Taurus Polish b-hood... - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Taurus Polish b-hood... (/thread-706.html) |
Taurus Polish b-hood... - BigKahunaBurger - 03-15-2011 kto ma niech wrzuca foty i pisze jak ta nasza rodzima produkcja się sprawuje bardzo mnie ciekawi jak brzmi Taurusik SLT-300 i TH-CROSS ale nie wiem gdzie można ograć mam tez pytanko te dwa wzmaki są tak samo złożone, różni je tylko końcówka mocy ? RE: Taurus Polish b-hood... - marek HAGA - 03-16-2011 grywam na Taurusie B-523 takim o: Sprzęt chyba od dawna nie produkowany, bo nawet na stronie Boxa nic o nim nie ma. Imho sporo lepiej gadający niż jego następca cośtamcośtam... Acha, dopinam do tego jeszcze paczkę Warwicka WCA411 RE: Taurus Polish b-hood... - handy - 03-16-2011 Mam i polecam, przester brzmi dla mnie bardzo dobrze, dużo można z niego wyciągnąć. Przy szybkich akcjach typu 3 minuty na line check załatwia też sprawę przesteru z DI - daje radę, a rzadko który przester nie robi totalnego gówna po DI. Kompresor u mnie robi robotę zdecydowanie, na koncertach sprawdza się doskonale, ma u mnie dożywocie Preamp trochę za mocno pompuje niskie częstotliwości, ale ja używam go jako booster i do tego nadaje się doskonale, a i do szybkich nagrywek demo sprawdza się w 100%. W niedługim czasie zamierzam wziąć także chorusa od taurusa RE: Taurus Polish b-hood... - Martins - 03-16-2011 Mam dokładnie takie samo upiecowienie jak Marek. Uważam, że to bardzo dobre combo jak za takie pieniądze. Jego wadą wg. mnie jest zbyt głośno pracujący wentylatorek, którego praca jest irytująca w przypadku ćwiczenia w domowym zaciszu, a nie ma najmniejszego znaczenia podczas występu na scenie. Fajnie było by mieć do niego jeszcze paczkę z 15" dla szerszego pasma. RE: Taurus Polish b-hood... - benkai - 03-16-2011 Już pokazywałem, ale znowu mam okazje: Brzmi dobrze, jedynie kompresor/limiter jest o kant dupy rozczasc. RE: Taurus Polish b-hood... - groza - 03-16-2011 Mam thcrossa starego, brzmi ok ale to jakiś mega przeklęty egzemplarz - był w naprawie już z 5 razy :/ Bardzo mi pasuje eq, fajna sprawa. Nie używam lampowego kanału i limitera. Grałem parę razy na combie 1x10 sztuki akustyczne i dla mnie gadało rewelacyjnie. Mialem też pakę 2x10 - porównywaliśmy z goliatem swra i wypadała bardzo dobrze przy niej. RE: Taurus Polish b-hood... - dudi999 - 03-16-2011 Też miałem okazję pograć na tym combie 1x10" i byłem pod wrażeniem co to maleństwo potrafi. Nawet byłem bliski kupienia go ale skończyło się na ampegu RE: Taurus Polish b-hood... - igrek - 03-18-2011 A ja byłem w lekkim szoku jak dowiedziałem się że niejaki Rysiek Boniecki gra obecnie na efektach taurusa m.in. na sygnowanym przez TT compie Tux . RE: Taurus Polish b-hood... - WFoltynski - 03-19-2011 (03-18-2011, 11:05 PM)igrek napisał(a): A ja byłem w lekkim szoku jak dowiedziałem się że niejaki Rysiek Boniecki gra obecnie na efektach taurusa m.in. na sygnowanym przez TT compie Tux . Ale gra czy zdjecie dal sobie zrobic??? Pytanie zadane tylko dla rownowagi między muzyka a marketingiem Pozdr WF RE: Taurus Polish b-hood... - dr Szelma - 03-19-2011 WFoltynski +1... RE: Taurus Polish b-hood... - Hubert - 03-19-2011 jak byłem na jego koncercie w kongresowej, to nic z tych gadżetów nie miał... RE: Taurus Polish b-hood... - solartron - 03-19-2011 (03-19-2011, 12:06 AM)WFoltynski napisał(a):(03-18-2011, 11:05 PM)igrek napisał(a): A ja byłem w lekkim szoku jak dowiedziałem się że niejaki Rysiek Boniecki gra obecnie na efektach taurusa m.in. na sygnowanym przez TT compie Tux . "Sie" czepiasz Władku - ale za to koszulę ma zawodową RE: Taurus Polish b-hood... - groza - 03-19-2011 Jak wiadomo wszyscy endorserzy i firmy z nimi współpracujące to oszuści i naciągacze, co dzielni internauci wiedzą na podstawie dowodów z pierwszej ręki RE: Taurus Polish b-hood... - Hubert - 03-19-2011 (03-19-2011, 05:17 PM)groza napisał(a): Jak wiadomo wszyscy endorserzy i firmy z nimi współpracujące to oszuści i naciągacze, co dzielni internauci wiedzą na podstawie dowodów z pierwszej ręki A nie jest tak? Przecież Ty na pewno grasz na koncertach z playbacku, a wszystkie partie są nagrywane przez Grubego na BTB RE: Taurus Polish b-hood... - groza - 03-19-2011 Puszczam przez moduł midi sample z fendera made in mexico rok produkcji 1998 z rocznymi strunami red label. |