Fender B-HOOD
(02-09-2013, 09:56 PM)DEFENCE napisał(a): Kupujesz fendera z lat `70 który nie ma progów

Piękny stary fretless! mrgreen

(02-09-2013, 09:56 PM)DEFENCE napisał(a): Żałosne.

Pewnie ktoś się włamał.

Tongue
Odpowiedz
(02-09-2013, 11:08 PM)Burning napisał(a): no dobra, ale mój jest oryginalny, nawet poty oryginały (i nie trzeszczą!)
a grany na flatach, więc progi całe..
a i tak nie idzie :S

Burn:wydaje mi się,że precla trudniej sprzedać...starych jazzów jest na rynku wtórnym dużo mniej niż precli...ja kupuje w USA tylko jazzbasy
Odpowiedz
panuje nieprawdziwa opinia, że precel to precel i nie warto przepłacać za dobrą sztukę :S
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Niebawem będę miał 1978 i 79...zobaczymy czy pójdą tak gładko...właściwie 78 już mam,tylko jeszcze zastanawiam co z nim zrobić...te jazzy z lat siedemdziesiątych mają to coś,że aż szkoda się z nimi rozstawać...znajomy powiedział mi ostatnio ,że to jak handel dziećmiWink
Odpowiedz
To też, sie za handel zabrałeś widzęWink
Odpowiedz
Bez obaw Mateusz ja to robię sporadycznie,kupuję jazzy MIA,poluję na starsze roczniki i nie zamierzam robić Tobie konkurencji..najbardziej kręci mnie w tym możliwość pomacania zaebistych basów.Wink
Odpowiedz
nie robisz mi konkurencji, ja potrzebowalem tylko jednego staruszka sprzedac zeby miec kase na rozkrecenie biznesu, z resztą nie zarobiłem na nim prawie nic. Imo mało kogo w Polsce stać na gitary za 10k, nawet się w To nie pakuje
Odpowiedz
Joł!

Krótko - na przestrzeni 20 lat ... może więcej ...od 1990 r. do dnia dzisiejszego posiadałem niewiele, bo dwa Jazz Basy, dziś kupiłem trzeciego w Poznaniu Smile Fender Jazz Bass American Standard, zrobiłem mu setup, poodkręcałem wszystkie śrubki, dałem porządne struny, ot Fender Cool Sam się śmieje z siebie, bo kupuję Fendera JB i ..sprzedaję by kupić jakąś "wyścigówkę" to znów wracam do Fendera .....

ps. chce ktoś się zamienić na tę masakryczną skrzynkę dodawaną do gitary? Chcę coś sensownego/lekkiego, najlepiej na plecy....

[Obrazek: 4qhmio.jpg]
Odpowiedz
(02-14-2013, 08:00 PM)adazz napisał(a): Joł!

Krótko - na przestrzeni 20 lat ... może więcej ...od 1990 r. do dnia dzisiejszego posiadałem niewiele, bo dwa Jazz Basy, dziś kupiłem trzeciego w Poznaniu Smile Fender Jazz Bass American Standard, zrobiłem mu stup, poodkręcałem wszystkie śrubki, dałem porządne struny, ot Fender Cool Sam się śmieje z siebie, bo kupuję Fendera JB i ..sprzedaję by kupić jakąś "wyścigówkę" to znów wracam do Fendera .....

ps. chce ktoś się zamienić na tę masakryczną skrzynkę dodawaną do gitary? Chcę coś sensownego/lekkiego, najlepiej na plecy....

[Obrazek: 4qhmio.jpg]

Canto spider? Ile bym Ci musiał dopłacić?
Odpowiedz
adazz - polecam miękki pokrowiec fendera od maczosa
używam go na codzień "na plecy", a skrzynka jest przydatna do podróży busem z kapelą Smile
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(02-15-2013, 11:39 AM)Burning napisał(a): adazz - polecam miękki pokrowiec fendera od maczosa
używam go na codzień "na plecy", a skrzynka jest przydatna do podróży busem z kapelą Smile

Yo!

Wystawiłem na allegro case, chcę skórzany z Presto Wink)
Co do jazdy busem, to zawsze gitę mam "przy dupie" Wink po za tym zespół jazzowy więc ekscesy nie odchodzą Emotka_2497
Odpowiedz
(02-15-2013, 11:49 AM)adazz napisał(a):
(02-15-2013, 11:39 AM)Burning napisał(a): adazz - polecam miękki pokrowiec fendera od maczosa

Yo!

Wystawiłem na allegro case, chcę skórzany z Presto Wink)
Co do jazdy busem, to zawsze gitę mam "przy dupie" Wink po za tym zespół jazzowy więc ekscesy nie odchodzą Emotka_2497

nie to co wesela Wink

Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112

Odpowiedz
Czym się różni precel fendera MIA za 6000+, od MIJ za powiedzmy 2500

klucze MIA z logiem F, MIJ duże ala schaller, powiedzmy 1:0
gryf jednoczęściowy klon w obu 1:1
body MIA 3pcs jesion, MIJ 2pcs jesion 0:1
pickup MIA w obu 1:1
most blacha w obu 1:1
poty podejrzewam w obu takie same 1:1
rocznik MIA `80s MIJ `90 0:0 bo jakie to ma znaczenie
wykonanie w obu przypadkach jest tak jak powinno być 1:1

W czym tkwi ta różnica 3500+? Magia napisu?
Odpowiedz
lakier?
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Jakość wykonania, sezonowanie drewna, dobór tegoż?
Nie wiem.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości