-2012 Tez jestem ciekaw jak pickupy wilkinsona. Mianowicie jaka bylaby roznica miedzy takowym (P) a pickupem ze squiera standard. W basach vintage byl montowany osprzet wilkinsona, moze jakis wlasciciel sie wypowie? RE: Hardware Wilkinson - Paul - 04-26-2012 Trzeba rozroznic hardware "Wilkinson" od " by Wilkinson" Ja mialem klucze do basu "by" - calkiem OK. Mam tez przystawki JazzBass - ale nie sa zamontowane - wiec nie wiem jak brzmia... Mostki raczej mieszcza sie w standardzie, moim zdaniem... RE: Hardware Wilkinson - macius - 04-26-2012 Mialem klucze, b fajne, ciezkie i precyzyjne. Obecnie ma je Bolem i nie wiem czy w koncu zamonotwal :p RE: Hardware Wilkinson - Mateusz - 04-26-2012 no wole takiego wilkinsona niz standardowy most z japonca - o 1/3 grubszy i nie jest taki "miekki" - zalezy od rocznika. pamietam mojego fendera mij 2006 to od ustawiania menzury zzrobily sie dziury w mostku. RE: Hardware Wilkinson - Bolem - 04-26-2012 (04-26-2012, 05:57 PM)macius napisał(a): Mialem klucze, b fajne, ciezkie i precyzyjne. Obecnie ma je Bolem i nie wiem czy w koncu zamonotwal :p zamontował-nie wysłałeś mi tulejek RE: Hardware Wilkinson - Mateusz - 04-26-2012 a ty mi! RE: Hardware Wilkinson - groza - 04-26-2012 (04-26-2012, 05:49 PM)Paul napisał(a): Trzeba rozroznic hardware "Wilkinson" od " by Wilkinson" Ja mialem klucze do basu "by" - calkiem OK. Mam tez przystawki JazzBass - ale nie sa zamontowane - wiec nie wiem jak brzmia... Mostki raczej mieszcza sie w standardzie, moim zdaniem... Wilkinson to pan który na zlecenie projektuje i sygnuje swoim nazwiskiem PROJEKT przeróżnych rzeczy dla każdego kto go do tego wynajmie. Dużo by wilkinson robi np. WSC. Do tego ma swoją produkcję, ew. podzleca np. wsc wykonanie części o innym standardzie i sprzedaje pod swoją marką. Ja to tak rozumiem - chyba, że coś pojebałem? RE: Hardware Wilkinson - Bolem - 04-26-2012 (04-26-2012, 07:45 PM)groza napisał(a): chyba, że coś pojebałem? tak RE: Hardware Wilkinson - herp - 04-27-2012 Klucze do fretlessa mam, ale są trochę sloppy, nie wiem, może trzeba nasmarować albo dokręcić, bo nie mają równego oporu przy obracaniu. RE: Hardware Wilkinson - macius - 04-27-2012 (04-27-2012, 08:01 AM)herp napisał(a): są trochę sloppy... emejzing A mozna po polsku? :p RE: Hardware Wilkinson - herp - 04-27-2012 Potraktuję to jak nieudolny trolling. RE: Hardware Wilkinson - Paul - 04-27-2012 (04-27-2012, 08:01 AM)herp napisał(a): nie mają równego oporu przy obracaniu. Zgadza sie. A np. Hipshoty nie maja tego problemu - dzialaja idealnie. RE: Hardware Wilkinson - Mateusz - 04-27-2012 hipshoty maja regulacje w postaci dokrecania od spodu. ale te klucze kosztuja 300-400zl W oryginalnych kluczach fendera nowych czy starych z lat 70 tez jest roznica w oporze |