basscity.eu
Pokrowce na head / paka - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Pokrowce na head / paka (/thread-191.html)

Strony: 1 2

Pokrowce na head / paka - Poisoned - 06-20-2010

Mam zamiar zanabyć sobie pokrowce na głowę i pakę, z jakiegoś materiału skóropodobnego lub czegoś w tym stylu usztywniane gąbką.
Przejrzałem oferty paru firm w internecie, ale ich galerie to w większości antyreklama dla tego, co oferują i raczej nie oddają walorów ich wyrobów.
Dlatego odwołuję się do Waszych doświadczeń - jaka firma zrobi mi to względnie tanio i naprawdę solidnie?

Twarde kejsy nie wchodzą w grę, bo mojego sprzętu już mi się nie chce dźwigać przy obecnej wadze, a co dopiero z dodatkowymi kilogramami.

Z góry dzięki za pomoc.
Emotka_2755

RE: Pokrowce na head / paka - Hannibal - 06-20-2010

Na moje najlepiej coś takiego zrobi zakład kaletniczy albo tapicerski. Przynajmniej ja bym zaczął szukać od lokalnych zakładów.

btw myślę, że najpierw trzeba zapytać pakę, czy chce mieć jakiś pokrowiec... mrgreen

RE: Pokrowce na head / paka - Poisoned - 06-20-2010

mrgreen

Pomyślę też o tym, ale chciałbym poznać opinie na temat firm sprawdzonych przez Forumowiczów.

RE: Pokrowce na head / paka - kijas - 06-20-2010

Canto - mam softbag tekstylny na kolumnę EBS 210 i jest idealny (przyjazny dla tapicerek samochodowych Smile ) a koleżce zrobili futerał na akordeon i nawet wyszyli jego ksywkę/nazwisko - Chmiel Smile wygląda zawodowo Smile

Pzdr

Kijas

RE: Pokrowce na head / paka - Alekone - 06-20-2010

helou
ja zamowilam sobie pokrowce od Ludwimara na mojego ampega (kolumna 8x10 + glowa CL) jakies poltora roku temu i jeszczem ogromnie zadowolona

wyslalam wszelkie niezbedne wymiary (nie mial akurat wzoru na glowe CL) i po tygodniu paczuszka byla u mnie

nie wiem za bardzo z jakiego materialu sa te pokrowce, ale sa bardzo wytrzmale, wewnatrz maja pianke i kieszonki na utwardzenie scian (ja wlozylam sobie w nie sklejke i dzieki temu mam sztywne pokrowce) Sprawuja sie swietnie!

cena byla smieszna, z tego co pamietam w sumie jakies 300-400zl

RE: Pokrowce na head / paka - SUVV - 06-20-2010

Również polecam tak jak Alekone firmę Ludwimar... szybko ogarnięty temat, pokrowiec 1sza klasa i za niewielkie pieniądze Wink

RE: Pokrowce na head / paka - cuniek - 06-21-2010

Ja mam pokrowiec Yaro. www.yaro.waw.pl , nie mogę się do niczego przyczepić, jest bardzo ok.

RE: Pokrowce na head / paka - franz - 06-21-2010

Canto. Mam miękkie pokrowce na basy i paczki. Polecam z czystym sumieniem. Robione na wymiar i solidne.

RE: Pokrowce na head / paka - Poisoned - 06-21-2010

Widzę, że raczej nikt z tych producentów fuszery nie odwala i można śmiało zamawiać w ciemno. Dzięki Wam bardzo za pomoc i opinie. Emotka_2755
Z wymienionych firm nie słyszałem nic o Yaro, pozostałe gdzieś mi się przewinęły w poszukiwaniach.

Wyślę chyba zapytanie do wszystkich, zobaczymy, co i za ile oferują, tylko muszę dokładnie pomierzyć graty jak będę w próbowni.

A temat może żyć dalej - wrzucajcie producentów, opinie, może nawet i zdjęcia, niech będzie dla potomnych. Emotka_2755

RE: Pokrowce na head / paka - DEFENCE - 06-22-2010

miałem kiedyś oryginalny pokrowiec TE, ale jakoś nie używałem Big Grin

RE: Pokrowce na head / paka - cuniek - 06-22-2010

Dzisiaj porobię kilka fotek temu Yaro, ale przypuszczam, że bardzo nie będzie się różnił od innych, pokrowiec to pokrowiec.

RE: Pokrowce na head / paka - Martins - 06-23-2010

Mój Box B-523 siedzi w pokrowcu firmy Presto z Niska. Myślę że ich też można wziąć pod uwagę.

RE: Pokrowce na head / paka - sledz - 07-03-2010

Muszę zrobić sobie kejsy, albo pokrowiec z jakiejś niebiańskiej tkaniny, który by chronił sprzęt przed wilgocią. Nie musi być wytrzymały mechanicznie, ani ładny, a powinien być tani - dlatego sam chce sobie coś zrobić. Jedyny priorytet to ochrona przed wilgocią. Z jakich materiałów powinienem takie skrzynie popełnić?

RE: Pokrowce na head / paka - Poisoned - 07-03-2010

Jest coś takiego jak ortalion kaletniczy. Z tego zdaje się w większości robione są "profesjonalne" pokrowce na sprzęt. W przypadku tylko ochrony przed wilgocią powinien dać radę.
Ceny na allegro też nie powalają.

RE: Pokrowce na head / paka - demanufacture - 07-07-2010

(06-20-2010, 09:58 AM)Poisoned napisał(a): Twarde kejsy nie wchodzą w grę, bo mojego sprzętu już mi się nie chce dźwigać przy obecnej wadze, a co dopiero z dodatkowymi kilogramami.

więcej dziennie podnoszę niż Twój sprzęt waży Tongue kup sobie karnet na siłownie albo własną ławeczkę Tongue

a tak serio zapytaj w yaro: http://sklep.yaro.waw.pl/ mam od nich pokrowiec na wiosło i nie widać śladów zużycia (a serio powinien je mieć).

Jedyna wada że takie pokrowce dają znikome zabezpieczenie, osobiście preferuję skrzynie nawet z ABSu (polecam SKB, mam taką 4U i jak na kawałek tworzywa jest serio wytrzymały) a na pakę ze sklejki.