Tajna Melina of Spector B-hood
ja lubię jak jest miękko, wtedy mam jeszcze większy chrum ze Spectora Big Grin
Odpowiedz
Dla mnie 110 do C to za luźno jednak... Przywykłem do flatów, to teraz mam Wink.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(01-16-2012, 10:11 PM)Viking napisał(a): nic mi się nie pojebało Wink

zestrój piątkę ze standardu do G# C# F# B E
następnie zdropuj C# do B
a G# podciągnij do A

done Wink

wyższa szkoła jazdy Wink
mógłbym w ogóle niską B wywalić, ale tak głupio na piątce z czterema strunami Tongue więc B została w A, bo w G# czy F# mi jest za nisko i sieniepodoba sie Tongue

I tak jakoś z pytonga... Big Grin Nie kupuje tego mrgreen Od dzisiaj nazwiemy to: "Pytong Drop Tunning Viking Madafaka" (coś jak 'bomb drop' w sludge metalu) Emotka_2755
Odpowiedz
(01-16-2012, 11:23 PM)OMSON napisał(a):
(01-16-2012, 10:11 PM)Viking napisał(a): nic mi się nie pojebało Wink

zestrój piątkę ze standardu do G# C# F# B E
następnie zdropuj C# do B
a G# podciągnij do A

done Wink

wyższa szkoła jazdy Wink
mógłbym w ogóle niską B wywalić, ale tak głupio na piątce z czterema strunami Tongue więc B została w A, bo w G# czy F# mi jest za nisko i sieniepodoba sie Tongue

I tak jakoś z pytonga... Big Grin Nie kupuje tego mrgreen

a brzmi Big Grin gdybym miał czwórkę Spectora, to było by jaśniej, drop B, oczywiście B 105 Wink
Odpowiedz
(01-16-2012, 11:28 PM)Viking napisał(a): a brzmi Big Grin gdybym miał czwórkę Spectora, to było by jaśniej, drop B, oczywiście B 105 Wink

Nie, no to chrumkniecie masz kozackie - trza przyznać Emotka_2755
Odpowiedz
(01-16-2012, 07:20 PM)Viking napisał(a): ja gram w drop B, na 45-128, A B F# B E i dla mnie jest ok,

Ja bym dał: B F# B E A - lepiej zagada (A i B to dziko w odległości sekundy - lepiej zagada kwinta i kwarty). I odnajdziesz spokój ducha (co zrobić z grubą struną) Wink
Odpowiedz
Omson mozesz mi wytlumaczyc BOmb dropa?Big Grin
Tommi napisał(a): Melanż, laski, kąpiel w kasie
to nie dla mnie, gram na basie
Brylant napisał(a): Jak człowiek dojrzeje, to wie ze poza vol mu nic więcej nie potrzeba Tongue
aktualnie: https://moontoy.bandcamp.com
dawniej: http://muhuisland.bandcamp.com
Odpowiedz
(01-16-2012, 11:53 PM)Zbychoo napisał(a): Omson mozesz mi wytlumaczyc BOmb dropa?Big Grin

Voila Smile

"Another artist known for using Drop A tuning is the Sludge Metal band Torche. While Steve Brooks has a custom tuning known as "bomb tuning" or "Bomb Drop Tuning" (where the low E string is eschewed for a much heavier Z-string which is completely slack), he also uses AADGBE, as did Juan Montoya when Torche was a 4-piece act. The effect of the slack string, being comparable to that of a "bomb" or thunder when plucked, is part of Torche's signature sound and can be heard distinctly on songs like "Charge of the Brown Recluse".

Odpowiedz
tyle to i ja znalazłem ale sa tam stwierdzenia i słowa przy ktorych wymiekamBig Grin dlatego Ciebie poprosiłemTongue

where the low E string is eschewed for a much heavier Z-string which is completely slack O_O??
Tommi napisał(a): Melanż, laski, kąpiel w kasie
to nie dla mnie, gram na basie
Brylant napisał(a): Jak człowiek dojrzeje, to wie ze poza vol mu nic więcej nie potrzeba Tongue
aktualnie: https://moontoy.bandcamp.com
dawniej: http://muhuisland.bandcamp.com
Odpowiedz
(01-17-2012, 12:01 AM)Zbychoo napisał(a): tyle to i ja znalazłem ale sa tam stwierdzenia i słowa przy ktorych wymiekamBig Grin dlatego Ciebie poprosiłemTongue

where the low E string is eschewed for a much heavier Z-string which is completely slack O_O??

Chodzi pewnie o to, że kolesiowi fruwała już struna nastrojona do kwarty (do sub E) - to se podciągnął i se zrobił A w oktawie Big Grin
Odpowiedz
(01-16-2012, 11:50 PM)OMSON napisał(a):
(01-16-2012, 07:20 PM)Viking napisał(a): ja gram w drop B, na 45-128, A B F# B E i dla mnie jest ok,

Ja bym dał: B F# B E A - lepiej zagada (A i B to dziko w odległości sekundy - lepiej zagada kwinta i kwarty). I odnajdziesz spokój ducha (co zrobić z grubą struną) Wink

tyle, że gruba B przestrojona do A mi się przydaje
a z cienką A nie miał bym zastosowania Smile
poza tym jak mi pęknie E (przestrojona do B) to zawsze mogę podczas koncertu tą B (przestrojoną do A) szybko przełożyć na miejsce pękniętej, i włola mrgreen i już raz tak sobie koncert uratowałem, kilka sekund, przełożenie struny niżej, nastrojenie i gruzimy dalej Big Grin
Odpowiedz
Witam. Mam SPectora Legend Classic 5 z pikapami Emg SSD i powiedzcie mi czy warto wymienic je na hz? i czy preamp tone pump junior da rade?
Odpowiedz
Rainbow 
Nie warto IMO. Zamiast inwestować w przeciętny bas, lepiej odkładać na coś porządniejszego.
OMG
Odpowiedz
2100 (z tym trójdrożnym preampem) to byłaby rozsądna kwota (z jakąś trumną).
W Riffie białostockim taka sztuka wisiała swego czasu za 2700, a to były czasy taniości Spectorowej (jakiś stary egzemplarz mieli na stanie, to im odesłali). Miałem takie dwa w ręku i każdy mi się podobał.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(01-17-2012, 11:45 PM)jelen napisał(a): Witam. Mam SPectora Legend Classic 5 z pikapami Emg SSD i powiedzcie mi czy warto wymienic je na hz? i czy preamp tone pump junior da rade?
w same HZty bym raczej nie inwestował. kupując bas na pewno wolałbym dozbierać dla nich do wersji Custom Legenda, ale mając Classica myślałbym raczej o DC.
kresek
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości