Chałtura - co kupić?
ja mam zestawik genz-benz shuttle 6 + BS 1x12', zapłaciłem za niego ok 5k
Mogę go praktycznie nosić na plecach, co już wielokrotnie robiłem w obrębie warszawy.

Jesli chodzi o BSa to prawdopodobnie najlepsza tego typu kolumna na rynku - koszt to ok 3k
Kolumna jest tak lekka, że jak perkusista Zakwasa podniósł ją u mnie w domu, to z miejsca wyrwało mu się: 'no nie pierdol?!'

do tego jakaś leciutka, używana głowa impulsowa i jedziesz.
OO==++
Odpowiedz
Wiem, że każdy chwali swoje, ale z ręką na sercu mogę polecić:
http://www.bass.se/2009/nd12.htm

Lekkie, poręczne, bez zabaw w łączenie głowy z kolumną. Można ustawić pod kątem.
Do wniesienia do domu i ćwiczeń jak i do grania prób i jobów z zespołem.
Brzmienie na najwyższym poziomie.
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
(01-30-2013, 02:26 PM)zakwas napisał(a):
(01-30-2013, 02:13 PM)handy napisał(a):
(01-30-2013, 01:37 PM)Dracko napisał(a):
(01-30-2013, 01:31 PM)handy napisał(a): Jak tylko odsłuch to BA 115 używane za ~1000zł a reszta na nowy bas Big Grin Big Grin Big Grin
Nowego basu nie potrzebuje Wink Lakland 55-02 w tym momencie to dla mnie optimum.

To trochę żart był, poważnie zastanowiłbym się nad BA 115, jest tani i brzmi moim zdaniem b.dobrze. Nie znam innych comb które są w miarę lekkie i można je stawiać jak odsłuch. Polecam też Maruszczyk Barabass, sam mam i bardzo bardzo lubię, ale stawianie go "pod kątem" jest raczej niemożliwe :/

Idąc tym tropem - używane Hartke A100 i dwa nowe basy. Wink

Nie idąc tym tropem - wiesz co jest gorsze od zesputego Hartke, prawda? mrgreen

A jako odsłuch przecież każde wystarczająco mocne combo daje radę, kwestia relacji waga/cena. Przecież sound jako taki i tak nie ma przy odsłuchu wielkiego znaczenia.

Odpowiedz
(01-30-2013, 02:57 PM)handy napisał(a): A jako odsłuch przecież każde wystarczająco mocne combo daje radę, kwestia relacji waga/cena. Przecież sound jako taki i tak nie ma przy odsłuchu wielkiego znaczenia.

100% racji Emotka_2755

Z drugiej strony warto może jednak pomyśleć też nad walorami brzmieniowymi, jeśli chciałoby się wykorzystać takie combo do samodzielnego nagłośnienia basu przy innego typu graniu Smile Jakiś jam w knajpie na osiedlu czy coś Wink
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
(01-30-2013, 03:07 PM)Pecu napisał(a):
(01-30-2013, 02:57 PM)handy napisał(a): A jako odsłuch przecież każde wystarczająco mocne combo daje radę, kwestia relacji waga/cena. Przecież sound jako taki i tak nie ma przy odsłuchu wielkiego znaczenia.

100% racji Emotka_2755

Z drugiej strony warto może jednak pomyśleć też nad walorami brzmieniowymi, jeśli chciałoby się wykorzystać takie combo do samodzielnego nagłośnienia basu przy innego typu graniu Smile Jakiś jam w knajpie na osiedlu czy coś Wink

Otóż to Wink A co z tym Neo Line + reidmar bo mnie korci.. Grał tym ktoś?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości