![]() |
|
Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) (/thread-2088.html) Strony:
1
2
|
Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - mazdah - 09-02-2012 Sprawa wygląda tak Mam ja taki oto mostek: ![]() i wielce mnie on wkurza. Chciałbym go wymienić na takiego: ![]() Niestety ten pierwszy mocowany jest na 3 śruby, ten drugi na 5. Mogę przeżyć dwie wolne dziurki w mostku, kwestia tylko czy da się je zamienić bez wiercenia w desce? Czy 3 środkowe dziury w mostku vintage pokrywają się z 3 dziurami w mostku HMV, montowanym w US Standardach od 2008 roku. Czy ktoś próbował? Czy ktoś wie? Na opcji strun przez dechę mi nie zależy, nie pasuje mi taki sound. RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - OMSON - 09-02-2012 (09-02-2012, 04:10 PM)mazdah napisał(a): Sprawa wygląda tak Wg mnie to się pokrywa... RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - Buger - 09-02-2012 Najprościej to chyba będzie wziąć do łap takie oto urządzenie: ![]() Edyta P.S. Myślałem, że masz już ten drugi mostek Możesz zmierzyć swój i napisać do sprzedawcy z prośbą o zmierzenie rozstawu śrub w tamtym. Tak chyba będzie najpewniej przez zakupem. Edyta 2 A jednak masz drugi mostek RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - mazdah - 09-02-2012 Wg mnie też nie bardzo :/ Ale ciężko znaleźć dwie foty tych mostków w jednakowej skali żeby jakoś to dziadostwo spróbować pomierzyć i się upewnić... EDYTA: Kjurwa alem frajer. Przecież ja mam te oba mostki pod rękom... lecę po miarkę RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - Mateusz - 09-02-2012 nie pokrywaja sie i trzeba wiercic RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - dzbanek - 09-02-2012 Chcesz amienić mostek w jubileuszowym modelu? RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - mazdah - 09-02-2012 (09-02-2012, 04:42 PM)dzbanek napisał(a): Chcesz amienić mostek w jubileuszowym modelu? Tak jest. Letko mnie ten mostek irytuje... RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - dzbanek - 09-02-2012 Szkoda go ruszać moim zdaniem, poza tym chcesz go sprzedać. RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - mazdah - 09-02-2012 Wystawiłem, chętnych nie ma więc pewnie wiosło zostaje. Ale fakt - szkoda ruszać, wiercił na pewno nie będę. Mostek musi zostać. RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - dzbanek - 09-02-2012 A gdybym zaproponował '51 RI ? RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - WoRW - 09-02-2012 BadAss III będzie pasował RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - SUVV - 09-02-2012 mazdah... jak chcesz to się możemy zamienić z dopłatą dla mnie na mojego CS'a Co do mostka, nie dziwię Ci się że chcesz zmienić, jedyne co mi do głowy przychodzi to założenie badass'a RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - mazdah - 09-02-2012 (09-02-2012, 04:50 PM)dzbanek napisał(a): A gdybym zaproponował '51 RI ? Hmm a ile wołasz? Będę myślał ;] (09-02-2012, 05:42 PM)WoWR napisał(a): BadAss III będzie pasował Nie będę wymieniał gównianego mostka na jeszcze bardziej gówniany, płacąc do tego chorą i wziętą z kosmosu cenę (troll) RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - obserwacja - 09-02-2012 O co chodzi z tym wkurzaniem ? RE: Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub) - kiki666 - 09-03-2012 Mam w Preclu taki sam mostek. Gdy odbierałem bass od lutnika podpytywałem na temat zmiany mostka bo nie pasuje mi opcja tylko i wyłącznie "przez dechę" jaką oferuje ten bridge. Dowiedziałem się, że nie jest żadnym problemem nawiercenie "blaszki" i zlikwidowanie tej przypadłości. Zastanawiam się czy tak właśnie nie zrobić. Z drugiej strony kusi mnie wstawienie "gównianego" (jak to napisał Mazdah) BadAss'a III. |