![]() |
Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD (/thread-1539.html) |
Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Asgar - 05-29-2012 Dobra dziewczyny, koniec żartów. Nie może tu zabraknąć działu poświęconego tym wyjątkowym instrumentom... Kopie oczywiście też mile widziane, jednak kanony gatunku muszą być zachowane. Po numerki na priv lub w temacie. Tradycyjnie - no pic, no numba ![]() 1. Mroku (honorata) 2. Śledź - Rickenbacker 4003 1988 3. Asgar - Rickenbacker 4003 2011 4. Elteha - Maya 1970 5. Handy - Ibanez lata 70 6. Looqass - Rickenbacker 4001 1974, Rickenbacker 4001 1975 7. Alekone - Aria '74 8. Husky - Kasuga 4001 RE: Rickenbacker B-HOOD, czyli wszystkie Ryśki, to fajne chłopaki ;) - Mateusz - 05-29-2012 Proszę o honorowy numerek mimo, że aktualnie nie mam ricka (chociaz pewnie niedlugo bede miec) jako że na tym forum miałem ich chyba najwięcej ![]() Luxor podpalany BO 1977 Luxor zielony BO 1974 Aria podpalany NTB 1975 Cimar podpalany NTB 1984 Kasuga czarno/biała SI 1970's Ibanez czarny NTB 1970's Maya natural NTB 1970's Maya czarny mat (refin) BO 1970's Hondo podpalany BO 1970's Rickenbacker NTB USA 1976 Przy okazji - mostek ricka to najgorszy mostek jaki miałem w ręku ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - sledz - 05-29-2012 ![]() Cimara sprzedaję na bazarze, a cacko z prawej - Kimbara z lat 70. - to najlepszy Rik zawsze, bo brzmi mniej jak Rik, bardziej jak czysta świetność ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - jetofuj - 05-29-2012 No, klonowe Ryśki są najlepsze ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Asgar - 05-29-2012 Poproszę o numer 3 ![]() Rickenbacker 4003 2011 fireglo ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - herp - 05-29-2012 Kiedyś, jak bede piękny i bogaty to sobie kupię RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - barabas - 05-29-2012 Piękny, to Ty raczej nie będziesz ![]() A ryśka, albo przynajmniej jakąś japońską kopię i ja sobie kiedyś sprawię. RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - elteha - 05-29-2012 Maya Rickenbacker, refin in black, 1970, Bolt on, skala 34". z pickiem toaster ![]() Zdjecie zrobione przez Mateusza i w ogole dzieki niemu ta gitara jest jaka jest. Czyli zajebista ![]() Za niedlugo zostanie zamontowany mostek hipshota, wiec bedzie mogla byc zestrojona do jedynego wlasciwego stroju, jakim jest C. RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Asgar - 05-29-2012 Toaster, niczym w 4001, jak będą jakieś próbki z nowym mostem, to chętnie obadam. ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Brylant - 05-29-2012 No i mnie tutaj zabraknąć nie może ![]() ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Asgar - 05-29-2012 Który to rocznik? ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Brylant - 05-29-2012 Ponoć 1977, ale ciężko to zweryfikować. RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - sledz - 05-29-2012 Też mam tostera. Odjazd i rewelacja. Higain ma masywniejsze brzmienie z pomrukiem, ale toster daje świetną głębię i fajniej działa z przesterem. Asgar, Hipshot w wersji aluminiowej chyba nie robi różnicy w brzmieniu. Jego atut jest inny - pełna możliwość regulacji i stabilność. No, ale raczej nie ma co tu mówić o atucie Hipshota, co raczej o ułomności stockowego mostu ![]() A w ogóle to markery w pełnej długości podstrunnicy są w pytkę. RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - elteha - 05-29-2012 (05-29-2012, 08:10 PM)sledz napisał(a): Też mam tostera. Odjazd i rewelacja. Higain ma masywniejsze brzmienie z pomrukiem, ale toster daje świetną głębię i fajniej działa z przesterem. Toaster zajebisty, ciesze sie, ze dalem sie na niego namowic. A co do Hipshota - z tego co wygrzebalem w necie, ani wersja alu ani mosieżna nie wpływa na brzmienie. Praktyczna roznica jest miedzy nimi jest taka, ze siodełka w wersji mosieznej są bardziej stabilne, w aluminiowej ponoc lubia pobrzeczec przy mocniejszym ataku. W ogole wyglada mi to na zydowsko-masonski spisek - zrobimy chujowy most jako stock, wy zrobicie normalny za circa 110-120 dolcow i interes sie kreci ![]() Powyzsza opinia nie jest wzieta z mojego doswiadczenia, a jedynie zaczytana na talkbass/basschat itp. wiec bede sie mogl dopiero wypowiedziec, kiedy sledziu wysle mi moj egzemplarz ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Mateusz - 05-29-2012 Toaster dał gó®e, bo te neckowe pikapy w japoncach fufffffaja dolem tylko |