![]() |
Paczka basowa własnej roboty - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Paczka basowa własnej roboty (/thread-892.html) Strony:
1
2
|
Paczka basowa własnej roboty - Gollum - 07-06-2011 Witam Mam pytanie następujące: czy jest Waszym zdaniem sens robić paczkę do basu 4x10 własnoręcznie? Ew. gdzie mogę dorwać jakieś wymiary, schematy? Czy może lepiej poszukać czegoś gotowego? Mam wzmacniacz Carvin R600. budżet - ok 1500zł ---- Jeśli temat już istnieje, proszę o namiary - ja nie znalazłem ![]() RE: Paczka basowa własnej roboty - Viking - 07-06-2011 dozbieraj jeszcze trochę i Ci sprzedam Deathmanufacture po okazyjnej cenie ![]() RE: Paczka basowa własnej roboty - Gollum - 07-06-2011 Muszę mieć sprzęt maksymalnie do połowy sierpnia, nawet wcześniej... ![]() RE: Paczka basowa własnej roboty - miklo - 07-06-2011 Budowa paczki, to nie tylko skrzynia z dziurami na głośniki. Z takim budżetem spokojnie coś wyrwiesz używanego niezłej klasy. Bez wiedzy i doświadczenia nie ma sensu tak marnować pieniędzy ![]() RE: Paczka basowa własnej roboty - Drewniak - 07-06-2011 Jesli sie na tym znasz, mozna sie bawic. Od 8 lat sluzy mi paczka, ktora zbudowalem z kolega. On byl od obliczen i know-how, ja od roboty fizycznej i skakania po piwo. Potrzeba do tego sporej wiedzy, duzo czasu, cierpliwosci no i pomieszczenia, bo wszystko bedzie zasyfiale... Z takim budzetem raczej kupowalbym gotowa. Zreszta jest tu min dwoch specow od budowy paczek: maniek i demanu - ich pytaj, znaja sie. RE: Paczka basowa własnej roboty - Emte19 - 07-06-2011 Gdzieś w necie,chyba na elektroda PL jest dokładnie opisane jak budować kolumny/paki itp.Jest program do obliczeń gdzie podajemy dane głośnika,dB itp i oblicza ile litrów ma mieć obudowa (i jakie wymiary chyba).Jeśli chce Ci się bawić to rób,jednak ja kupiłbym jakąś paczkę profesjonalną RE: Paczka basowa własnej roboty - miklo - 07-06-2011 Ale oprócz litrażu trzeba umieć zrobić tunel bass reflex (o ile ma być), trzeba umieć ją odpowiednio wytłumić w środku itp itd. Za 1500 można kupić porządną pakę. RE: Paczka basowa własnej roboty - Hubert - 07-06-2011 tak jak napisał Drewniak i miklo i Emte19. Popytaj ludzi od robienia paczek customowych, co mogą Ci zaproponować za 1500zł. Ja myślę, że za tę kasę spokojnie złożą Ci coś fajnego. A jak nie chcesz customa, to na allegro albo w KSZ też da się coś fajnego wyrwać. A jak się na tym nie znasz, to coś spierdolisz i będzie problem... RE: Paczka basowa własnej roboty - Paul - 07-06-2011 A moze sa gdzies dostepne dokladne wymiary "znanych i lubianych" paczek? RE: Paczka basowa własnej roboty - diyManiek - 07-07-2011 Chłopie za to kase masz bardzo fajna paczke 4x10 na Fane`ach lub celestionach. Napisz jak chcesz zeby to brzmiało to cos wymyślimy. RE: Paczka basowa własnej roboty - OMSON - 07-07-2011 (07-07-2011, 07:12 AM)diyManiek napisał(a): Chłopie za to kase masz bardzo fajna paczke 4x10 na Fane`ach lub celestionach. Napisz jak chcesz zeby to brzmiało to cos wymyślimy. Potwierdzam. Ja np. mam doświadczenie w budowie paczek, natomiast dla nowicjusza to jest odkrywanie Ameryki... Prościej będzie zamówić - a kasa raczej wystarczy (mnie się nie zwróciła moja robocizna, jak sprzedawałem swoje paczki, które służyły mi elegancko 5 lat, dlatego IMHO szkoda zachodu - co innego produkcja na masową skalę). RE: Paczka basowa własnej roboty - Sobass - 07-07-2011 (07-07-2011, 07:12 AM)diyManiek napisał(a): Chłopie za to kase masz bardzo fajna paczke 4x10 na Fane`ach lub celestionach. Napisz jak chcesz zeby to brzmiało to cos wymyślimy. No właśnie ![]() I argument koronny - jak wydasz na części do samoróby 1500 zł, to nigdy w życiu tej kasy nie odzyskasz sprzedając ten sprzęt. RE: Paczka basowa własnej roboty - Gollum - 07-07-2011 OK, przekonaliście mnie ![]() Co gram? Muzyka rockowa, raczej nie za ciężko nie za lekko - http://www.myspace.com/drunknrolled ![]() RE: Paczka basowa własnej roboty - dr Szelma - 07-11-2011 stary trace elliot - 300 watowa, 8 ohm, poradzi sobie doskonale i w tej kasie bedzie. b. dobrym pomyslem jest tez dethmanufacture od dmnf ( demanufacture) ale to juz ciut wiecej - tylko, ze ta paka jest znakomita! RE: Paczka basowa własnej roboty - BObas - 02-18-2014 Chciałbym zregenerować wizualnie starą paczkę. Macie na to jakieś proste metody? Albo kto coś takiego robi i ile to może kosztować? Znalazłem taką ciekawostkę, ale nie wiem czy jest to do dostania w naszym kraju: Jakiś ekwiwalent? |