Tajna Melina of Spector B-hood
(12-17-2011, 02:11 PM)Fabian napisał(a): Czyli to standardowa awaria kluczy olejowych.

No dobra - to ja już nie stroję basu! Emotka_2755mrgreen

Z innej beczki - byłem wczoraj na Acid Drinkers w Lublinie - grało m.in. The SixPounder w supporcie. Przody mega chujowe (zlany bas ze stopą - kompletny muł). Bassman grał najpierw na LTD Phoenix II, następnie chłopaki przesiedli się na siódemki a bassman wziął piątkę Spectora Euro... No i... Ten bas przebił się nawet przez ten muł, jaki oferowały przody - pozamiatane (cover Ace of Spades Motorheadów poszedł jak burza) Smile
Odpowiedz
To skoro już wiemy że to "standardowa awaria kluczy olejowych" to może ktoś poleci jakieś czarne klucze 3+2?
www.facebook.com/rustedbrain
www.rustedbrain.pl
www.rustedbrain.8merch.com

Fernandes BXB -> Ampeg SVT (już za chwileczkę, już za momencik) II PRO -> Ampeg SVT 810E = Thrashing Madness \m/
Odpowiedz
Nie twierdze ze nie da sie tego naprawic jakos, twierdze po prostu ze niemal kazde wioslo z takimi kluczami jakie mialem w rekach tak mialo. Moze to kwestia regulacji tzch srubek, podkladek itp itd
Odpowiedz
Omson jak i gdzie zdobyłeś podkładkę plastikowąBig Grin zgadzam sie ze graniczy to z cudem
Odpowiedz
Wetnę się Omsonowi. Kiedyś szukałem i nie znalazłem. Poszedłem do najbliższej narzędziowni i mi wykroili pod wymiar zamienniki z mosiądzu. Polecam ;-)
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
(12-17-2011, 05:03 PM)brzoza napisał(a): Omson jak i gdzie zdobyłeś podkładkę plastikowąBig Grin zgadzam sie ze graniczy to z cudem

Bas był na przeróbce elektrowni i renowacji w Mayonesie - zapytałem, skąd wzięli podkładkę na wymianę? Odpowiedzieli, że z popsutego klucza, który się u nich poniewierał... Big Grin
Odpowiedz
Pecik Wink

[Obrazek: Rex_5.jpg]
Odpowiedz
Pany! Jakie struny montujecie w swoich specach?Macie jakieś preferencje co do strun w rockowym graniu?
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
Dean Markley, imo o wiele lepiej dogadują się z moim Spectorem niż suche Rotosy
bardziej miękkie, środkowe i jasne
Odpowiedz
(01-16-2012, 06:35 AM)Viking napisał(a): Dean Markley, imo o wiele lepiej dogadują się z moim Spectorem niż suche Rotosy
bardziej miękkie, środkowe i jasne

W chuj góry mają Smile Ulubione stringi Fieldy'ego Wink
http://www.uberproaudio.com/who-plays-wh...-equipment
Może lepiej niklowe Dunlopy (Tom Araya)? Wink
http://www.uberproaudio.com/who-plays-wh...-equipment

Ja mam założone nikle Dunlopa 45-125 w Rexie.
Odpowiedz
a jakie konkretnie polecacie Markleye ? stalówki ? nikle ? BTW Rex też chyba pocina na DM ?
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
(01-16-2012, 05:59 AM)JAACA napisał(a): Pany! Jakie struny montujecie w swoich specach?Macie jakieś preferencje co do strun w rockowym graniu?

Ja zawsze wybieram nikle (DR, czasem Fodera, ewentualnie Ernie Ball). Ostatnio wspomniane Dunlopy (tanie i zaskakująco dobre IMHO - bede je kupować). Generalnie nie lubię stalówek, bo bez względu na bas, brzmiały mi zbyt rozwlekle w dole, dużo za jasno w górze i odbywało się to kosztem środka (tego samego zdania jest kapela). Nikle są zaprzeczeniem jak dla mnie. Mają odpowiedni balans w całym spektrum. Także od siebie polecam. Emotka_2755
(01-16-2012, 07:48 AM)JAACA napisał(a): a jakie konkretnie polecacie Markleye ? stalówki ? nikle ? BTW Rex też chyba pocina na DM ?

Brown pocina na Blue Steelach.
Odpowiedz
ja w Specu P/J używałem Roto swing 66
zwarty dół, chamski dolny środek, nieco brzydkie pasmo około 600Hz (gdzie i tak dominują w miksie gitary), żyleta w górnym środku i mało najwyższej góry jak na stalówki.
Jak to brzmi z CLką - słychać na płycie Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(01-16-2012, 07:55 AM)OMSON napisał(a):
(01-16-2012, 05:59 AM)JAACA napisał(a): Pany! Jakie struny montujecie w swoich specach?Macie jakieś preferencje co do strun w rockowym graniu?

Ja zawsze wybieram nikle (DR, czasem Fodera, ewentualnie Ernie Ball). Ostatnio wspomniane Dunlopy (tanie i zaskakująco dobre IMHO - bede je kupować). Generalnie nie lubię stalówek, bo bez względu na bas, brzmiały mi zbyt rozwlekle w dole, dużo za jasno w górze i odbywało się to kosztem środka (tego samego zdania jest kapela). Nikle są zaprzeczeniem jak dla mnie. Mają odpowiedni balans w całym spektrum. Także od siebie polecam. Emotka_2755
(01-16-2012, 07:48 AM)JAACA napisał(a): a jakie konkretnie polecacie Markleye ? stalówki ? nikle ? BTW Rex też chyba pocina na DM ?

Brown pocina na Blue Steelach.

Omson, Ty się do A stroisz?
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Odpowiedz
(01-16-2012, 08:46 AM)Asmo napisał(a): Omson, Ty się do A stroisz?

Zgadza się (ADGCF) - klasycznie w stroju kwartowym. Tutaj próbka jak brzmi Pantera grana kwartę niżej (trochę obróbki M/S, bo strasznie ściśnięte na jednego majka): http://w835.wrzuta.pl/audio/3pUyOKSIlZY/pantera_sample
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości