Zrzuta na BassCity Pickup tester - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Zrzuta na BassCity Pickup tester (/thread-1349.html) |
Zrzuta na BassCity Pickup tester - Alfik - 05-06-2012 Dla dobra wszystkich forumowiczów przydał by się nam bas z basenem w korpusie służący do testowania wszystkich możliwych rodzajów pickupów mostków nawet strun, setupów itd. Miałem takie urządzenie do zdobywania wiedzy na temat brzmienia ale już nie mam czasu się tym zajmować. Mroku zgodził się nagrywać dla nas sample i przygotować odpowiedni instrument. IMO powinien to być klasyczny bass z ciężkiego jesionu - aby basen nie osłabił zanadto konstrukcji. Stary japoniec Jazzo podobny nadawał by się idealnie. Można go kupić stosunkowo tanio. Przy dużej ilości osób może okazać się, że zrzucimy się np po 50pln - za setki sampli, które można nagrać na takim instrumencie wydaje mi się to niewielka cena. Bass można by męczyć też dowolnie na bassturbacjach Kto chętny na zrzutę? 1. Alfik RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - silent-scream - 05-06-2012 2. silent-scream.pl RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - groza - 05-06-2012 3. Michałek RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - Zbychoo - 05-06-2012 ano pewnie sie dorzuca zalezy jak długo od 1wszego kazdego miesiaca to bedzie RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - paka - 05-06-2012 4. basscity RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - Mateusz - 05-06-2012 5.mroku Docelowo powinno wyjść 1000-1300zł za starego jesionowego blazera/roadstara, za tyle moge sprowadzic, ale moze wyjdzie taniej, uklad pikapow nie robi roznicy bo i tak bedzie tam basen RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - macius - 05-06-2012 6. Maciek ;] RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - dexter_ck - 05-06-2012 6. dexter_ck Jeśli tylko będę akurat przy kasie w momencie zrzuty RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - Hubert - 05-06-2012 7. Hubert RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - solartron - 05-06-2012 Chętnie się dołożę, jednakże uważam że bas powinien być 5 strunowy, wówczas można będzie testować praktycznie wszelkie możliwe pickupy i to w różnych pozycjach oraz struny. Chciałbym ogarnąć również struny B oraz C. Dla mnie informacje z 4 strun to trochę bida ... RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - mazdah - 05-06-2012 Ja się nie dołożę, ale pragnę zaznaczyć żeby uważać na roadstary, bo prócz jesionowych były z korpusami ze sklejki, lipy i lipy z topolą :] RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - Mateusz - 05-06-2012 mozna poszukac 5cio strunowego roadstara, ale nie wiem jak bedzie z tą struną B w tym wypadku, bo mam złe przeczucia. Chyba, ze macie inna propozycje - to wasza kasa i na co ja wydamy to nasza decyzja. chyba, ze zlozyc jakies byle co u lutnika z jesionu i 35" np... RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - OMSON - 05-06-2012 (05-06-2012, 01:34 PM)Mateusz napisał(a): chyba, ze zlozyc jakies byle co u lutnika z jesionu i 35" np... U Lewickiego piątkę 35"... RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - depravedsouls - 05-06-2012 a moze by tak napisac do mayo o bas do testow. RE: Zrzuta na BassCity Pickup tester - OMSON - 05-06-2012 (05-06-2012, 05:39 PM)depravedsouls napisał(a): a moze by tak napisac do mayo o bas do testow. Do Fodery... |