basscity.eu
Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE (/thread-6351.html)

Strony: 1 2

Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - kawer13 - 02-24-2015

Witam, sprzedawca twierdzi, że to instrument z 78r. numery na to wskazują ale czy Bas jest orginalny Smile Po główce możecie coś powiedzieć, proszę oszybkie odpowiedzi i usuwam temat Smile Nie chcę zaśmiecać forum

[Obrazek: 5121288875_2]

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Mateusz - 02-24-2015

to oszust z allegro kradnie konto i wystawia to juz 5 raz.

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - kawer13 - 02-24-2015

Mówił, że mogę wpaść do Poznania Smile Czyli co? Nawet nie zawracać sobie głowy? A jeżeli chodzi o sam instrument? Oryginalny czy fejk ?

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - bartoshek - 02-24-2015

A jak ogrywałeś to jak czułeś? Głuchy czy dźwięczny?

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - citizenkane - 02-24-2015

(02-24-2015, 07:49 PM)kawer13 napisał(a): Witam, sprzedawca twierdzi, że to instrument z 78r.

Na zdrowy rozsądek, spójrz na odcień lakieru Wink
'78 byłby w kurwę bursztynowy, nawet gdyby ostatnie 30 lat przeleżał w szafie. Przepraszam za mięsko.

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - kawer13 - 02-24-2015

jeszcze nie ogrywałem, do Poznania mam jak w morde trzelił równe 500km i nie chcę w ciemno jechać Smile

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Alfik - 02-24-2015

(02-24-2015, 07:49 PM)kawer13 napisał(a): Witam, sprzedawca twierdzi, że to instrument z 78r. numery na to wskazują ale czy Bas jest orginalny Smile Po główce możecie coś powiedzieć, proszę oszybkie odpowiedzi i usuwam temat Smile Nie chcę zaśmiecać forum

[Obrazek: 5121288875_2]

z tym numerem seryjnym powinien mieć tzw bullet do regulacji trustroda

tutaj masz mojego dla porównania:

[Obrazek: FenderJazzBass19784_zpscedb9259.jpg~original]

czyli okazałem się głupi i łasy na dobry sprzęt w niskiej cenie

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - DzRTR - 02-24-2015

To ten?
[Obrazek: 5X2amoa.jpg]

Tak jak Mateusz pisał, to przekręt. Tu jest z Jasieńca, ostatnio był z Krakowa, zawsze z tym samym opisem i tymi samymi zdjęciami.

w porządku, dziękuję Wam bardzo Panowie za informacje Smile Za bardzo się podpaliłem, następnym razem takie ofert na chłodno będę przyjmował Smile

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Paul - 02-24-2015

Ze zdjec wyglada na oryginal.

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Burning - 02-24-2015

Paul:
w ogóle nie zgadza się - białe pickupy i płytka "dzielona", zaś regulacja pręta od strony korpusu, klucze "płaskie", a nie odlewy..

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Paul - 02-25-2015

Kluczy nie widze, ale byly tez s8 jazz basy bez bulleta.

http://www.edenampsforum.com/index.php?topic=17572.0

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - groza - 02-25-2015

Mój kumpel ma jazza podobnego:

zgadzają się pokrętła, kremowe pickupy, brak "custom offset body" na główce, binding z kropkami a nie prostokątami, odcień lakieru na gryfie. Dziwny jakiś, ale raczej na pewno prawdziwy fender, swoją drogą świetnie brzmiący.

Tylko Radka bas ma bulleta (mój z 1977 też miał) a ten w aukcji nie.

RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Alfik - 02-25-2015

(02-25-2015, 05:35 PM)groza napisał(a): zgadzają się pokrętła, kremowe pickupy, brak "custom offset body" na główce, binding z kropkami a nie prostokątami, odcień lakieru na gryfie. Dziwny jakiś, ale raczej na pewno prawdziwy fender, swoją drogą świetnie brzmiący.

Tylko Radka bas ma bulleta (mój z 1977 też miał) a ten w aukcji nie.

Masz racje problem w tym, że te elementy wskazują na bass z okolic 82 roku
a numer seryjny na okolice 80 roku

Zaślepkę w gryfie miały w tym czasie precle.

Mógł to być custom order z innym profilem gryfu lub jakiś wymysł technologów, ale może być też tak że bas jest nieoryginalny i ktoś wali w chuja...
bez oględzin osobistych się nie wypowiem. Na pewno natomiast nie jest z 78 roku i nie przypomina typowego basu z tamtych czasów
Nietypowa jest też czcionka do nr serynego... lakier na główce wygląda na znacznie młodszy... podobne kalkomanie były do kupienia nawet na allegro...