basscity.eu
[chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy (/thread-7419.html)

[chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - zakwas - 02-18-2016

WTEM! Trochę przysnęliśmy, ale oto jest - pierwszy utwór z koncertu premierowego, o jakże oryginalnym tytule! Wink

Mój nowy skład gardzi wokalistkami i sporo improwizuje do różnych filmów - głównie starych, czarno-białych, ale tu jako promo poszła współczesna wizualka. Smile

More to come soon! Chomik666

P.S.: Z racji, że to live z pierwszego koncertu kapeli, prosimy o wyrozumiałość. Wink

EDIT: Wincyj video po czasie

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - groza - 02-20-2016

Świetny pomysł, chwała!

Muza nie nudzi, fajnie się to rozwija - co jak na rzecz tak długą i bez wokalisty nie jest łatwe do zrobienia.

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - zakwas - 02-20-2016

Jednak ktoś posłuchał! Emotka_1864

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - bartoshek - 02-21-2016

Czekam na wiecej Smile

Jak bardzo narzucaliście strukturę przed nagraniem? Bardziej fristajlo czy pisane?

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - zakwas - 02-21-2016

Pisane z dziurami na impro. Tu jest luz, bo obraz synchronizujemy w dwóch momentach, przy reszcie jest jazda. Wink

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - JA_cek - 02-21-2016

Nas kusi zagranie na żywo muzyki do filmu the wall. Ale trochę nam to zajmie.
Jak graliśmy the dark side of the Moon z filmem 3d to stres związany z synchronem był ogromny.
Lubię takie projekty i kibicuje Wam - wbijajcie do Wrocka Big Grin

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - zakwas - 02-21-2016

Synchron jest stresujący, zwłaszcza, że większość materiału gramy bez klika. Dwa numery z klikiem to spacerek w porównaniu z resztą. Wink

Ciekawostka - tutaj na mojej solówce jak gramy tylko we dwójkę z Alą zauważyła, że jesteśmy do przodu z muzyką i dołożyła jeden obieg akordów i trochę mi się powtórzyło melodyjki nie tak jak chciałem. Wink

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - zakwas - 03-10-2016

Wincyj Linii 45:

Jeszcze coś będziemy dorzucać na jutuba, to będę spamował we wątku. Wink

Tu bardziej pod film grane niz film pod muzykę dobierany. Wink

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - pinio - 03-10-2016

Fajne to to.

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - Jajko - 03-11-2016

najs Smile

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - zakwas - 03-11-2016

Recenzje odwrotnie proporcjonalne do zawartości jeżeli chodzi o ich długość. mrgreen

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - Basstard - 03-15-2016

Fajniuche to! Pomysł mega, wykonanie godne. Muza nie zawsze "moja", ale i tak stwierdzono miodność.

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - zakwas - 05-25-2017

Nagraliśmy na setę coś takiego:

Video za zgodą niejakiego Jose Manuela Segury Alvareza kręcącego timelapse'y w Japonii. Jak się podoba obrazek - googlujcie "Ungatonipon". Smile

RE: [chwalę się] Linia 45 - instrumentalny projekt wizualno-dźwiękowy - Errdil - 05-25-2017

Smaczne to Big Grin