basscity.eu
MOOG B-HOOD - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: MOOG B-HOOD (/thread-766.html)

Strony: 1 2

MOOG B-HOOD - d3miurg - 05-03-2011

Takie tematu chyba jeszcze nie było... a że się zaopatrzyłem ostatnio w MF-101 to zakładam... Smile

1# - d3miurg
2# - Alfik
3# - Adazz

RE: MOOG B-HOOD - sledz - 05-03-2011

Może by tak... MG z gwiazdą b-hood? mrred

RE: MOOG B-HOOD - Alfik - 05-03-2011

jestem:
lowpass filter
ring modulator
murf

RE: MOOG B-HOOD - jetofuj - 05-03-2011

Miałem ring moda - genialna zabawka, choć bypass tak samo podły jak we wszystkich innych Foogerach.

Ale z drugiej strony nie były one zaprojektowane z myślą o gitarzystach...

Przez długi czas miałem strasznie ciśnienie na delay - mało który analogowy delay ma 1-sekundowy czas opóźnienia. Niestety cena zabija i raczej nie odważyłbym się kupić go w ciemno.

Dobrą wiadomością jest to, że niektórzy producenci efektów podjęli wyzwanie postawione przez Mooga i można dostać "odpowiedniki" tej samej klasy.

RE: MOOG B-HOOD - Alfik - 05-03-2011

(05-03-2011, 11:16 PM)jetofuj napisał(a): Miałem ring moda - genialna zabawka, choć bypass tak samo podły jak we wszystkich innych Foogerach.

Ale z drugiej strony nie były one zaprojektowane z myślą o gitarzystach...

Przez długi czas miałem strasznie ciśnienie na delay - mało który analogowy delay ma 1-sekundowy czas opóźnienia. Niestety cena zabija i raczej nie odważyłbym się kupić go w ciemno.

Dobrą wiadomością jest to, że niektórzy producenci efektów podjęli wyzwanie postawione przez Mooga i można dostać "odpowiedniki" tej samej klasy.

delay brzmi tak sobie - chcesz miec vintage kup space echoSmile

RE: MOOG B-HOOD - jetofuj - 05-03-2011

Myślisz, że o tym nie myślałem? Wink

Cenowo nawet taniej by wyszło na początku, ale ciągłe koszty eksploatacji i gabaryty trochę mnie zrażają, a poza tym ja nie lubię jak mi zbytnio szumi. Ale z drugiej strony Analogman pisał, że analogowe delay'e, które pozbawione są szumów w 100% brzmią zdechle. I chyba trochę prawdy w tym jest, bo miałem takie odczucia co do opiewanego Diamond Mamory Lane 2. Niby genialny, a jednak coś mi w nim koniec końców brakowało.

Szacunek do Space Echo mam w każdym razie wielki.

RE: MOOG B-HOOD - d3miurg - 05-04-2011

Gdzie u was w pedalboardzie macie wpięte Foogery??

Ja mam tak wzorując się na Jaohnie Davisie z Nerve

BAS-->Oc3-->zvex woolly mammoth copy--->MXR M-80--->MF-101--->Line 6 M13-->AMP
Narazie jest spoko, probowałem zaraz po octaverze ale chyba było gorzej...

RE: MOOG B-HOOD - jetofuj - 05-04-2011

Nerve to jest potęga!

Wszystko zależy od tego jak działają Ci przestery z LPF.

RE: MOOG B-HOOD - d3miurg - 05-04-2011

Alfik a ty jak masz wpięte swoje moogery?? gdzieś po drodze / w środku czy na końcu??

RE: MOOG B-HOOD - domelius - 05-04-2011

dawajcie jakieś liny do opisu swoich moogów, co by nie trzeba było każdego z osobna guglować

RE: MOOG B-HOOD - d3miurg - 05-08-2011

Halo halo Alfik zgłoś się Big Grin

RE: MOOG B-HOOD - adazz - 03-12-2012

Yo!

Jako nowy user Moogerfooger MF-101+ EP-2 Wink) zgłaszam akces do braderhuda.

Kolejność w pedalboardzie:

1.Polytune-> 2.EBS Octabass->3.EBS Multidrive->4.G-lab Wah-> 5.EBS Multicomp-> 6.Moogerfooger MF-101+EP-2 (expression pedal) ....

Na samiutkim końcu był dealy EHX Memory Toy, ale....nie sprzwdzał się do końca jednak "fajnie fajnie fajnie, ale...." i jest w innym wątku ;P

Kompresor dałem po "tym całym zamieszaniu" (drive,octa,wah) po to żeby do lowpass'a dać już sygnał w miarę równy - filtr i wah uzywam zamiennie nieraz w jednym kawałku Smile

RE: MOOG B-HOOD - d3miurg - 03-13-2012

A ja mam trochę inaczej całe zamieszanie poprowadzone:
1.OC-3 --> zvex woolly mammoth copy--> MF-101 -->MXR m80 --->Line 6 M13
Wydaje mi się że preampik mxr'a lepiej gada za moogiem niż przed. a Jak u CIebie z multidrive ?? próbowałeś przepinać za MF??

RE: MOOG B-HOOD - adazz - 03-13-2012

Dziś spróbuję przepiąć za MF101 drive, jak się sprawdzi to zanabęde albo CoPilot Orbit albo Wooly M. bo te dwa mają niezłą "pierdziawkę" Smile)

---------------------------------------------------------------------

Spróbowałem podpiać drive za MF-101, straszna kiszka wyszła - sound który kompletnie mnie nie interesuje Wink
Ja jednak idę w stronę wobble bass więc drive jest tylko narzedziem w łańcuszku wydarzeńBig Grin

Emotka_2497

RE: MOOG B-HOOD - jetofuj - 03-14-2012

^ Obadaj sobie Iron Ether "Oxide"!