Sos Habanero DIY - dla miłośników piekła w gębie :-) - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica handlowa (https://basscity.eu/forum-31.html) +---- Dział: inne (https://basscity.eu/forum-35.html) +---- Wątek: Sos Habanero DIY - dla miłośników piekła w gębie :-) (/thread-7134.html) |
Sos Habanero DIY - dla miłośników piekła w gębie :-) - szulek - 10-29-2015 Postanowiłem w tym sezonie odsprzedać część mojej produkcji piekielnie ostrych sosów na bazie papryki habanero (znawcy wiedzą o co chodzi): -Habanero 57: 14,99 zł (habanero 57%, woda, ocet spirytusowy, sól, cukier) -Habanero 66: 19,99 zł (habanero 66%, woda ocet jabłkowy, sól, cukier) -Habanero 80: 29,99 zł (habanero 80%, ocet jabłkowy, cukier trzcinowy, sól - sos fermentowany dojrzewający minimum 6 tygodni) -Habanero 80 special: 34,99 zł (habanero 80%, ocet jabłkowy, miód, sól - sos fermentowany dojrzewający minimum 6 tygodni) 1 szt = 100ml, popularne Tabasco ma 60ml i nawet najostrzejsza wersja "Tabasco Habanero" nie ma startu do mojej :-) RE: Sos Habanero DIY - dla miłośników piekła w gębie :-) - Kowal - 10-29-2015 Chętnie się skuszę Tylko potrzebuję czegoś ekstremalnie mocnego. Kończy się mój Ultra Death z Naga Jolokii a nowej dostawy w ostrejkuchni.pl nie widać... Jakie są różnice między 80-tkami? RE: Sos Habanero DIY - dla miłośników piekła w gębie :-) - szulek - 10-29-2015 Sos z jolokii bede miał za ok 2 tygodnie ;-) habanero jest ostre, ale to nie ekstrema Różnica między "80" - sos na miodzie jest wyraźniejszy, szybko i ładnie się karmelizuje jeśli użyć go jako bazy sosu BBQ lub do marynowania mięsa na grilla :-) |