końcówka mocy + preamp - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: końcówka mocy + preamp (/thread-968.html) |
końcówka mocy + preamp - szaryjelen - 08-30-2011 Witam wszystkich! przymierzam się do zakupu końcówki mocy i preampu jednak nie jestem w 100% przekonany czy to rozwiązanie będzie dla mnie zadowalające. Do tej pory rozważyłem SansAmpa i THE T.AMP TA1050. Takie połączenie uważam za dośc sensowne, jednak nie mam stu procentowej pewności.. Co Wy sądzicie na ten temat? może ktoś z Was używa rozwiązania takiego jak preamp + końcówka mocy?! RE: końcówka mocy + preamp - pinio - 08-30-2011 Było tu i na konkurencyjnym forum basowym. Poszukaj! RE: końcówka mocy + preamp - OMSON - 08-30-2011 (08-30-2011, 10:10 AM)szaryjelen napisał(a): pory rozważyłem SansAmpa i THE T.AMP TA1050. Takie połączenie uważam za dośc sensowne, jednak nie mam stu procentowej pewności.. Co Wy sądzicie na ten temat? może ktoś z Was używa rozwiązania takiego jak preamp + końcówka mocy?! Ja używam rackowego SansAmpa PSA-1 w return petli G-K 1001 RB II (czyli de facto, tylko z końcówki mocy w tym headzie korzystam). Rozwiązanie bardziej niż sensowne IMHO (na poparcie przyjrzyj się setupowi niejednego profesjonalnego bassmana) RE: końcówka mocy + preamp - benkai - 08-30-2011 Ewentualnie RBI/PSA + Little Giant ashdowna RE: końcówka mocy + preamp - Mateusz - 08-30-2011 gianta sobie daruj bo to mul straszny i jego 500 watt gra ciszej niz 250 np. trejsa. srednio udana konstrukcja RE: końcówka mocy + preamp - ralf-p - 08-30-2011 (08-30-2011, 11:13 AM)benkai napisał(a): Ewentualnie RBI/PSA + Little Giant ashdowna zaraz się posypią gromy pewne ale imho ash lg 1000 jako stricte końcówa mocy 2x500w/4ohm to chyba najtańsza i najmniejsza końcówka mocy na rynku... i jaką taką własnie tego asha polecam (08-30-2011, 01:27 PM)Mateusz napisał(a): gianta sobie daruj bo to mul straszny i jego 500 watt gra ciszej niz 250 np. trejsa. srednio udana konstrukcja nie grałem na trejsie ale braków mocy nie stwierdziłem nawet w trybie jeden kanał 8 ohm RE: końcówka mocy + preamp - bratekr - 08-30-2011 Panowie - Trace ma potężna końcówkę mocy i porównywanie współczesnych headow do konstrukcji sprzed dwóch dekad obraza sprzęt pełnoletni... Simon miał swego czasu preamp TE i końcówkę mocy. Rozwiązanie z Sansampem i jakąś tania końcówka uważam za bardzo dobre. Masz wyjście DI i wpinasz się w przody a końcówka napędza paczkę będąca odsluchem praktycznie. RE: końcówka mocy + preamp - ralf-p - 08-30-2011 (08-30-2011, 01:37 PM)bratekr napisał(a): Panowie - Trace ma potężna końcówkę mocy i porównywanie współczesnych headow do konstrukcji sprzed dwóch dekad obraza sprzęt pełnoletni... Simon miał swego czasu preamp TE i końcówkę mocy. +666 (08-30-2011, 10:10 AM)szaryjelen napisał(a): Witam wszystkich! a jaką kwotę chcesz na zakup przeznaczyć ? RE: końcówka mocy + preamp - benkai - 08-30-2011 (08-30-2011, 01:27 PM)Mateusz napisał(a): gianta sobie daruj bo to mul straszny i jego 500 watt gra ciszej niz 250 np. trejsa. srednio udana konstrukcja Preampu przecież nie będzie używał. Giant to niezły sprzęt jako końcówka, tylko trzeba mieć 2 4ohmowe paczki żeby wykorzystać jego potencjał. Jeszcze lepiej gdyby to były dość sprawne paczki. RE: końcówka mocy + preamp - JAACA - 08-30-2011 Polecam preamp SVP- PRO kozacki sprzęt dający mega fajny drive ! RE: końcówka mocy + preamp - diyManiek - 08-30-2011 Ja grałem używając koncówki mocy estradowej + dwa preampy mxr80+sadowsky do tego pasywny basik i bylo jak dla mnie znacznie lepiej niz na headzie ampeg svt3-pro. Uzywajac koncówki w mostku to fajna sparwa lepsza dynamika z samego wzmacniacza. RE: końcówka mocy + preamp - OMSON - 08-30-2011 (08-30-2011, 06:05 PM)JAACA napisał(a): Polecam preamp SVP- PRO kozacki sprzęt dający mega fajny drive ! Eee tam - SVP-CL lub SVP-BSP http://www.basstasters.com/preamps/ (najlepiej odsłuchiwać z MTD 535) RE: końcówka mocy + preamp - Brylant - 08-30-2011 (08-30-2011, 06:00 PM)benkai napisał(a):(08-30-2011, 01:27 PM)Mateusz napisał(a): gianta sobie daruj bo to mul straszny i jego 500 watt gra ciszej niz 250 np. trejsa. srednio udana konstrukcja Tak szczerze mówiąc, to jest to bardzo dobry pomysł i dość tania alternatywa do posiadania zadowalającego brzmienia, jeżeli ktoś już ma jakiś fajny preamp na stanie Będę musiał pomyśleć nad tym, jak będę zmieniał BA115 na coś mocniejszego, a że i tak całe brzmienie robię na VT, to jakiś tańszy wzmak wykorzystywany jako końcówka by dał radę RE: końcówka mocy + preamp - ralf-p - 08-30-2011 (08-30-2011, 08:33 PM)Brylant napisał(a): Tak szczerze mówiąc, to jest to bardzo dobry pomysł i dość tania alternatywa do posiadania zadowalającego brzmienia, jeżeli ktoś już ma jakiś fajny preamp na stanie Będę musiał pomyśleć nad tym, jak będę zmieniał BA115 na coś mocniejszego, a że i tak całe brzmienie robię na VT, to jakiś tańszy wzmak wykorzystywany jako końcówka by dał radę podpinałem w ten sposób VT do LG 1000.... bardzo dawało radę RE: końcówka mocy + preamp - mazdah - 08-30-2011 Sansamp z estradową końcówką mocy to IMHO pomysł, który nie robi roboty. Kumpel (forumowicz Saimon) miał, używał, końcówa Jolly Roger a więc żadna chińska tanizna, a jednak IMHO brakowało "czegoś" w soundzie. Do tego końcówka ciężka jak sumienie Stalina. Jak kupił rackowy preamp T-E to zaczęło mieć to ręce i nogi (czyli zaczęło naprawdę konkretnie grzmieć), a najlepiej brzmi odkąd kupił sobie Ampega B-4R. |