Acoustic B-HOOD
(12-09-2012, 08:25 PM)Bjarni napisał(a): Ej, o co chodzi z tymi sprzętami acoustic? Jeszcze niedawno nikt nic o nich nie mówił,
Fajnie heheh ... miałem regularne próby na łbie 320 jakies 20-25 lat temu Smile (bardzo młody bylem wtedy Smile), bo taki byl u nas w domu kultury Smile ... według mnie normalny tranzystorowy wzmacniacz (bipolarny), jakich wtedy bylo wiele. Nie oszukiwał na mocy, cięzki, głosny (choć z głośnością to pewnie inne pasmo przenoszenia paczki robilo swoje). Wady ? ... waga, bardzo wrażliwy na starzenie sie strun, łatwo bylo przedobrzyc z górą i jebać niemilosiernie po uszach (zwłaszcza nagłaśniając go liniowo). Według mnie większą robotę robily ówczesne paczki basowe na szerokopasmowych głosnikach (bez gwizdków) niz wzmacniacze.
Odpowiedz
(12-10-2012, 04:13 PM)elteha napisał(a): elteha nie ma zdjecia Sad

Trzeba się zgadać i nadrobić!
Odpowiedz
(12-10-2012, 04:22 PM)chałturnik napisał(a): jakich wtedy bylo wiele

o to to.. wtedy
w domu jakiś czas ćwiczyłem na wieży Diora z 68 i sabbathowy sound był od razu

chętnie bym dodał takiego Acu 220 na dopał do Ampega, ale i tak jestem za głośno Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
[Obrazek: 974qcw.jpg]

Oesu, jak to zapierdala... slina
Odpowiedz
i do czego to wpinosz?
Odpowiedz
Aktualnie pod Warwickiem 410 bez gwizdka. To taka stara paka, jak jeszcze Warwick nie robił totalnego plastiku.
Ale i tak jest do odstrzału... Wink
A paka ma 300W, a na 1/4 odkręcony Acoustic chce jej głośniki wyrzygać... Tongue
Odpowiedz
... i tak będziesz na nim brzmiał jak Zakwas, więc po co Ci inny wzmacniacz? Big Grin
Co to za 2 pstryki po prawej?
Odpowiedz
oj zakwas.. widze że teraz to na bank musimy się spotkaćBig Grin Zarzuce do ,,porównania,, Thunderfunka tfb550 b i EBS'a HD 350 Big Grin Ciekaw jestem Twojego grata Big Grin
Odpowiedz
..to zakwas przerzucasz się na akustyczne granie? Big Grin
Odpowiedz
(12-13-2012, 03:41 PM)Maciejeq napisał(a): ... i tak będziesz na nim brzmiał jak Zakwas, więc po co Ci inny wzmacniacz? Big Grin

Kupiłem go, żeby być w tym b-hoodzie, bo nie ma b-hoodu H&K... Tongue

(12-13-2012, 03:41 PM)Maciejeq napisał(a): Co to za 2 pstryki po prawej?

Przełączniki są od bass/guitar (bo to head basowo gitarowy, a drugi gnd/rev (podejrzewam coś od masy, bo wyczka jest bez bolca) Wink

(12-13-2012, 03:48 PM)yacoob napisał(a): oj zakwas.. widze że teraz to na bank musimy się spotkaćBig Grin Zarzuce do ,,porównania,, Thunderfunka tfb550 b i EBS'a HD 350 Big Grin Ciekaw jestem Twojego grata Big Grin

Ja jestem otwarty - jak będziesz miał chęć kiedyś przyjechać, wystarczy napisać - możemy nawet wejść do studia i ponagrywać. Wink

(12-13-2012, 03:51 PM)unclefucker napisał(a): ..to zakwas przerzucasz się na akustyczne granie? Big Grin

Tak, , tylko nie iwem gdzie mój kontrabas ma dziurę na kabel - już dwa lata szukam... mrgreen
Odpowiedz
gratuluje i witam w rodzinie Emotka_2755
outreband.com

Odpowiedz
Emotka_2755

Jeszcze się muszę dobrze zapoznać z możliwościami familii... Wink
Odpowiedz
Zakwas sobie kupił stare radiooo Tongue
Odpowiedz
Powiedz mi, jak masz pstryczek przelaczony na bas, to galka distortion dziala?
outreband.com

Odpowiedz
Chyba tak, nie sprawdzałem pod tym kątem, ale większość czasu grałem na "BASS" i distortion się odpalał.

Najfajniejsza opcja, która mnie wbiła w parkiet to ta z lewej strony - NORM/BRT, czyli bright, po odpaleniu, jakbym struny zmienił, albo jakby był tam jakiś niewidzialny gwizdek, którego nie mam... Huh
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości