![]() |
Compresor - opinia - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Compresor - opinia (/thread-6998.html) |
Compresor - opinia - basstomasz - 09-18-2015 Witam mam mały dylemat mianowicie jestem przed zakupem compresora. Jakis czas temu uzywałem ebs multicomp i znam jego mocne jak i słabe strony. Ostatnio ktoś powiedział mi o Demeter Compulator i tu pytanie czy ktoś kiedyś miał do czynienia z Demeterem?? i czy ktos moze porównac te dwie kostki (chodzi mi o mocne i słade strony). Dodam tylko ze sam nie miałem okazji testowac Demeter Compulato więc licze na pomoc kogoś z forum. Ps; chodzi mi o te dwie kostki nie jakies boss,mxr,t-rex itp. Z gory dzieki pozdrawiam. RE: Compresor - opinia - Alfik - 09-18-2015 temat był wałkowany compulator nie ma regulowanego czasu ataku brzmi ładnie, ale do basu wg mnie jest bezużyteczny. Polecić mogę wersję Compulator Pro - brzmienie zbliżone do dobrych kompresorów rackowych tyle że w kostce. EBS nie ma żadnych mocnych stron oprócz tego, że był modny parę lat temu. Opcja Kompresor pasmowy w kostce nie specjalnie się sprawdza, z resztą żaden kompresor pasmowy się niezbyt dobrze sprawdza - te urządzenia wykonują zwykle więcej szkód niż pożytku i są bardzo nadużywane przez osoby niedoświadczone które na siłę chcą coś "wykręcić". Demeter brzmi znacznie szlachetniej. Oba mają kiepsko dobrane czasy ataku powrotu do basu - choć EBS chyba nieco lepiej. RE: Compresor - opinia - fęder - 09-19-2015 EBS może nie jest studyjnym compressorem, ale jak będziesz nagrywal w studio to realizator powinien tam miec wszystko to, co studyjne ![]() ![]() RE: Compresor - opinia - Sobass - 09-21-2015 (09-18-2015, 04:52 PM)Alfik napisał(a): temat był wałkowany Alfik, to jaki kompresor może se kupić basista, żeby było dobrze, i żeby nie musiał wydawać tysiaka ? Chodzi mi ofkorz nie o studio, tylko o granie na żywca. RE: Compresor - opinia - Ukasz - 09-21-2015 Nie może. RE: Compresor - opinia - JA_cek - 09-21-2015 po h** basiście kompresor? ![]() RE: Compresor - opinia - fęder - 09-22-2015 (09-21-2015, 05:57 PM)Sobass napisał(a): to jaki kompresor może se kupić basista, żeby było dobrze, i żeby nie musiał wydawać tysiaka ?nie masz kompresora w palcach? ![]() RE: Compresor - opinia - Burning - 09-22-2015 Jak się umie ustawić, to to jest fajna taniocha: ![]() RE: Compresor - opinia - Aval - 09-22-2015 Miałem, daje radę. Groza dostał w rozliczeniu za jakieś nie pamiętam co, to też się może wypowiedzieć. Ale EBS ani uśmiech Romana to to nie jest. RE: Compresor - opinia - KoniuByczyna - 09-22-2015 (09-22-2015, 02:06 PM)fęder napisał(a):(09-21-2015, 05:57 PM)Sobass napisał(a): to jaki kompresor może se kupić basista, żeby było dobrze, i żeby nie musiał wydawać tysiaka ?nie masz kompresora w palcach? Do slapu chociażby. Górne częstotliwości czasami tak walą po uszach że nie trzeba się bawić w obcięcie ich we wzmaku tylko włączasz kompresor i Ci je choć trochę obcina. Ja mam MXR M87 i jestem zadowolony ![]() RE: Compresor - opinia - groza - 09-22-2015 Pamiętam, że go miałem i nic więcej ![]() |