![]() |
|
Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... (/thread-602.html) Strony:
1
2
|
Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Tawdy - 01-29-2011 Pytanie moje brzmi. Forumowicz sie oglasza o sprzedazy towaru. Dogadujemy sie co do kasy. Idzie przelew i ... Dlugie nic. Najpierw sorry wyjdzie jutro potem brak kontaktu. Ani kasy ani towaru. Taki ch... uklad ;( CO BYŚCIE ZROBILI, JAK ZMUSIĆ DRUGĄ STRONĘ DO ZOBOWIĄZANIA?? RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Wilbass - 01-29-2011 Który forumowicz? No i jak to czasowo dokładnie wygląda? RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Hubert - 01-29-2011 co z różnica, który... jedyne co możesz zrobić w tym momencie, to próbować się z nim kontaktować albo znaleźć kogoś, kto skontaktuje się z nim osobiście, np. jakiegoś innego forumisia. RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - 3cina - 01-29-2011 wpierdol. RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Wilbass - 01-29-2011 (01-29-2011, 10:05 PM)hubertgal napisał(a): jedyne co możesz zrobić w tym momencie, to próbować się z nim kontaktować albo znaleźć kogoś, kto skontaktuje się z nim osobiście, np. jakiegoś innego forumisia.+ miliard!! RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - motyx - 01-29-2011 Ktoś nowo zarejestrowany, czy stały bywalec? Jeśli to drugie to małe prawdopodobieństwo, że faktycznie chce Cie wychujać i pewno coś wypadło. Jeśli ktoś z nowych to ciężka sprawa... RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Drewniak - 01-29-2011 mialem taka sytuacje, paru innych tez... jedyne co mozna zrobic, to przestrzegac innych i "robic syf tej gnidzie"... jednak zalecal bym ostroznosc w oskarzeniach. dlugo to trwa/ albo nie doczytalem RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - lucien - 01-29-2011 Spróbuj zadzwonić, jak nie odbiera to wyślij mu pw/maila, że czekasz na towar do jakiejś określonej daty (jeżeli wyśle to od razu skan nadania niech prześle), a jak to nie podziała to całą korespondencję + zdjęcie sprzętu i treść ogłoszenia (print screena nawet można zrobić) zgraj na cd i na policję, my możemy udostępnić IP z jakiego się logował na forum - może pomóc w jego znalezieniu. RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Mateusz - 01-29-2011 poszukałbym namiarów w internecie i jakos sie z nim w koncu skontaktował, ale uważam to samo co motyx - jeśli to stały bywalec to wątpie, żeby Cie wychujał. RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Gorphal - 01-30-2011 (01-29-2011, 10:11 PM)motyx napisał(a): Ktoś nowo zarejestrowany, czy stały bywalec? Jeśli to drugie to małe prawdopodobieństwo, że faktycznie chce Cie wychujać i pewno coś wypadło. Jeśli ktoś z nowych to ciężka sprawa... Zgadzam się, jeśli stały i pewny forumowicz, to raczej mało prawdopodobne, że chce Cię wychujać. Aczkolwiek z drugiej strony, była kiedyś akcja Grubego z Suchodolskim... RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - wtf - 01-30-2011 No Suchodolski niezłą ściemę jebał wtedy. Że ma raka i jest umierający. Kurwa ale to była żenada ten koleś. RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - cuniek - 01-30-2011 No to krzywa akcja była, chyba z tego co pamiętam Pilich coś się wypowiadał na ten temat. RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Gruby - 01-30-2011 Była krzywa bardzo, ale według niektórych to ja byłem chujem, bo publicznie o tym pisałem... A jeszcze ciekawsze było to, że kilku forumisi miało go w znajomych na NK i siedziało cicho, a kolo sobie fotki z wycieczek do galerii wrzucał - taki był biedny bez kasy i umierający. Tawdy Jeżeli wyczerpałeś wszystkie formy kontaktu i minęły terminy, to pisz kto zacz ów niesłowny pacjent i uderzaj na policję. Ja miałem gorzej, bo Suchodolski w UK siedział. RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Aroniusz - 01-30-2011 .....strzał ostrzegawczy, najlepiej w tył głowy. RE: Co zrobić jeśli forumowicz was okrada... - Karol - 01-30-2011 Sprecyzuj jak długi jest ten czas bez odpowiedzi. Jeżeli ktoś ściemnia że wysłał, a nie ma potwierdzenia....czy jakies takie inne histiorie to wtedy trzeba się martwić i działać. Ale jak nagle kontakt się urwał to może jakiś przypadek losowy...różnie bywa przecież. Ja bym sprawdził czy ma konta na jakimś portalu, czy jest tam aktywny i próbował się kontaktować. |