Liczba postów: 3224
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1
myślę, że na pewno mają inną elektrownię (Aguilara albo Spector 18V)
Liczba postów: 998
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Swoją drogą - ciekawe dlaczego Rex smiga na czeskich specach? Rzekomo jakością troche odchodzą od amerykańskich NSów.
Reputacja:
0
Spector jak widzę cały czas leci w kulki z cięciem kosztów. Dawniej taki bazowy Q4 / Q5 chodził na EMG-HZ i preampie EMG. Obecnie Legend Classic lata na fatalnych EMG-SSD. Podobnie potraktowali Rebopa - mój z daaawnych lat miał pełne EMG DC oraz preamp aguillara. Jak jakiś czas temu chciałem ponownie kupić Rebopa, to wszelkie dostępne siedziały na EMG-HZ i Spector TonePump (którego osobiście nie trawię). Jest jeszcze szansa kupić przyzwoitego Speca poniżej 3k zł ? Pomijam Legend Custom, bo tutaj widywałem mocno skopane pod kątem technicznym sztuki.
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Jak kiedyś grywałem, to Rebopy chodziły po 2400-3000 zł i za mniej więcej taką cenę mógłbym go łyknąć. Dokładanie ponad 1,5k zł do basu, który zabrzmi może ciut lepiej od tego co mam średnio mi się uśmiecha. Gram bowiem na Dean Edge Q5, czyli bas konstrukcyjne lecący w spectora: 2x EMG-HZ, preampe EMG, brzmieniowo również jest bardzo blisko (miałem 2 oryginalne spece + 1 kopię, więc porównanie jest). Swoją drogą bardzo niedocenione w naszym kraju basiki. Jednak Rebop to Rebop, pasował mi idealnie - kształtem gryfu, deski, wagą, a przede wszystkim brzmieniem (mówię cały czas o tej staaarej serii).