Zdjęcia Sprzętu!
(03-27-2012, 09:30 AM)Mateusz napisał(a): A przy okazji to jest t-40 prosto w karte dźwiękową - dla omsona

A chwaliłeś się niedawno, że lubisz podbijać 10Hz, żeby bardziej "czuć" bas Wink

(03-27-2012, 09:30 AM)Mateusz napisał(a): kurwa, ostatnie 10-15 kompletów warwickow jakie kupiłem to CONAJMNIEJ 1/3 poszła do kibla!

Przerzuć się na Dunlopa - zdrady nie będzie Emotka_2755
Odpowiedz
no dobra, ale warwicki mozna kupic za 25zł wiec moge dorzucic je do sprzedawanego basu, bo to zaden koszt, a przynajmniej moge zrobic dobry setup na nowych strunach. Dunlopy to juz z 70zł i srednio mi sie widzi podnosic cene basu o te 50zl
Odpowiedz
(03-27-2012, 09:55 AM)Mateusz napisał(a): no dobra, ale warwicki mozna kupic za 25zł wiec moge dorzucic je do sprzedawanego basu, bo to zaden koszt, a przynajmniej moge zrobic dobry setup na nowych strunach. Dunlopy to juz z 70zł i srednio mi sie widzi podnosic cene basu o te 50zl

Mroku, a przy jakimś hurtowym zamówieniu, nie miałbyś taniej? Powiedzmy za te 5 dych za kpl?
Odpowiedz
nie mam tyle kasy Chyba zaczne nagrywać te chujowe komplety i wysylac do warwicka
Odpowiedz
(03-27-2012, 10:06 AM)Mateusz napisał(a): nie mam tyle kasy Chyba zaczne nagrywać te chujowe komplety i wysylac do warwicka

I to jest pomysł! Emotka_2755 A najlepiej napisać im, że będziesz publikować w internecie i na forach, pełna dokumentacje brzmienia tego co sprzedają jako "struny do basu"... Chyba, że wymienią wszystkie kiepskie komplety na dobre.
Odpowiedz
nie stać mnie na tanie struny...
jak zakładam w przeddzień gigu, to mam się nie zastanawiać, czy zabrzmi, czy nie
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
i tak nie jest źle, kiedyś kupilem tansze struny... Jak wyciągasz dobre struny z opakowania to jak je wyjmiesz to są jak sprężyny i same sie "prostują". A wyjąłem to gowno to było skręcone w okół własnej osi, po rozwinieciu przypominało serpentynę i byłī bardzo "miękkie". kupiłem 5 kompletów - w trzech struna G brzmiała jak sitar. jakby ktoś gąbke pod strune włożył. a struny od początku brzmiały jak warwicki po tygodniu. Pokazcie mi fajne struny za 30-40zł...
Odpowiedz
(03-27-2012, 10:13 AM)Mateusz napisał(a): Pokazcie mi fajne struny za 30-40zł...

Poliński custom Smile
(03-27-2012, 10:12 AM)Burning napisał(a): nie stać mnie na tanie struny...
jak zakładam w przeddzień gigu, to mam się nie zastanawiać, czy zabrzmi, czy nie

Mnie nie stać na drogie. Ale pułap cenowy, który dopuszczam, weryfikuje jakość sznurków. Nigdy więcej nie kupiłem strun, które mnie zdradziły (bez względu na cenę) Tongue Dunlopa będę rekomendować, bo brzmią równo w całym komplecie i ze względu na sam charakter. BTW - Twoje ulubione Roto, kiedyś często gościły na moim basie...
Odpowiedz
Hartkie! Takie u Maczosa kupiłem kiedysi i były całkiem good.
Olympia tez są w pyte.

A co do Warwicków - ssą niemożebnie. Ze 4 komplety miałem w sumie i KAŻDY był do dupy od nowości.
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
to jest chyba tak ze rozne struny reaują z róznym potem kurde, bo erniebale mi graja i graja i graja i graja i graja i graja, a rotosy- mialem 3 komplety padaly jak muchy na 2-3 dzien
Odpowiedz
Graj w rękawicach zimowych mryellow
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
(03-27-2012, 11:07 AM)wtf napisał(a): Graj w rękawicach zimowych mryellow

W kondomach na palcach - będzie śmieszniej... Wink
Odpowiedz
(03-26-2012, 04:54 PM)Alfik napisał(a):
(03-26-2012, 04:44 PM)Mateusz napisał(a): ja Ci dam chujowe - po prostu inne niz fenderowskie - nie brzmi jak fender, nie ma tej góry, ale jest fajny środek. Dimarzio model jazz. Będą próbki na YT to se posłuchacie.

No Kurcze Di Marzio chujowe - prosze was... Ludzie w latach 70dziestych montowali prawie obowiązkowo bridge Dimarzio ala Tony Franklin do precla bo precle średno przebijały się koncertowo pod coraz większymi stackami marshali i chcieli mieć Jaco + Rock Sound.
IMO Swietny pickup do Precla pod mostek, Kramery brzmią na nich rewelacyjnie, a dla wszystkich basów typu na przeproszeniem spector to wybawienie bo dają im choć odrobinę mięsa. Jedyna ich wada kiepski sound z dwóch na raz w jazzie. Jak ktoś gra albo na neckowym albo na bridge to czemu nie. Wolę klasyczne fendery ale Dimarzio model J to świetny muzykalny pickup.

Alfik, a jak ma się sprawa połączenia tego pickupa z dimarziowym preclem?

Odpowiedz
że tak już offtopujemy co do strun, to jednak u mnie Dean Markleye wygrywają z Rotosami...
Rotosy nowe, zaliczyły 2 koncerty - padnięte na amen
DM - odświeżone w kąpieli w myjce jakieś ze 2 czy 3 miechy temu - nadal grzmią równo, środkowo i świeżej, niż Rotosy Tongue
Odpowiedz
do dimarzio dp123 to jakie potencjometry kupic,jakiej wartosci.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości