![]() |
Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE (/thread-6351.html) Strony:
1
2
|
Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - kawer13 - 02-24-2015 Witam, sprzedawca twierdzi, że to instrument z 78r. numery na to wskazują ale czy Bas jest orginalny ![]() ![]() RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Mateusz - 02-24-2015 to oszust z allegro kradnie konto i wystawia to juz 5 raz. RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - kawer13 - 02-24-2015 Mówił, że mogę wpaść do Poznania ![]() RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - bartoshek - 02-24-2015 A jak ogrywałeś to jak czułeś? Głuchy czy dźwięczny? RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - citizenkane - 02-24-2015 (02-24-2015, 07:49 PM)kawer13 napisał(a): Witam, sprzedawca twierdzi, że to instrument z 78r. Na zdrowy rozsądek, spójrz na odcień lakieru ![]() '78 byłby w kurwę bursztynowy, nawet gdyby ostatnie 30 lat przeleżał w szafie. Przepraszam za mięsko. RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - kawer13 - 02-24-2015 jeszcze nie ogrywałem, do Poznania mam jak w morde trzelił równe 500km i nie chcę w ciemno jechać ![]() RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Alfik - 02-24-2015 (02-24-2015, 07:49 PM)kawer13 napisał(a): Witam, sprzedawca twierdzi, że to instrument z 78r. numery na to wskazują ale czy Bas jest orginalny z tym numerem seryjnym powinien mieć tzw bullet do regulacji trustroda tutaj masz mojego dla porównania: ![]() RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - kawer13 - 02-24-2015 czyli okazałem się głupi i łasy na dobry sprzęt w niskiej cenie RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - DzRTR - 02-24-2015 To ten? ![]() Tak jak Mateusz pisał, to przekręt. Tu jest z Jasieńca, ostatnio był z Krakowa, zawsze z tym samym opisem i tymi samymi zdjęciami. RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - kawer13 - 02-24-2015 w porządku, dziękuję Wam bardzo Panowie za informacje ![]() ![]() RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Paul - 02-24-2015 Ze zdjec wyglada na oryginal. RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Burning - 02-24-2015 Paul: w ogóle nie zgadza się - białe pickupy i płytka "dzielona", zaś regulacja pręta od strony korpusu, klucze "płaskie", a nie odlewy.. RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Paul - 02-25-2015 Kluczy nie widze, ale byly tez s8 jazz basy bez bulleta. http://www.edenampsforum.com/index.php?topic=17572.0 RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - groza - 02-25-2015 Mój kumpel ma jazza podobnego: zgadzają się pokrętła, kremowe pickupy, brak "custom offset body" na główce, binding z kropkami a nie prostokątami, odcień lakieru na gryfie. Dziwny jakiś, ale raczej na pewno prawdziwy fender, swoją drogą świetnie brzmiący. Tylko Radka bas ma bulleta (mój z 1977 też miał) a ten w aukcji nie. RE: Fender JB potwierdzenie oryginalności po zdjęciach :) PILNE - Alfik - 02-25-2015 (02-25-2015, 05:35 PM)groza napisał(a): zgadzają się pokrętła, kremowe pickupy, brak "custom offset body" na główce, binding z kropkami a nie prostokątami, odcień lakieru na gryfie. Dziwny jakiś, ale raczej na pewno prawdziwy fender, swoją drogą świetnie brzmiący. Masz racje problem w tym, że te elementy wskazują na bass z okolic 82 roku a numer seryjny na okolice 80 roku Zaślepkę w gryfie miały w tym czasie precle. Mógł to być custom order z innym profilem gryfu lub jakiś wymysł technologów, ale może być też tak że bas jest nieoryginalny i ktoś wali w chuja... bez oględzin osobistych się nie wypowiem. Na pewno natomiast nie jest z 78 roku i nie przypomina typowego basu z tamtych czasów Nietypowa jest też czcionka do nr serynego... lakier na główce wygląda na znacznie młodszy... podobne kalkomanie były do kupienia nawet na allegro... |